Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 mei 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lipgloss
  • max facto
  • Max Factor
  • nieuw
Een MissLipgloss artikel

Max Factor Vibrant Curve Review

Vol enthousiasme vertelde ik jullie over de nieuwe lipgloss van Max Factor, de Vibrant Curve Effect. Tien nieuwe kleuren lipgloss in een nieuwe verpakking en met een nieuwe formule.

Ten eerste het nieuwe kwastje, die van polymeer is gemaakt, een soort plastic. Wel zit er nog een soort spons-achtig laagje omheen, het lijkt dan ook op een normale sponsapplicator. Het voelt fijn aan op de lippen en volgt inderdaad de vorm van de lippen, maar ik vind niet dat het ‘anders’ of beter aanbrengt dan een normaal kwastje. In de wat fellere kleuren zie je juist heel snel de streepjes die in het kwastje zitten. Dus een echte verbetering vind ik het niet. Al is het natuurlijk wel weer lekker innovatief! Na de plastic mascaraborsteltjes, zijn er nu ook plastic lipglosskwastjes. Hurray!

Dan de kleuren. Ik heb er acht:

Understated, Sparkling, Me Me Me, Naughty But Nice, Fashion Leader, Urban Queen, In The Spotlight, Artistic

In het flesje zien de kleuren er fel uit, maar zijn ze dat ook wanneer ze aangebracht zijn?

Understated, Sparkling, Me Me Me, Naughty But Nice

Fashion Leader, Urban Queen, In The Spotlight, Artistic


De kleuren zijn op de hand vrij goed gepigmenteerd, vooral de rode tinten. De wat meer nude kleuren zijn vrij doorzichtig. Op naar de lipswatches!


Understated – Een transparante kleur met heel weinig glittertjes

Sparkling – Een transparante kleur met meer glittertjes en een soort ‘flakes’ erin, rechts op m’n onderlip zie je ze wat beter zitten, die glitteren ook

Me Me Me – Transparant roze met veel glittertjes

Naughty But Nice – Rood met hier en daar een glittertje, vrij goed dekkend maar nog wel transparant

Fashion Leader – Transparant met glittertjes

Urban Queen – Transparant met multicolour glittertjes

In The Spotlight – Oranje met glittertjes

Artistic – rood/roze met gouden glittertjes, zoals je ziet vrij lastig aan te brengen

Must haves: Me Me Me, Naughty But Nice, In The Spotlight
Laten liggen: Understated, Sparkling, Fashion Leader, Urban Queen, Artistic

Waarom: De drie ‘must-have’ kleuren die ik noem, hebben echt kleur en geven iets extra’s aan je lippen. De ‘laten liggen’ kleuren zijn allemaal zo transparant dat je de kleur niet eens ziet. Natuurlijk zijn ze wel leuk als je juist transparante lipglossjes wil. Als je dan zou moeten kiezen, zou ik Urban Queen nemen, omdat daar mooie glittertjes in zitten in meerdere kleuren.

De substantie van de glossjes is ‘anders’. Absoluut niet plakkerig, maar daardoor wel wat waterig. Ze blijven middelmatig lang zitten, na een maaltijd moet je wel absoluut opnieuw smeren. In het artikel waarin ik deze collectie aankondigde, zei ik dat ik dacht dat ze vergelijkbaar waren met MAC Dazzleglass. Dat is absoluut een verkeerde gok. De zijn minder plakkerig, dunner van substantie en er zitten minder glittertjes in. Qua pigmentatie is MAC Dazzleglass ook anders (beter). Ik vind het een groot nadeel dat er maar erg weinig gloss op de applicator zit als je hem uit het flesje haalt.. Voor één applicatie moet ik wel vier tot vijf keer opnieuw in de flacon ‘dippen’ om een nieuwe lading product te pakken om op te smeren. Niet handig.

Conclusie is dus dat deze glossjes echt iets zijn voor meiden die een grondige hekel hebben aan plakkerige glossjes en houden van lipglosses die iets meer transparant zijn. Ik ben niet heel erg te spreken over de Vibrant Curve Effect lipgloss, omdat ik de substantie niet fijn vind en ik de applicator niet handig vindn omdat je erg vaak opnieuw gloss moet bijpakken. De kleuren vind ik wel mooi.

De Vibrant Curve Effect lipglosses kosten €11,99 en liggen op nu in de winkels.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.