Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 april 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lipgloss
  • Max Factor
  • max factour
  • nagellak
Een MissLipgloss artikel

MAX Factor MAX Colour Effect Reviews

Na de aankondiging van de nieuwe collectie van MAX Factor, was ik zelf natuurlijk hartstikke benieuwd naar deze producten. En vooral naar de pigmentatie. Want als je als merk een collectie ‘MAX Colour’ noemt, dan verwacht ik ook écht het maximum wat kleur betreft. Felle, gepigmenteerde, kwalitatief goede producten.

Ik heb een oogschaduw trio in Precious Metals, een lipgloss in Cloudy Red, een oogschaduw in Posh Pink en een nagellak in Sunny Pink.

Eerst de oogschaduw. Dit is een trio met drie kleurtjes in smokey tinten, dus zwart, wit en grijs. Ik vind dit niet zo heel erg bij het kleurenthema passen, maar opzich is het wel een erg handig trio om te hebben. Inderdaad perfect voor smokey eyes.

De pigmentatie is OK, niet echt heel indrukwekkend. Met een oogschaduwbasis zal de zwarte kleur wel dekkend zijn. Ik ben benieuwd naar de pigmentatie van de andere paletjes, maar als het vergelijkbaar is met deze versie, dan vind ik het niet echt impressive. Zeker omdat ze niet echt goedkoop zijn, €14,99.


Dan de lipgloss, ik heb hem in Sweet Red. De andere kleuren zijn ook lekker fel in de tube, en ook gekke kleuren zoals knalgeel en oranje. Ik verwachtte dat deze gloss op je lippen knalrood zou zijn, zoals bij deze Etos glossjes.

Maar eenmaal aangebracht is de kleur heel sheer, doorzichtig roze met heel veel (supermooie) kleine glittertjes.


Lippen zonder iets erop


Met de gloss. Niet zo indrukwekkend, toch? De kleur is enorm doorzichtig waardoor het lijkt alsof je gewoon doorzichtige lipgloss ophebt. Ik verwacht dat dit bij alle kleuren zo is.

Wel vind ik de formule heel fijn. Absoluut niet plakkerig, maar blijft wel lang zitten. Ook de geur/smaak is heerlijk, een beetje meloen achtig. De gloss kost €9,99.


Dan de Dip-In eyeshadow. Ik heb deze in de kleur Posh Pink. Van deze verwachtte ik niet dat ‘ie heel fel zou zijn, doordat de kleur van de verpakking ook heel licht is.

De applicator in supersize. Ziet er tof uit, he? Het is een soort spons applicator, die best fijn aanbrengt. Wel oppassen met fallout.

De kleur is echt mooi, roze met een gouden glans, wat je niet heel goed ziet op de foto. Mooie, zachte oogschaduw die lang blijft zitten. €12,49.

En als laatste de Mini Nail Polish. Die écht mini is. Hoeveel erin zit, staat er niet op, maar ik denk een milliliter of vier, vijf. Het is ook echt een klein flesje. Ik vind €6,99 dan ook best prijzig voor zo’n mini lakje. Maar goed, laten we de kleur bekijken. Ik heb hem in Sunny Pink, wat de kleur supergoed omschrijft. Lijkt erg op de Dip In eyeshadow qua kleur, roze met een gouden glans.

Dekkend is ‘ie absoluut niet, maar mooi vind ik hem wel. Heel apart, soms kijk ik naar m’n nagel en dan zijn ze goud, dan weer roze. Erg mooi, heel apart, daar houd ik wel van.


Al met al zijn de producten wel oké, over sommige dingen ben ik enthousiaster dan over anderen, maar ik vind deze niet thuis horen in een ‘Max Colour’ collectie. Want ik heb wel eens meer kleur gezien… Dit vind ik meer passen in een ‘sheer summer’ collectie of iets dergelijks.

Nog eventjes wachten, want begin mei ligt deze collectie in de winkels.
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.