Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • flipstick
 • lipstick
 • Max Factor
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Max Factor Flipsticks

Veel gezien op de catwalk: lippen met een ombre effect, een overloop in kleur. Max Factor besloot dat te vertalen naar een product wat voor ons makkelijk te gebruiken is, de Flipstick! Een lipstick met twee kanten, twee kleuren die je met elkaar kan combineren. Is het wat?

 

Ik kreeg meteen een heel nare flashback naar de Smoky Eye sticks van Max Factor, brrrr! Een ontzettend vervelend product wat je niet mooier, maar minder mooi maakte. Wel een beetje een valse start dus, maar ik probeerde me daar niet door te laten beïnvloeden. De sticks zien er best geinig uit met twee kanten, nog nooit eerder gezien!

Bloomy Pink, Salsa Red, Swingy Brown, Gipsy Red

De Flipsticks bevatten allemaal twee kleuren die je met elkaar kan combineren. Het is de bedoeling dat je de donkerste of meest matte kleur ‘helemaal’ aanbrengt op je lippen en de glanzende, lichte of glitterkleur in het midden dept en op die manier een soort ombre effect maakt. De sticks zijn een stuk dunner dan gewone lipsticks waardoor je iets preciezer kan werken. Geinig bedacht!

Gipsy Red, Swingy Brown, Salsa Red, Bloomy Pink

Bloomy Pink, Salsa Red, Swingy Brown, Gipsy Red

Bloomy Pink, Salsa Red, Swingy Brown, Gipsy Red

De swatches zien er prima uit! Elke Flipstick heeft een ‘solid’ kleur en een meer lichte, glanzende kleur. Alleen Swingy Brown heeft twee lichte tinten en niet een felle, duidelijke kleur. De Flipsticks zijn vrij romig en zacht en en er komt veel kleur af.

Natuurlijk heb ik ze allemaal even op mijn lippen geswatched! Ik heb elke keer de donkerste/meest felle kleur helemaal op mijn lippen aangebracht, en de lichtere kleur op de binnenkant van mijn lippen gedept voor het gewenste effect.

Bloomy Pink vind ik leuk, het contrast is mooi! De donkere tint is een roodpaarse creamy kleur, de lichte tint is glanzend lichtroze. Leuk!,

Salsa Red, yeah, mijn favoriet! De basiskleur is een koraaltint, de lichte kleur is licht oranje. Het contrast is niet heel groot, het effect is vrij subtiel maar daarom juist ook wel heel erg mooi. Dit draag ik gewoon overdag zo, een subtiele versie van de ombre lipstick.

Swingy Brown vind ik de minst mooie omdat het effect onzichtbaar is, maar ook omdat ik de kleuren gewoon niet zo mooi vind, parelmoer bruinig. Niet zo mijn smaak.

Gipsy Red heeft een oranjerode basiskleur met een goudtint als contrastkleur. Hierbij zie je het effect vrij goed, mooi! Heel leuk vind ik deze, net als Salsa Red.

Mijn favorieten zijn echt Salsa Red en Gipsy Red, dit zijn mooie draagbare combinaties waarbij het effect subtiel maar toch zichtbaar is. De andere twee combinaties vind ik wat minder, omdat het effect te heftig of juist te onzichtbaar is.

De Flipsticks zijn heel erg makkelijk in gebruik en werken heel precies doordat de sticks zo smal zijn. Op de foto’s heb ik geen kwastje gebruikt, wat ik normaal wel doe voor lipswatches! De twee kleuren zijn makkelijk met elkaar te blenden omdat de lipsticks lekker romig zijn. Het blijft niet heel lang zitten, wat te drinken overleeft de Flipstick wel, maar een maaltijd niet. Gelukkig zijn ze lekker compact en makkelijk in gebruik, dus je kan ze onderweg gewoon even bijwerken.

Flipsticks kosten €12,49. Dat is niet heel duur voor twee kleuren lipstick die je ook prima afzonderlijk kunt gebruiken! Die gouden tint bij Salsa Red zou zelf een mooier highlighter op je wangen kunnen zijn. Ik vind de Flipsticks leuk, Max Factor heeft een catwalktrend prima vertaalt naar een product wat iedereen kan gebruiken. I like!

Pluspunten

 • Leuke, praktische verpakking
 • €12,49 voor twee lipsticks is vrij oké (niet heel goedkoop, ook niet heel duur)
 • Gewoon te koop bij de drogist
 • Makkelijke en leuke vertaling van catwalktrend naar dagelijkse draagbare look
 • Romige lipsticks die fijn aanvoelen op je lippen
 • Het ombre effect is heel makkelijk te maken
 • De kleine, spitse stickjes werken heel precies

Minpunten

 • Niet alle kleurencombinaties zijn heel geslaagd
 • De ‘donkere’ of fellere tint zal sneller opgaan dan de lichtere kleur
 • De lipsticks zijn vrij romig waardoor ze ook breekbaar zijn, voorzichtig doen dus!
 • Blijft niet lang zitten

Iets voor jou als… je het leuk vind om de catwalktrend zelf aan te brengen en dat op een makkelijke manier te doen.

Skippen als… je niks hebt met het ombre effect, of als je dat gewoon nooit zou dragen.

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja

 

De Flipsticks van Max Factor liggen nu in de winkel!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.