Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eau de toilette
  • geur
  • limited edition
  • Marc Jacobs
Een MissLipgloss artikel

Marc Jacobs Daisy on the Go

Ik kan niet zonder parfum. Vaak sleep ik complete flessen mee in mijn tas, doe soms beetjes in mijn Travalo, of neem testers mee. Ik houd ervan dat steeds meer merken met tasverstuivers komen, zo ook Marc Jacobs! Het merk heeft nu ‘Daisy On The Go’, mini versies van de heerlijke Daisy geuren.

Ook al is de inhoud compact, het doosje heeft een vrij normaal formaat. Zo kan je hem gewoon leuk cadeau doen zonder dat je met een heel mini doosje aan komt.

En… ahhh. Is ‘ie niet supercute? Echt een bloemetje!

Qua formaat is ‘ie nog wel aan de grote kant, maar hij weegt bijna niks. Perfect om in je handtas te gooien om onderweg nog eens bij te spuiten. Daar houd ik echt van, om op de helft van mijn dag nog even wat extra geur toe te voegen. Zeker als het zo’n lekker geurtje is als Daisy. Enne, als je niet zo’n grote tas hebt, kan je de bloemen van het flesje af halen. Deze zijn van zacht, buigbaar plastic, en je kan het bolletje parfum er zo uit duwen! Op die manier heb je een heel klein flesje over wat super makkelijk mee te nemen is en in elke tas past.

Daisy is bedoelt als een speelse, grappige geur, die chic is, maar niet te serieus. Geschikt voor elk moment, voor iedereen, jong of oud, welk type dan ook. De geur is heel bloemig, wat natuurlijk niet echt een verrassing is als je naar de verpakking kijkt!

Als je de geur net hebt opgespoten ruik je eerst heel frisse fruitsoorten, zoals wilde aardbei en rode grapefruit. Heel citrus-achtig, lekker! Dat vervliegt vrij snel en dan ruik je de basis: gardenia, violet en jasmijn, die ietsje minder fris en zoet zijn dan de topnoten. De basis, dus de noten die je het langst ruikt, bestaat uit musk, vanille en witte houtsoorten. De perfecte combinatie wat mij betreft: een frisse, lichte opening, met een vrij warme, houtige basis.

Grappig feitje is dat er helemaal geen daisy (madeliefje) in de geur zit verwerkt! Wel veel andere bloemen, maar madeliefjes zijn in geen velden of wegen te bekennen. Ik lees hier en daar op internet dat madeliefjes niet echt sterk ruiken, dus dat de parfumeur van deze geur allerlei noten heeft gecombineerd om toch in de buurt van ‘Daisy’ te komen. Wel geinig, toch?

Echt heel goedkoop zijn de On The Go Daisy’s niet, ze kosten €35 per stuk voor 20ml. Een stuk goedkoper dan de gewone full size versies van de geur, en ze zijn wel limited edition. Ik vind ze zelf echt te gek en neem Daisy vaak mee in mijn tas, want het is echt een heerlijke geur en een prachtige lieve verpakking.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.