Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 april 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • make-up studio
  • perfect blending sponge
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Make Up Studio Perfect Blending Sponge

Alom bekend: de Beautyblender. Make-Up Studio heeft haar eigen ‘beautyblender’, de ‘Perfect Blending Sponge’. Deze kost €10,90 en je bent vast heel nieuwsgierig of deze net zo goed is als the real deal!

Zegt de Beautyblender je niet zoveel? Ik heb er een aantal blogposts over gemaakt, lees die hier (‘Just In’), hier (reviewvideo) en hier (Is it still alive?) meer over. Kortgezegd is de Beautyblender een spons in eivorm die enorm opzwelt als je hem nat maakt. Dan knijp je het overtollige water eruit en kan je je foundation en concealer er mee aanbrengen! Werkt heel fijn, want je krijgt er een natuurlijk effect mee, het werkt makkelijk en het voelt lekker aan op je huid. Maar goed, Make-Up Studio heeft nu dus de Perfect Blending Sponge. En ik heb die geprobeerd!

Je koopt de spons in een transparant doosje. Ziet er prima uit!

Wat kreten op de verpakking. Effortless, Swells when Wet, Velvet Textur, etc. Ik vraag me alleen af waarom deze teksten in het Engels zijn en de uitlegtekst achterop in het Nederlands, maar dan ben ik wel heel kritisch, hoor.

Handige uitleg op de achterkant. Niet geheel overbodig, want als je geen idee hebt wat je met zo’n roze spons moet, is dat wel even praktisch.

De spons is compact en heeft ook een ei-vorm, maar is ingedeukt. Dat is handig, want daar kan je hem handig vastpakken! Nu is een spons überhaupt heel zacht, dus de gewone beautyblender was ook prima vast te houden.

En… zo is ‘ie opgezwollen! Ik heb hem dus helemaal nat gemaakt, het vocht er uit geknepen en het daarna in een handdoek nogmaals droog gemaakt. Zo voelt de spons nog licht vochtig aan, en dat is de bedoeling. Hij wordt een stuk groter! Niet zo mega groot als de Beautyblender, maar hij groeit wel een hoop. Dat is fijn, want dat werkt prettiger!

De spons voelt heel zacht aan. Niet zo zacht als the real deal, de Beautyblender is echt nog wat meer zacht en bouncy, maar alsnog mag ik niet klagen. De spons is goed zacht en je kan er prima mee werken.

De puntige kant gebruik je voor precisiewerk, zoals concealer onder je ogen, of foundation naast of op je neus.

De ‘platte’ kant gebruik je voor grotere oppervlakken, zoals je wangen, neus en voorhoofd. Met de Sponge ga je niet vegen, maar ‘bouncen’, dus deppen op je gezicht. En dat werkt ontzettend goed! Ik vind hem wel nét een tikje minder fijn dan de Beautyblender maar dat gaat echt om een fractie, de Perfect Blending Sponge doet z’n werk hartstikke goed. Hij zorgt ervoor dat m’n foundation en concealer er vlekkeloos op zitten met een luchtige dekking. De enige nadelen vind ik dat het aanbrengen met de spons iets minder snel gaat dan met een kwast, én dat de spons alsnog foundation opzuigt. Hierdoor ben je een stuk minder zuinig met je gezichtsmake-up en dat is wel een beetje zonder natuurlijk.


Het effect! Vooral heel licht en natuurlijk, maar wel glad en egaal aangebracht.

Wassen gaat heel makkelijk. Je maakt een badje van water met babyshampoo en daarin knijp je je spons net zo lang (zachtjes) tot ‘ie schoon is. Spoel hem tussendoor af en toe even uit met schoon water. Er is geen speciale reiniger voor de Perfect Blending Sponge maar dat is ook helemaal niet nodig. Hoe lang de spons mooi blijft kan ik niet zeggen want zo lang gebruik ik hem nog niet, maar hij voelt heel stevig aan en doorstaat een wasbeurt ook prima.

De Perfect Blending Sponge kost dus €10,90 en is onder andere bij Backstage in Amsterdam te koop, ook in hun online shop. Hij is er ook in het paars!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.