Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Make-up en andere mensen

‘Zó. Jij hebt rode lippen!’ ‘Jij hebt uitgepakt!’ ‘Moet je nog ergens anders heen?’ Als je een beautylover bent vind je het leuk om uit te pakken met make-up. Trek jij je eigenlijk wat aan wat anderen daarvan vinden?

 

Ik raakte geinspireerd voor deze blogpost door een groep op Facebook waar ik in zit. Iemand vroeg of je rekening houdt met anderen als je naar een feestje of verjaardag gaat. Dus, stel: niemand draagt make-up. En jij bent dól op make-up. Het liefst draag je rode lippen of smokey eyes. Doe je dat dan lekker, of ben je bang voor opmerkingen of rare blikken? En wat doe je er dan mee als je die krijgt?

 

Zolang je maar verzorgd bent

Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar al jaren niet meer mee bezig ben. Ik bedenk me wel of mijn look bij de gelegenheid past. Maar ja, wanneer kunnen rode lippen eigenlijk niet? Of smokey eyes? Zolang je er verzorgd uitziet, denk ik dat het altijd wel kan. Of je moet een baan hebben waarbij je je aan bepaalde regels moet houden met betrekking tot uiterlijk, dat is natuurlijk een ander verhaal. Ik draag zelf eigenlijk altijd waar ik zin in heb. Zin in felroze lippen? Check. Ook al ga ik naar een zakelijke meeting, een familieverjaardag of gewoon even de stad in. Smokey eyes? Doen. Juist een dagje lekker weinig? Hup, likje mascara en gaan. Als ik daar zin in heb, draag ik dat, en dan voel ik me daar goed bij.

Ik krijg wel soms opmerkingen over mijn haar. Negen van de tien keer positief, maar ook wel eens ‘Jeetje wat zonde zeg, laat je haar toch groeien!’ Dan denk ik, hoezo zeg je dat tegen me? Ik draag mijn haar toch niet voor niets zo? Ik vind het mooi. Het is altijd zoiets raars dat mensen willen dat jíj draagt wat zij mooi vinden. Ik ben Cynthia, en ik heb kort haar. En het past bij me. 🙂

 

Bang voor reacties?

Ik denk altijd maar zo: jij ziet er uit zoals jij er uit wilt zien. Je draagt toch wat jij mooi vindt? Dan straal je dat ook uit. Iedereen heeft een eigen smaak en iedereen heeft de vrijheid iets wel of niet mooi te vinden. Ik wil echt iedereen aanmoedigen zijn of haar eigen smaak te volgen. Echt, doe dat gewoon, daar wordt je uiteindelijk het gelukkigst van. Draag wat bij jou past, niet wat past bij de mensen om je heen, want waarom zou je dat doen? Jij bent degene die het draagt.

Stel nu dat je ergens heen gaat en je wilt een bepaalde make-up look dragen (omdat jij dat wilt, omdat dat bij jou past) en je bent bang voor reacties. Bedenk je dan waarom je daar bang voor bent. Waarom zou iemand iets zeggen van jouw mooie make-up? Van jouw rode lippen of smokey eyes?

En stel nu dat iemand dat wel doet. ‘Zo hee, jij hebt rode lippen!’ dan reageer je gewoon positief. “Jep! Mooi he!’ Wat ik zelf wel eens te horen krijg is ‘Wow, moet je nog ergens anders heen ofzo?’ En dan reageer ik gewoon met ‘Nee hoor, hoezo?’ En als je dan een reactie krijgt in de trant van ‘Je bent zo opgemaakt’ dan zeg je gewoon ‘Jep, dat vind ik mooi!’ (of juist ‘Ja, mooi he?’). Als iemand je beledigt, dan negeer je dat gewoon. Mensen die je beledigen zijn jouw aandacht niet waard. Jij draagt gewoon wat jij mooi vindt? Dat doen zij toch ook?

 

Wennen

Ik kreeg vroeger, jaren geleden, wel eens opmerkingen over mijn make-up. Maar: ik houd van make-up. Ik draag regelmatig felle looks. Knalblauwe ogen. Donkerrode of felroze lippen. Of juist heel donkere smokey eyes. Dat doe ik al jaren! Ik merk dat mensen het nu ‘weten’. Iedereen waar ik mee om ga weet dat ik van make-up houd. Ik krijg er juist vaak leuke opmerkingen over. Laatst zei een vriend van me op kantoor ‘Wat ik zo leuk aan jou vind, is dat je er élke dag anders uit ziet, als een ander mens!’ Dat is toch leuk! Zelfs de mannen in mijn omgeving gaan letten op mijn make-up. Dat is geinig, ze zijn gewend aan mijn looks, en waar ik van houd.

 

Dus: draag wat je leuk vind. F*** mensen die lullig doen over hoe je er uit ziet, want jij bent jij!

Waar deze blogpost dus mee begon… Houd jij rekening met dit soort situaties? Dat je bang bent voor opmerkingen over je looks? Hoe ga je daar mee om?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.