Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • help
 • How To
 • make-up blunders
Een MissLipgloss artikel

Make-up blunders terugdraaien: gezicht


We all know. Te donkere foundation is niet mooi, teveel bronzer staat een beetje gek en een dikke poederlaag wil je gewoon niet. Maar wat nou als je per ongeluk uitschiet met je poederkwast? Kan de beste overkomen, right? Vandaag geef ik tips om het terug te draaien voor je de deur uit gaat, op gebied van gezichtsmake-up. Want tja, soms gaat er gewoon wel eens iets mis! Ik doe ook wel eens te veel bronzer op, of gebruik teveel poeder… Ik zeg altijd maar zo, als niemand het ziet, is er niks aan ’t handje. Oplossen dus, en zorgen dat je fout onzichtbaar wordt.


 • Te donkere foundation

  Hoe het je is gelukt, maakt even niet uit. Het is gewoon zo. Je doet een laatste check in de spiegel en shit! je foundation is te donker. Er af halen kan niet meer (haast!) dus pak snel je matte bronzer erbij met een grote kwast. Maak je hals en oren een tintje donkerder, dan zie je je foutje niet meer.

 • Te lichte foundation

  Beetje te lichte foundation op gedaan? Pak weer die bronzer en breng het nu in grote vegen over je gezicht aan met een grote kwast. Niet teveel, gewoon een heel klein beetje. Zo, nu ben je geen spookje meer.

 • Teveel poeder

  Poeder is fijn: het matteert en fixeert je foundation. Maar teveel is vreselijk. Je gezicht ziet er onnatuurlijk mat uit en droge plekjes en rimpeltjes vallen nu duizend keer meer op. Redding is nabij! Pak een spray, het liefst met mineraalwater. Je kan ook wat kraanwater in een sprayflesje doen, maar gooi dat water wel direct na gebruik weg (kraanwater is niet lang houdbaar). Spray het even flink over je gezicht heen, van ongeveer 20 – 30 centimeter afstand. Niet tot het van je gezicht druipt, maar tot er een laagje nevel op je gezicht ligt. Klaar, het teveel aan poeder lost nu op.

 • Teveel blush of bronzer

  Je hele wangen rood gemaakt, of een dikke bruine veeg op je gezicht? Lastig weg te krijgen zonder je complete make-up te verpesten. Maar waar Miss Lipgloss is, is een oplossing! Pak een ruw washandje of handdoek, en wrijf dit zachtjes over je gezicht. Het gaat er niet helemaal af, maar het ergste gaat nu weg.
  Geen oplossing? Doe dan een héél dun laagje foundation over je failblush of -bronzer. Klaar!

 • Een streep bronzer of blusher

  Ook niet echt mooi. Krijg je doordat je teveel op één plek aanbrengt of doordat je het aanbrengt op nog natte foundation. Hoe je het ook krijgt, het. Moet. Weg. Pak een fluffy gezichtskwast, doe daarop een héél klein beetje blush (of bronzer, het is maar net waar je die streep mee hebt gemaakt) en probeer de randjes uit te vagen. Je moet er waarschijnlijk vaak over heen, maar het is de oplossing.

 • Oogschaduw op je wangen

  Lekker bezig geweest met oogschaduw? En last gehad van fallout? Zo irritant! Wees voorzichtig. Raak niet in paniek. Ga niet met je vingers of een compacte kwast over je wangen vegen want dan druk je de oogschaduw in je foundation en dan heb je vegen. Oh. Dat heb je al gedaan? Wacht even, ik vertel je zo wat je dan moet doen. Stel, het ligt er nog op. Pak dan een losse, luchtige kwast, het liefst een waaierkwast. Veeg hiermee héél voorzichtig de poeder van je gezicht. Phew! Dat heb je even goed opgelost!
  Ok, voor als je het al hebt weggeveegd: nooit meer doen. Probeer het – als het niet teveel is – met een wattenstaafje weg te halen. Lukt dat niet? Breng dan een nieuw dun laagje foundation of concealer aan en poeder dit af.

 • Mascara onder je ogen

  STOP! NIET. VEGEN. Behalve als je zwarte vegen wilt. Pak een wattenstaafje, zo snel mogelijk. Maak deze nat of dip hem in een heel klein beetje make-up remover. Haal het hiermee weg. Als je het met je vingers doet, krijg je geheid vegen, en je kan niet precies genoeg werken. Het gaat het makkelijkst als de mascara nog nat is, werk dus snel.

 • Concealer in streepjes onder je ogen

   

  Dit gebeurt waarschijnlijk in de loop van de dag. Het komt doordat je geen poeder hebt aangebracht na je concealer. Lesje voor de volgende keer! Voor nu: als je poeder in de buurt hebt, even afpoederen. En anders met je pink lichtjes uitvegen zodat de lijntjes weg zijn.


Fouten maken is menselijk en zoals ik al zei, mij overkomt het nog regelmatig. Gelukkig zijn fouten er om van te leren én om ze op te lossen 🙂 De volgende keer behandel ik een ander deel op make-up gebied!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.