Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • good to go
  • good to goo
  • lipcreme
  • lipglass
Een MissLipgloss artikel

MAC Pro Longwear Lipcreme & Lipglass

Heel veel dingen van MAC heb ik al geprobeerd, maar de Pro Longwear producten nog niet. Dit zijn longlasting producten en ik kocht een Lipglass en een Lipcreme. In lekker fel oranje, want daar houd ik van!

Ik kocht beide producten in New York en de Lipcreme kostte daar $17, de Lipglass $18,50. In Nederland kost de Lipcreme €20, de Lipglass €19,50. De verpakking van de Lipglass is hetzelfde als van een Dazzleglass, alleen zit er een andere applicator bij. De Lip Creme is totaal anders dan de verpakking van de gewone MAC lipstick.

De vorm van de stick is anders, maar ook de vorm van de verpakking. Leuk en strak! Dit is trouwens Good to Go, een fel oranje kleur. Ik wilde eerst Morange halen, een gewone lipstick kleur, maar de verkoopster wees me op de Pro Longwear. Deze kleur is bijna hetzelfde als Morange. Wat MAC zegt over de Pro Longwear Lipcreme:

Lightweight texture, creamy finish and comfortable longwear combine in this has-it-all pro-class lip colour. Slick in use, applies without need of a top coat- and still lasts up to 12 hours. Won’t feather or transfer, and the colour stays true. Helps lips stay soft and hydrated.

Hier kan je de applicator van de Pro Longwear Lipglass goed zien. Dit is een aparte platte sponsapplicator, een heel nieuwe soort, geen enkel ander MAC lipproduct heeft zo’n applicator. Die van de gewone Lipglasses zijn ronder. Dit is trouwens de kleur Whoops!. Wat MAC erover zegt:

A longwearing Lipglass that goes on smooth and lasts for up to six hours! Envelops lips with shine and colour and pro-longs the hours between re-application.

Zie boven een swatch van de Lipglass, onder de Lipcreme. Allebei superdekkend.

Hier draag ik alleen de Lipcreme. Hij brengt superfijn aan, voelt niet droog, maar juist heel romig en zacht. Dekt in één laagje en heeft een soort satijnen glans. Niet mat, maar ook niet glanzend.

Full face. Ik heb mijn wenkbrauwen trouwens niet bijgewerkt hier, dan weet je waarom ze er een beetje rommelig uit zien.

Hier draag ik de Lipglass erover. De kleur wordt nog iets intenser en er is nu glans! De Lipglass brengt makkelijk aan, is vrij sticky, maar dat is natuurlijk zodat ‘ie goed lang blijft zitten. De kleur is ook prachtig, zeker als je hem over de lipcreme heen aanbrengt. Maar ook ‘los’ dekt de kleur goed, zoals je op de swatch hierboven kan zien.

Ik draag verder trouwens:

  • MUFE HD primer
  • MUFE HD foundation
  • Estee Lauder Doublewear concealer
  • MAC Prep + Prime Transparant Finishing Powder Pressed
  • Sisley Orchid blush

In de MAC store

Ontbijten. Ik besloot maar eens een foto te maken na een dag in de stad. Dat betekent dus ontbijten (met pancakes en jus d’orange) en daarna nog wat eten en drinken uit een flesje. Om 9 uur ’s ochtends bracht ik de creme met de gloss aan, en dit was er om 16u ’s middags (dus zeven uur later) nog van over:

Het is er wel wat afgesleten, natuurlijk ,maar de kleur zit er eigenlijk nog wel prima op. Er zijn wat velletjes gevormd op mijn lippen en de gloss is een beetje gaan featheren, in de lijntjes om mijn lippen gaan lopen. Nu is dit een enorme close up, van een normale afstand zie je dat niet. Ik heb niet bijgewerkt, had er geen omkijken naar. Toen ik hierna de deur uit ging, heb ik nog wel even bijgestift, maar verder was dat niet meer nodig.

De gloss en stick blijven ook los van elkaar prima zitten, het enige nadeel is dat de gloss wel wat in de lijntjes trekt na een paar uur, maar dat is wel miniem. De creme vind ik het fijnst. Hij dekt geweldig, is er in prachtige kleuren (en Good To Go vind ik echt geweldig) en voelt ontzettend fijn aan. Ik gebruik hem heel vaak in combinatie met Whoops! lipglass, omdat dat qua kleur en finish zo’n mooie combi is, en omdat dat gewoon het allerlangst blijft zitten. Als je trouwens niet houdt van plakkerige gloss, dan zou ik de Pro Longwear Lipglass skippen.

Deze producten zijn ideaal voor meiden die geen zin hebben om vaak op een dag hun lippen bij te werken en één (of twee) keer aanbrengen meer dan genoeg vinden. Ik ben heel blij met m’n Pro Longwear producten en Good To Go is echt een product wat ik heel vaak ga gebruiken. Om de kleur, de houdbaarheid, de finish én het comfortabele gevoel!

De Pro Longwear producten van MAC kan je vinden bij de MAC Pro Stores, de counters en in de online shop van de Bijenkorf. De MAC Pro Longwear Lipcreme kost €20, de Lipglass €19,50.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.