Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chromagraphic pencil
  • MAC
  • oogpotlood
  • Review
Een MissLipgloss artikel

MAC Chromagraphic pencil

Vandaag eindelijk een review over mijn Chromagraphic pencil van MAC! Je hebt hem al een aantal keer voorbij zien komen in looks, en ik kreeg ook al een paar keer de vraag of ik er een artikel over wilde schrijven. Want wat is dit nou voor potlood, wat kan je ermee, hoe werkt het en vooral: is it any good? Lees verder om het te ontdekken.


Deze chromagraphic pencils zijn verkrijgbaar in allerlei (huid)tinten, ik heb zelf de lichtste. Ze zijn alleen verkrijgbaar bij de MAC Pro Store, bijvoorbeeld in Amsterdam of Antwerpen. Ze kosten rond de €17. Maar wat is het nou? Een oogpotlood, of een lippotlood? Nou, dat allebei en meer dan dat!

  • Als huidkleurig lijntje op je waterlijn
  • Als oogschaduwbasis
  • Als lippotlood
  • Als lipkleur: kleur je lippen in met het potlood, gloss of balsem erover en je hebt prachtige nude lippen
  • Als lipbasis voor onder een andere lipkleur, bijvoorbeeld voor als je heel donkere lippen hebt of kleurverschillen in je lippen
  • Als ‘corrector’ wanneer je heel precieze make-upwerkjes doet, bijvoorbeeld lippen, je kan dan met een scherp geslepen puntje kleine foutjes wegwerken. Dan gebruik je hem dus als een soort concealer (want normaal gebruik ik daar concealer voor)

Dit is kleur NC15

Poeh, dat zijn nogal wat functies! Ik vind het geweldig als een product zoveel verschillende dingen kan. Dat scheelt ruimte in mijn koffer als ik een shoot of show doe en ik vind het gewoon heerlijk als er zo over een make-up product is nagedacht. Nice!

Het potlood is vettig, maar niet té vet. Eigenlijk precies goed. Als ik hem een keer heb gebruikt hoef ik hem niet meteen opnieuw te slijpen en dat is wel prettig. De verpakking vind ik mooi, netjes, strak. Niks op aan te merken! Door de onderkant kan je snel en makkelijk zien welke kleur potlood het is. Handig. Sinds ik dit potlood heb, ben ik er insanely in love mee. Ik gebruik hem zowat elke dag en het vaakst op mijn waterlijn. Een wit lijntje is vaak wat hard, een huidtoon haalt het rode van je huid weg en geeft een enorm frisse en wakkere blik. Het kan overal bij: bij zware smokey eyes maar ook perfect bij een naturel look. Het geeft gewoon wat meer oomph!

Voor mijn lippen gebruik ik hem niet zo vaak omdat ik daar mijn Lip Erase voor heb wat ik iets praktischer vind voor dagelijks gebruik. Voor shoots is de Chromagraphic Pencil dan weer wel fijner omdat je er veel preciezer mee kan werken. Voor touch ups bij lippen heb ik hem al heel vaak gebruikt en dat werkt zo fijn en precies! Beter dan een kwastje met concealer. Als oogschaduwbasis is ‘ie ook heerlijk, wel even goed uitsmeren natuurlijk. Ik vind een Paint Pot of gewone oogschaduwbasis sneller werken maar als je dat niet (bij de hand) hebt is dit ideaal. Oh yeah… I just love it!

Op deze foto’s draag ik het potlood op mijn waterlijn. In dit filmpje draag ik het net zo. Er komt een filmpje aan met mijn dagelijkse routine en daarin ga ik hem ook gebruiken, dus houd de site in de gaten daarvoor!

Dit Chromagraphic pencil zit ook in de Cham Pale collectie van MAC die nu bij alle counters te koop is.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.