Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 juli 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • benen scheren
 • How To
 • lichaam
 • makkelijk
Een MissLipgloss artikel

Maak scheren makkelijker!

Scheren is naast het epileren van mijn wenkbrauwen denk ik mijn minst favoriete ‘beautyklusje’. Sowieso is haar verwijderen gewoon niet echt leuk om te doen. Het doet of pijn (als je epileert of harst), of het is een vaak terugkerend klusje. Veel beautyklusjes hebben resultaat, dan zie je er stralender of gewoon veel mooier uit, maar bij het scheren van je benen, oksels en andere plekken op je lichaam is dat niet het geval. Maar alles is beter dan stoppels en bossen haar. En dan zeg ik, net als de Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Lees verder HOE.

 

De standaard tips ken je wel, toch? Vooraf even goed scrubben helpt goed, net als je huid straktrekken en een scherp mesje gebruiken. Dat hoef ik je niet meer te vertellen! Maar ik heb een paar andere simpele tips die goed werken!

 

 • Wacht tot het einde van je douche- (of badder)beurt met scheren. Door het warme water en producten die langs je lichaam het doucheputje in spoelen worden de haartjes vanzelf wat zachter en weker, wat het scheren makkelijker maakt.
 • Vroeger gebruikte ik altijd speciaal scheerschuim, na een tijdje stapte ik daarvan af (ik vond het zo duur voor een product dat niet écht resultaat geeft) en gebruikte ik gewoon shampoo. Maar toen kreeg ik een tip van een bezoekster om haarconditioner te gebruiken.
  En dát werkt goed! Ik heb altijd wel een fles goedkope conditioner staan, en het fijne is dat dit de haartjes zacht en week maakt, waardoor het scheren veel makkelijk gaat. Ideaal! En goedkoop! En handig op vakantie, want je kan dan lekker multitasken met je producten. Nooit meer aparte scheergel meenemen, hoera!
 • Iets wat ik zelf heb ‘bedacht’ maar wat misschien niet iedereen weet… Je kent het wel, dat je scheermesje ‘vol’ is. Vol met haartjes en scheergel (nee, conditioner), en dan scheert ‘ie niet meer lekker. Dat klinkt vies, maar het is zo. En soms krijg je dat dan niet weg door er simpel water doorheen te laten lopen. Wat ik dan doe is het mesje op mijn arm te zetten en dan ’terug’ te duwen, dus niet zoals je normaal scheert maar de andere kant op. Dan schuif je de haartjes en conditioner er uit, en dan kan je weer makkelijk scheren.
 • Gebruik een goed mesje. Ik heb wel eens van die supergoedkope wegwerpmesjes van Action gehad, maar die werken echt véél minder fijn dan goede. Mijn favoriet zijn die van Wilkinson). Vervang je mesje ook regelmatig, van botte mesjes krijg je geen gladde benen en wel bloederige wonden.
 • Dit weet waarschijnlijk iedereen wel: maar scheer nooit op een droge huid. Maak je huid altijd nat (en gebruik dus het liefst een scheergel of conditioner) als je gaat scheren. Ten eerste werkt het niet goed op een droge huid, je kan dan niet fijn scheren en ten tweede krijg je dan geheid sneetjes.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.