Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • How To
 • nagels
 • pedicure
 • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Maak je voeten zomerklaar!

Na je arme voetjes de hele zomer te hebben verstopt in laarzen, sloffen en Uggs is het tijd om ze weer te showen. Ik kocht laatst supermooie sandaaltjes van Supertrash, alleen matchten ze totaal niet met m’n wintervoeten: superlelijk. Toen ik thuis kwam heb ik dan mezelf ook meteen een lekkere pedicure gegeven, dat mocht ook wel na er al maanden niet naar om te hebben gekeken. Bij deze de pedicure die ik bij mezelf deed. Ik kreeg er hele mooie, zachte verzorgde voetjes van die ik echt wilde showen in m’n nieuwe sandaaltjes!

 1. Als je echt het maximum uit je pedi wil halen, gebruik dan als eerste stap een voetenmasker, bijvoorbeeld Volcano van Lush. Laat dit lekker tien minuutjes in een plastic zakje intrekken.
 2. Neem een voetenbadje, een gewoon bad of een douche en verzorg je voeten. Je kan een lekkere bruisbal gebruiken voor de verzorgende factor en scrub scrub scrub! Gebruik hiervoor een speciale voetscrub, ik heb er één van Etos. Je haalt hiermee dode huidcellen weg en je maakt je voeten lekker zacht.
 3. Droog je stappertjes af en gebruik een puimsteen, voetvijl of Ped-Egg om overtollig eelt weg te halen. Dit doet geen pijn! Vooral de hielen zijn vaak de plekken waar je dik eelt hebt. Ga niet te ver door, dan gaat het wel pijn doen.
 4. Smeer je voeten in met een fijne voetcreme, ik gebruik Fair Trade Foot Lotion van Lush. Als je kloven heb in je hielen, smeer dan wat extra klovencreme op die plek.
 5. Pak een verzorger voor je nagelriemen. Gebruik een olie of een product als Lush Lemony Flutter. Smeer wat op de nagelriemen van je teennagels en laat het even intrekken.
 6. Duw je nagelriemen terug met een bokkepootje.
 7. Neem je cuticle remover (Trind) en breng dit aan op je nagelriemen en laat dit een paar minuutjes soaken.
 8. Pak een bokkepootje of een houten stick (je hebt speciale houten sticks die je ook als bokkepootje kan gebruiken) en maak hiermee zachtjes rondjes rond je nagelriemen. Je zal merken dat velletjes en dode huidcellen loslaten. Zeker als je een tijd niks aan je nagels hebt gedaan, merk je hoeveel eraf komt. Haal dit weg met een tissue.
 9. Vijl je nagels. Knip ze niet, dit maakt ze hoekig en breekbaar. Neem een wat grovere vijl, dat gaat wat sneller; je teennagels zijn dikker dan de nagels van je handen.
 10. Nu zijn je teennagels klaar om gelakt te worden! Breng eerst een basecoat aan, lak je teennagels in een mooi kleurtje in twee laagjes en maak het af met een topcoat. Je teennagels lakken is een precies werkje, dus neem even de tijd.

Als je niet zo heel veel tijd hebt, sla dan het voetenbadje en het masker over. Na deze pedicure heb je heerlijk zachte voeten met mooie nagels die gezien mogen worden. Als je hierna elke avond je voeten even insmeert met een voetcreme, houd je lekker lang mooie zachte voeten die er verzorgd uitzien.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.