Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 september 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • gezichtsreiniger
  • Lush
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

LUSH Ultrabland GezichtsreinigerLUSH Ultrabland Gezichtsreiniger, een populaire reiniger uit het assortiment. Mijn gezicht reinig ik elke dag, al heel wat jaartjes doe ik dat met Purity Made Simple van Philosophy. Knappe jongen die me daar vanaf krijgt. LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger is 100% natuurlijk en heel zacht voor je gezicht. Ben ik om?

LUSH Ultrabland, €10,65 voor 45 gram

Dit zegt LUSH over Ultrabland:

Gemaakt op basis van zalige amandelolie verwijdert deze reiniger alle make-up en vuil en laat een heerlijk gevoede huid achter. Het is zacht, maar de diepreinigende oliën weten al het lastige vuil en make-up moeiteloos te verwijderen. Masseer een klein beetje op je droge gezicht en ogen en verwijder het met een washandje of een watje met warm water. Verzachtend rozenwater, honing en bijenwas houden je huidje zo zacht als babybilletjes.

Hierna kun je je huid verder reinigen met bijvoorbeeld onze toner Eau Roma Water, of een van onze andere toners.

Als het nodig is verwen je je huid met een van onze moisturisers.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger is dus een superzachte natuurlijke reiniger die wél lekker grondig schoonmaakt, maar níet je huid uitdroogt. Integendeel, de ingrediënten hydrateren je huid juist!

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

Je masseert Ultrabland simpelweg in op je huid en ogen, even laten intrekken en dan verwijder je alles met een washandje en warm water.

 

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

Dit zit er in. Er zitten wel wat parabenen in voor de houdbaarheid (daardoor kan je hem ook praktisch een jaartje bewaren, maar als het goed is maak je hem wel op voor die tijd), verder is het op de benzoë-tinctuur helemaal natuurlijk. Wat er in zit? Amandelolie, rozenwater, bijenwas, honing, iris extract, glycerine, roos absolute, benzoë-tinctuur en de parabenen. De benzoë-tinctuur ontsmet je huid en zorgt er ook voor dat het product langer houdbaar is.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger zit in een klein zwart potje en het is een romige, wat dikkere substantie.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

Als het héél warm is, wordt Ultrabland ook wat meer vloeibaar. Op normale kamertemperatuur is de reiniger qua dikte vergelijkbaar met boter. Er zit een tikje stoffige geur aan de reiniger, maar echt heel aanwezig is die niet.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

Hij is wit, maar als je hem uitsmeert over je huid wordt het een transparante olie-achtige substantie.

Ik vond Ultrabland een beetje wennen, omdat het een soort olieachtige vettige substantie is die je inmasseert over je hele gezicht én je ogen. Als ik een reiniger gebruik vind ik een facewash altijd erg prettig omdat dat zo fris en schoon voelt, ik vind Ultrabland in het begin juist viezer voelen omdat de vettigheid vermengt met je make-up.
Bij mijn ogen prikt de reiniger absoluut niet, hij vermengt juist heel gemakkelijk met alle make-up, ook als dat waterproof is. Na het verwijderen met een washandje met lauw water voelt mijn huid heel erg zacht en soepel en er is een héél klein beetje van het olieachtige laagje op mijn huid achtergebleven. Hierna gebruik ik dan nog een wattenschijfje met een beetje toner om de laatste restjes make-up én de laatste restjes Ultrabland te verwijderen.

Ik ben van Ultrabland gaan houden. Het reinigt zo grondig en tegelijkertijd zo zacht, dat voelt echt heerlijk aan. Ik heb op geen enkele manier het gevoel dat ik mijn huid belast met deze reiniger, ik heb juist het idee dat Ultrabland mijn huid mooier maakt en extra voedt. Wel moest ik echt wennen aan het olieachtige gevoel én ik vind het jammer dat deze reiniger niet te gebruiken is in combinatie met een reinigingsborstel, die ik nog graag af en toe gebruik. Maar ik ben al met al heel tevreden over Ultrabland, het is echt een hele fijne reiniger, zeker als je op zoek bent naar een grotendeels natuurlijke make-up remover die je huidt voedt, hydrateert en verzorgt. Ook fijn als je een gevoelige- of probleemhuid hebt.

Heel lang gaat een potje LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger bij mij niet mee: ik heb met mijn potje van 45 gram anderhalve maand gedaan en ik gebruik hem tweemaal daags.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger is vanaf €10,65 voor 45 gram te koop in alle LUSH winkels en in hun online shop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.