11 september 2015 door Cynthia Schultz 72 reacties
 • gezichtsreiniger
 • Lush
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

LUSH Ultrabland GezichtsreinigerLUSH Ultrabland Gezichtsreiniger, een populaire reiniger uit het assortiment. Mijn gezicht reinig ik elke dag, al heel wat jaartjes doe ik dat met Purity Made Simple van Philosophy. Knappe jongen die me daar vanaf krijgt. LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger is 100% natuurlijk en heel zacht voor je gezicht. Ben ik om?

LUSH Ultrabland, €10,65 voor 45 gram

Dit zegt LUSH over Ultrabland:

Gemaakt op basis van zalige amandelolie verwijdert deze reiniger alle make-up en vuil en laat een heerlijk gevoede huid achter. Het is zacht, maar de diepreinigende oliën weten al het lastige vuil en make-up moeiteloos te verwijderen. Masseer een klein beetje op je droge gezicht en ogen en verwijder het met een washandje of een watje met warm water. Verzachtend rozenwater, honing en bijenwas houden je huidje zo zacht als babybilletjes.

Hierna kun je je huid verder reinigen met bijvoorbeeld onze toner Eau Roma Water, of een van onze andere toners.

Als het nodig is verwen je je huid met een van onze moisturisers.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger is dus een superzachte natuurlijke reiniger die wél lekker grondig schoonmaakt, maar níet je huid uitdroogt. Integendeel, de ingrediënten hydrateren je huid juist!

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

Je masseert Ultrabland simpelweg in op je huid en ogen, even laten intrekken en dan verwijder je alles met een washandje en warm water.

 

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

Dit zit er in. Er zitten wel wat parabenen in voor de houdbaarheid (daardoor kan je hem ook praktisch een jaartje bewaren, maar als het goed is maak je hem wel op voor die tijd), verder is het op de benzoë-tinctuur helemaal natuurlijk. Wat er in zit? Amandelolie, rozenwater, bijenwas, honing, iris extract, glycerine, roos absolute, benzoë-tinctuur en de parabenen. De benzoë-tinctuur ontsmet je huid en zorgt er ook voor dat het product langer houdbaar is.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger zit in een klein zwart potje en het is een romige, wat dikkere substantie.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

Als het héél warm is, wordt Ultrabland ook wat meer vloeibaar. Op normale kamertemperatuur is de reiniger qua dikte vergelijkbaar met boter. Er zit een tikje stoffige geur aan de reiniger, maar echt heel aanwezig is die niet.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger

Hij is wit, maar als je hem uitsmeert over je huid wordt het een transparante olie-achtige substantie.

Ik vond Ultrabland een beetje wennen, omdat het een soort olieachtige vettige substantie is die je inmasseert over je hele gezicht én je ogen. Als ik een reiniger gebruik vind ik een facewash altijd erg prettig omdat dat zo fris en schoon voelt, ik vind Ultrabland in het begin juist viezer voelen omdat de vettigheid vermengt met je make-up.
Bij mijn ogen prikt de reiniger absoluut niet, hij vermengt juist heel gemakkelijk met alle make-up, ook als dat waterproof is. Na het verwijderen met een washandje met lauw water voelt mijn huid heel erg zacht en soepel en er is een héél klein beetje van het olieachtige laagje op mijn huid achtergebleven. Hierna gebruik ik dan nog een wattenschijfje met een beetje toner om de laatste restjes make-up én de laatste restjes Ultrabland te verwijderen.

Ik ben van Ultrabland gaan houden. Het reinigt zo grondig en tegelijkertijd zo zacht, dat voelt echt heerlijk aan. Ik heb op geen enkele manier het gevoel dat ik mijn huid belast met deze reiniger, ik heb juist het idee dat Ultrabland mijn huid mooier maakt en extra voedt. Wel moest ik echt wennen aan het olieachtige gevoel én ik vind het jammer dat deze reiniger niet te gebruiken is in combinatie met een reinigingsborstel, die ik nog graag af en toe gebruik. Maar ik ben al met al heel tevreden over Ultrabland, het is echt een hele fijne reiniger, zeker als je op zoek bent naar een grotendeels natuurlijke make-up remover die je huidt voedt, hydrateert en verzorgt. Ook fijn als je een gevoelige- of probleemhuid hebt.

Heel lang gaat een potje LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger bij mij niet mee: ik heb met mijn potje van 45 gram anderhalve maand gedaan en ik gebruik hem tweemaal daags.

LUSH Ultrabland Gezichtsreiniger is vanaf €10,65 voor 45 gram te koop in alle LUSH winkels en in hun online shop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

72 reacties
 1. A.

  Ik ben erg benieuwd geworden naar dit product! Hup, op mijn wishlist ermee. Ik gebruik altijd de Facial Cleanse van Dermalogica. Die is duur, maar wel zuinig.
  Deze is veel minder duur, maar ook veel minder zuinig.
  Een combinatie zou misschien goed kunnen, 1 keer in de week Lush Ultrabland en de rest Dermalogica facewash in combinatie met een toner. Of zou je dat afraden? De Ultrabland maar ‘soms’ te gebruiken?

 2. Nicole

  Lijkt mij een erg fijn product! Ik gebruik zelf de 9 to 5 van lush en zelf vind ik het fijn om eerst mijn oog make up te verwijderen en mijn gezicht vochtig te maken. Ik vind het maar zo’n vies gevoel om al mijn make up zo te ‘mengen’ op mijn gezicht.

 3. Lilly Arkesteijn

  Klinkt goed! Helaas niks voor mij door de parabenen, ik kan daar niet tegen 🙁

 4. Elise

  Momenteel gebruik ik hem ook een tijdje! Ik vind hem echt heeel erg fijn in gebruik en met name wanneer ik net onder de douche sta. Helaas reageert mijn huid er dramatisch op en wordt hij heel onzuiver sinds ik hem gebruik. Hoor dat van velen, zou zo even niet weten hoe dat komt. Ik baal er wel ontzettend van omdat hij zo fijn in gebruik is.

 5. Romy

  Klinkt fijn! Ik moet binnenkort ook maar even naar Lush 🙂

 6. Floor

  Ik heb hem dit jaar in Engeland gekocht, heel fijn!

 7. an

  Vettig laagje na het reinigen….. weet heel zeker dat dit dus helemaal niks voor mij is. Geef mij maar het schuim van vichy. Zacht reinigen, mild voor de huid en niks vettigheid.

 8. Wendy (B)

  Ik gebruik dit in combinatie met 9 to 5 van Lush.
  Probeer dit ook eens (dus eerst Ultrabland en daarna 9 to 5).

 9. Annet

  Ik had een XL-versie van Ultra Bland (zal wel 90 gram zijn geweest dan) en daarmee heb ik 2,5 jaar gedaan (!), maar kleine kanttekening: ik gebruikte hem maar 3 of 4 keer per week en alleen op/rond mijn ogen. Ik vind hem ook heel fijn!

 10. Delphine

  Super leuk en interessant om te lezen! Deze ga ik toch maar eens halen! Maar…. Vind je hem fijner dan dan de purity en verslaat hij die of verkies je nog steeds purity?

 11. beautifulday4makeup

  HIj doet mij denken aan de cleansing butter van de bodyshop, misschien moet ik deze ook eens proberen

 12. Yvonne

  Op de een of andere manier trekt dit product me niet. Ligt niet aan je review hoor! Ik ben zelf meer een facewash-type, om daarna de laatste restjes te verwijderen met micellairwater (daar was ik eerst overigens ook niet zo’n fan van, vond het net tonic, maar tegenwoordig ben ik het fijn gaan vinden). Lush zit daarbij niet echt op de hoek. Een reiniger uit de drogist of parfumerie is dan zo gehaald. 🙂

 13. Mariebeauty

  Ik lees de laatste tijd heel erg veel reviews over de Lush Ultrabland. Ik heb hem een hele tijd geleden ook gebruikt maar ik kreeg er jammer genoeg een onzuivere huid van. Nu we meer naar het winter, herfst seizoen gaan wil ik hem toch nog graag eens een kans geven omdat mijn huid dan ook helemaal omslaat. Het is een leuk en duidelijk artikel.

 14. Mery-José van der Hoff

  Volgens mij is die al een maand over data ? :p

 15. Dana

  Hij klinkt wel echt fijn! Zelf blijf ik trouw aan mijn micellair water om te reinigen 🙂

 16. Chahrazad

  Ik gebruik hem zelf af en toe. Ik vind hem ontzettend fijn, alleen niet voor dagelijks.

 17. Eva

  Lijkt me een fijn product!

 18. Chinouk

  Ik heb deze ook eens geprobeerd, maar helaas krijg ik van alle Lush huidverzorging eczeem. Heel jammer!

 19. Amelie

  Klinkt heel goed! Ik denk dat het qua substantie lijkt op koksolie

 20. Elisabeth

  Je schrijft leuk: ” knappe jongen die me daar vanaf krijgt”!
  Moest ik om lachen.

 21. Nathalie | insideandout.nl

  Ik ben nu een cleansing butter van The Body Shop aan het testen en het klinkt een beetje gelijk! Ik zou dit product wel even willen ruiken voordat ik het koop; veel luchtjes van Lush vind ik niet lekker (terwijl de Godiva shampoo bar echt hemels ruikt!)

 22. Kelly

  Hmm dit klinkt echt heel erg goed!

 23. Amy

  Een week geleden heb ik ook Ultrabland gekocht! Ontzettend fijne reiniger inderdaad, maar toen ik hem voor het eerst gebruikte schrok ik een beetje van de geur, substantie en het vettige laagje dat ‘ie achterlaat. Wilde bijna de Lush bellen om te vragen of ‘ie nog wel goed was, haha! Fijn om te lezen dat ik niet de enige was. 🙂

  XX

 24. priscilla

  Klinkt wel goed maar ik gebruik altijd kokosolie en dat werkt eigenlijk net zo. Ook heel zacht en wat vettig, irriteert niet en ik hoef lang niet zo te schrobben. Wat mijn huid ten goede komt.

 25. Renske

  Het lijkt mij een erg fijne reiniger. Zelf gebruik ik altijd producten van Dermalogica voor mijn gezicht. Misschien dat ik deze reiniger eens ga proberen als mijn reiniger op is! 🙂

 26. Lousaa

  Ik heb hem gehad, ik denk nog in de vorige substantie. Maar ik vond wel dat je er echt een vreselijk vette kop van kreeg, tenzij je echt flink warm water ge ruikte om na te boenen, en van die traanogen omdat er toch iets olieachtigs in je ogen komt. Dat trok ik slecht. Dat ik combinatie met de prijs en de muffig zoete geur, de vele vieze washandjes en het moeten gebruiken van de warme kraan (inclusief doorlopen tot ie warm is ben je zo een liter of vijf verder) deden me besluiten om het bij één bakje te houden.

  • A.

   Ik weet niet wat voor ’n kraan jij hebt… Maar 4 a 5 liter tot ‘ie warm is? Amai… da’s lang..

 27. Femke

  Het lijkt me een ontzettend fijne reiniger!

 28. Debby

  Oeh, dat klinkt als heel fijn spul! Wil sowieso snel weer naar Lush. Merci <3

 29. Benella

  Hey wat een lekker spul lijkt me dit. Ik probeer best vaak een nieuwe reiniger, maar toch gebruik ik het liefst doodgewone kokosolie, dat werkt een beetje hetzelfde als deze (de olie weekt het los, dan met een washandje alles eraf halen). Jammer genoeg zit er (nog) geen Lush winkel in de buurt van Groningen!

 30. Rosalie (4BeautyandLife)

  Interessant. Ik gebruik zo eens in de week Angels on Bare Skin. Die vind ik ook ontzettend fijn. Mijn huid altijd zacht en gehydrateerd. Maar ik vind hem te heftig om elke dag te gebruiken door het scrubbende effect. Dit zou misschien wel een goede dagelijkse optie zijn. Ik ga hem zeker een keer uitproberen.

 31. Marlies

  UltraBland is zoooo’n fijn product! Zeker voor gevoelige huidjes. Het is inmiddels de enige make-up remover die ik nog wil gebruiken. Al doe ik dat wel iets anders! Ik maak een wattenschijfje nat/vochtig en doe daar een beetje product op om vervolgens mijn oogmake-up te verwijderen. Daarna met een gezichtsborstel de rest! Geen geklieder met vette vingers en viese washandjes!

 32. Mieke | Mieksmind

  Ik gebruik mijn purity ook twee keer per dag en dan is de fles denk ik zuiniger in gebruik dan deze reiniger. Het is wel handig denk ik om mee te nemen op reis.

 33. Lucy

  Ik gebruik reinigingsolie wel in combinatie met een elektrische gezichtsborstel, ik vind het juist een fijn gevoel! Net een mini massage 😀 Het borsteltje maak ik daarna schoon om de olie er af te halen, maar dat is sowieso verstandig om regelmatig te doen 🙂
  Deze van Lush ziet er heerlijk uit, ik zal hem onthouden voor in de toekomst!

 34. Femke

  “100% natuurlijk” -> not really…

 35. Christa

  Heb deze jarenlang met tevredenheid gebruikt, tot dat ik gewone biologische jojoba olie ontdekte….echt sindsdien nooit meer iets anders!

  • mariëlle

   Welke heb jij en waar koop je die?
   Gebruik je dat als reiniging of meer als verzorging daarna?

  • Christa

   Ik koop het altijd via internet momenteel via http://www.aromatherapie-info-webshop.nl/jojoba-olie-bio.html. Maar er zijn veel goede plekken waar het te koop is. Alleen niet van de Tuinen eigen merk kopen want die is niet 100% zuiver terwijl dat wel voor op de fles staat. Ik gebruik het als reiniger [puur] maar ook als basis-olie om eigen olie mengsels mee te maken.

 36. Celine

  ik gebruik de ultabland nu al een aantal jaar, ondertussen is de substantie wel veranderd en hebben ze hem iets dikker gemaakt. maar dit is echt de beste reiniger die ik ook ooit heb gevonden! zelf heb ik veel last van acne en krijg ik van heel veel producten puistjes, maar van deze niet!

 37. Margot

  Je hebt me nieuwsgierig gemakt, ik ben benieuwd hoe hij mijn zou bevallen!

 38. Syl

  Ik ben benieuwd, maar ik heb net de reinigingsolie van Shu Uemura gekocht. Fijn spul.
  De reigingingsmilk van La Roche Posay is ook erg fijn en ruikt naar palmblad.

 39. Maxime

  Ik heb deze ook in m’n toilettas zitten, maar ik heb er een haat/liefde verhouding mee. Eerst gebruikte ik hem zoals jij hem gebruikt, maar daar kreeg ik helaas toch puistjes van, ondanks zijn zachtheid. Daarnaast gebruikte ik dus wel m’n gezichtsborstel en dat was een heel vies gevoel, haha. M’n borstel bleef natuurlijk ook vettig. Nu gebruik ik hem om m’n oogmake-up te verwijderen en dat werkt erg fijn omdat hij geen schurend gevoel achterlaat. Maar ik heb soms als ik hem te vaak achter elkaar gebruik dat ik het gevoel krijg dat ik ontstoken ogen heb en ’s morgens haal ik dan nog wel eens vette “bolletjes” uit m’n ogen. Toch blijf ik hem kopen op de een of andere manier omdat hij zo zacht reinigt.

 40. Stasja

  Deze wil ik ook graag proberen. Ik gebruik nu een Kiehl’s reiniger die mijn huid enorm uitdroogt, was even overgestapt van mijn Purity Made Simple.

 41. Elsbet | La Vie Pure

  Oh, fijn, een reiniger van Lush! Als die van mij op is, wat toch nog even gaat duren, ga ik hiervoor kijken!

 42. Janneke

  Dit product gebruikte ik jaren, totdat ik zag dat er parabenen in zaten. Ik haalde het trouwens met de tea tree water van de Lush!

 43. Irene

  Heeft iemand hem al in combinatie met lenzen geprobeerd? Normaal is olie en lenzen geen goeie combinatie, en eerst mijn lenzen uit doen is geen optie want dan zie ik helemaal niks meer.

 44. Suzanne

  Ha, wat grappig. Ik heb deze net gekocht, kom thuis, en zie je review. Gelukkig ben je er positief over! 🙂

 45. Mariska

  Naar deze ben ik op zich al heel lang benieuwd, maar nog nooit besteld. Nu dat ik deze review lees ben ik denk ik wel om en ga ik hem bestellen binnenkort.

 46. Marlies

  Waarom kun je ‘m niet icm een gezichtsborstel gebruiken dan? En heb je na het gebruik nog dag/nachtcrème aangebracht?

  • Miss Lipgloss

   Tja, dat werkt gewoon niet zo lekker… Combinatie borstel-olie vind ik persoonlijk gewoon niet fijn, die borstel voegt dan niks toe, heb het gevoel dat het elkaar een beetje tegenwerkt.
   Ja, dat doe ik altijd, nachtverzorging aanbrengen 🙂 Dit is alleen reiniging.

  • Marlies

   Bedankt voor je antwoord!

 47. Suzanne

  Ik vind het altijd eng om producten op mijn ogen te smeren, kokosolie zou ik ook niet gebruiken om mijn make-up af te halen bijvoorbeeld. Wel een duidelijke review verder!

 48. Desirée

  Ik hou echt van oliereinigers voor mijn gezicht, maar vond deze wat minder vanwege de geur en omdat hij niet zo zuinig is als een vloeibare olie-variant..

 49. lisa

  zo te horen kan ik deze prima gebruiken voor al het schmink wat ik gebruik!

 50. charile

  Klinkt heel goed! Ik gebruik nu een olie van The Body Shop, die is onwijs zuinig. Misschien switch ik over een hele lange poos wel naar deze 🙂 Maar eerst de ander opmaken, anders weet ik precies hoe dat gaat.. producten verdwijnen soms onderin het kastje haha

 51. Veroniek

  sinds jaar en dag één van mijn Lush-favorieten. Leuk om te lezen dat die bij jou ook in de smaak valt!

 52. Nena

  Lijkt me wel een fijn product! Maar toch prijzig voor maar anderhalve maand. Dan komt de Purity toch heel wat goedkoper uit 🙂

 53. Danielle

  Ik heb deze ook een tijdje gebruikt en vond hem echt super fijn! Moet hem maar weer eens aanschaffen..

 54. Amy

  Deze sla ik op! Lijkt me een mega fijn product (: Mooi en duidelijk review!

 55. Loes

  Ik vind een scrub ook altijd fijn omdat je dan echt het gevoel hebt dat je viezigheid weg haalt.
  Ik snap helemaal dat je het idee hebt met dit product dat het vettig blijft.
  Zelf heb ik ook een aantal lush producten gereviewd. Onder andere een gezichtsscrub. Deze vond ik zelf wat minder omdat het heel erg kruidig was.

  Liefs Loes

 56. Ingrid

  Mmh, dat klinkt niet verkeerd 🙂 Ik maak eerst mijn volle Philosophy purity made simple op en dan kan ik deze wellicht een keer proberen 🙂

 57. Anne

  Ik vind ultrabland ook een fijne reiniger. Ik vind het zelf wel prettig om mijn huid eerst een beetje vochtig te maken met een washandje voordat ik het gebruik, omdat ik dan het idee heb dat het iets soepeler over mijn huid glijdt en ik daardoor minder nodig heb.

 58. Maaike

  klinkt goed! Ik krijg van elke make-up remover uitslag en eczeem bij mijn ogen. Misschien is dit wel een oplossing…

  • Michelle

   Ik ook, maar sinds ik babyolie gebruik om de make-up te verwijderen en daarna het micellaite water van kruidvat om mn gezicht weer vetvrij en schoon te maken, heb ik er totaal geen last meer van! Babyolie is voor mij de perfecte uitkomst omdat t de droge plekjes bij mn ogen direct minder droog maakt!

 59. Maaike

  Ik vind dit product alleen fijn om mijn gezicht te reinigen als ik echt veel make up op heb. Maar voor every day vind ik hem net wat te goed zijn werk doen.

 60. Marciëlla

  Klinkt als een fijne reiniger, mijn huid kan nog wel eens gevoelig reageren op bepaalde reinigers. Misschien binnekort maar eens proberen!

 61. Mascha

  Klinkt heel fijn. Misschien maar eens proberen als mijn reiniger van Dermalogica op is.