Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
23 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • gezichtsmasker
  • Lush
  • oatifix
  • oatifixi
Een MissLipgloss artikel

Lush Oatifix gezichtsmasker

Lush Oatifix gezichtsmaskerMijn eerste verse gezichtsmasker van Lush ooit: Oatifix. Ik was op zoek naar iets hydraterends en verzorgends voor mijn gezicht en de verkoper in de Lush winkel in Berlijn raadde me Oatifix aan. Na even snuffelen (hmm, ruikt naar een ontbijtje!) nam ik hem mee.

Lush Oatifix – de eerste indruk  Lush Oatifix gezichtsmasker

De verse gezichtsmaskers van Lush zijn écht vers. Zo vers, dat je ze na drie weken niet meer kan gebruiken en dat je ze in de koelkast moet bewaren. Ergens is dat natuurlijk mega onpraktisch, maar het heeft ook wel weer wat. De meest verse en natuurlijke bestanddelen zitten in dit potje en geen synthetische dingen die hem oneindig houdbaar maken. Het betekent ook dat je flink moet smeren, zuinig doen is geen optie, en gezellig samen (met vriendinnen, je ouders, broertjes, zusjes en je vriend(innet)je) smeren! Want in je eentje zo’n potje op krijgen in drie weken, da’s best een opgave.

Lush Oatifix kost €11,65, net als alle andere verse maskers van Lush.

Lush Oatifix gezichtsmasker

Lush Oatifix zit in een zwart plastic potje van 45ml en op de deksel staat meer informatie over het masker. De tekst op mijn potje is in het Duits omdat ik hem in Duitsland kocht, als je hem in Nederland koopt is die tekst natuurlijk gewoon in het Nederlands.

Oatifix zit volgens het merk zelf vol met fantastische ingrediënten zoals kalmerende havermout, licht scrubbende stukjes amandel, verzachtende en voedende banaan en illipe boter, dat roodheid vermindert. Het ruikt naar ontbijtjes! Je brengt het aan op een gereinigde huid, dan laat je het tien minuten intrekken en daarna lekker afspoelen.

Volgens Lush zitten er drie ‘behandelingen’ in een potje maar dat is echt niet zo. Het zijn er veel meer! Je kan op een van de foto’s verderop in deze blogpost zien hoeveel ik voor één keer gebruikte. Nu ben ik misschien wat zuinig ingesteld, dus had ik wat meer kunnen (moeten!) pakken, maar ik denk dat je zeker zes a acht keer met zo’n potje kan doen. Lekker samendoen, dus.

Enne, invriezen kan ook gewoon. Even verdelen in een ijsblokjesmal zodat je handige porties hebt en in de vriezer ermee. Zo kan je er héél lang mee doen.

Lush Oatifix – wat zit erin?

Lush Oatifix gezichtsmasker

Wat zit er in Lush Oatifix? Nou, heel veel lekkers. Hieronder in het Nederlands:

Glycerine (Glycerine), Havermeel, fijn (Avena sativa), Bananen, biologisch, vers (Musa paradisica), Water (Aqua), Amandelen, gemalen (Prunus dulcis), Illipe boter (Shorea stenoptera), Kaoline (Kaolin), Talkpoeder (Talc), Vanillestokjes (Vanilla planifolia), Sandelhout olie (Santalum austro-caledonicum vieill), Benzoë gom (Styrax tonkinensis pierre), Coumarin (*Coumarin), Benzyl cinnamaat (*Benzyl Cinnamate), Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume), Gardenia extract (Gardenia jasminoides)

Dat ziet er goed uit. Glycerine, havermeel, bananen, amandelen, illipe boter, kaoline, talkpoeder… Er zit ook parfum in, dat had er van mij wel uit gemogen, omdat dat bij sommige mensen de gezichtshuid toch wat kan irriteren. Verder ziet het er top uit, allemaal natuurlijke bestanddelen die echt een boost zijn voor je huid.

Lush Oatifix – testen maar!

 

Lush Oatifix gezichtsmasker

Lush Oatifix ziet er uit als een ontbijtje, maar ruikt ook zo en voelt ook zo op de huid. Ik vind het erg lekker uit zien, als een soort boter. Mijn favoriete maskers zijn romige maskers die niet opdrogen, dus dat vind ik al prettig aan Oatifix. Al droogt het wel iets in, maar het wordt niet keihard als een kleimasker.

Lush Oatifix gezichtsmasker

Na wat uitsmeren ziet Oatifix er zo uit. De boter smelt op je huid waardoor het smeren wat makkelijker gaat, maar die ‘stukken’ houd je. Dat is iets wat bij Oatifix hoort. Je zal geen nette, gelijkmatige laag masker op je gezicht krijgen zoals bij van die crème maskers uit zakjes en tubes.

IMG_5312

Het ziet er eigenlijk uit alsof ik mijn ontbijtje heb uitgespuugd en dit over mijn gezicht heb uitgesmeerd! He, lekker. Anyway, je moet je er bij neerleggen dat het geen ‘mooi egaal’ masker is. Het ziet er niet uit. Je kan beter niet de badkamer uitkomen als je dit masker op je giecheltje hebt.

De geur is prettig als het masker op m’n gezicht zit en het voelt op geen enkele manier oncomfortabel. Na tien minuten spoel ik het masker van mijn gezicht en dat kost wel een beetje moeite. De havervlokjes en amandeldeeltjes blijven toch wel wat hardnekkiger op mijn gezicht zitten. Uiteindelijk heb ik alles er met een nat washandje goed en zacht afgekregen. Niet gaan boenen, dan irriteer je je huid meteen weer.

Mijn huid voelde héérlijk achteraf. Een foto laten zien heeft geen zin, want mijn huid ziet er niet echt anders uit, maar voelt vooral anders. Zacht, soepel, echt gevoed en gehydrateerd. Echt een boost waardoor alle droge plekjes verdwijnen en mijn hele huid zacht en verzorgd is. Ik vind het te gek!

Lush Oatifix – Conclusie

Oatifix is mijn eerste verse masker van Lush en ik vind het heerlijk. Niet per se heel praktisch op alle vlakken, maar vooral kwalitatief geweldig en doet wat ‘ie moet doen. Deze ga ik vaker kopen!

Pluspunten

  • Verkrijgbaarheid: bij alle Lush filialen en online
  • €11,65 voor een masker waar je zo’n acht keer mee kan doen vind ik niet duur
  • Bevat alleen natuurlijke, verzorgende bestanddelen
  • Hydrateert mijn huid super
  • Verzorgt en maakt mijn huid soepel en zacht, geeft echt een boost

Minpunten

  • Omdat het een vers masker is kan je hem maar drie weken gebruiken en moet je hem bewaren in de koelkast

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een super hydraterend natuurlijk masker en als je het niet erg vind als je deze binnen drie weken moet opmaken

Skippen als… je liever een masker wilt dat wat langer mee gaat

Lush Oatifix gezichtsmasker is voor €11,65 bij alle filialen van Lush te koop, en in hun online shop.

 

xxxc The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.