Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
13 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Lush Kerst voor onder de douche

P1200832Ik zal het je eerlijk zeggen: ik wilde eigenlijk niet over de Lush kerstproducten bloggen. Er is al zoveel over geblogd, en het was zóveel, dat ik het liet gaan. Toch ben ik zo onwijs enthousiast geworden over een aantal kerstproducten van Lush, dat het mijn plicht is er over te bloggen. Het kán gewoon niet anders… Ik heb een selectie gemaakt van producten die ik zelf graag gebruik en hier komen blogposts over – maar niet zoveel, hoor. De collectie is gewoon te groot en een groot deel kan ik zelf niet gebruiken omdat ik geen bad heb, dus die geef ik weg aan vriendinnen en familie en een deeltje bewaar ik zelf, voor als ik eens ergens in een hotel slaap waar wel een bad is.

Vandaag wil ik je de doucheproducten laten zien. Douchen is een grote hobby van me. Ik weet nog dat ik het als kind vreselijk vond, maar waarom?! Douchen is een van de lekkerste dingen die er is. Zeker wanneer het buiten koud is. Het warme water, het gevoel achteraf (dat je je zo fris en schoon voelt), en al die lekkere producten die je kan gebruiken. Het wordt natuurlijk veel leuker met lekkere douchegels, zepen en scrubs en in de kerstcollectie van Lush zitten drie douchegels die ik echt heerlijk vind én FUN. FUN zag ik al vaker liggen, maar kocht hem nooit. Nu heb ik spijt, waarom gebruikte ik dit niet eerder?!

P1200810

FUN, Snow Fairy douchegel, Ponche douchegel en Rose Jam douchegel. Dit zijn allemaal limited editions en dus alleen rond de feestdagen (NU!) te koop. Ze zijn na de kerst niet meer te koop, dus als je ze hebben wilt… Nu halen en niet te lang wachten.

P1200811

Eerst Rose Jam!  Dit is wat Lush er over zegt:

Vorig jaar was deze douchegel een online limited edition, nu is hij tijdelijk in al onze winkels en natuurlijk online te koop!
De douchegel heeft de heerlijke Rose Jam geur, die je misschien kent van onze Rose Jam Bubbleroon of Ro’s Argan Bodyconditioner.

HIj heeft een verslavende geur, rozen met een zoet geuraccent. Behalve roos absolue en rozenolie zit hier onder meer ook een infusie van vanillestokjes, sap van goji bessen en vitaminerijke, verzorgende argan-olie uit Marokko in.
Rose Jam Douchegel is heerlijk onder de douche, maar je kunt er ook je haar mee wassen!

Rose Jam kost €8,95 voor een flesje van 100g. De grootste fles van 500g kost €29,95, hier kan je een héle poos mee doen!

Ik ben geen rozengeur-fan, dus ik had niet gedacht dat ik Rose Jam lekker zou vinden. Mis! De geur van Rose Jam is niet zo’n typische rozengeur, hij is wat zwaarder, warmer, met een beetje vanille, en hij is wat fruitig. Niet zomaar overslaan dus als je niet van rozen houdt, want deze is lekker! En wat is de kleur mooi!

P1200812

De bestanddelen van Rose Jam. Veel verzorgende dingen als argan olie, geranium olie en citroen olie. Er zit wel SLES in en parabenen. Ik vind dat bij douchegel niet erg, maar als je het vermijd, dan weet je dat.

P1200813

Dit vind ik grappig. De douchegels van Lush schuimen lekker maar ruiken vooral zo heerlijk! Dat is waar ik de Lush doucheproducten voor gebruik: de geur. De zepen, de douchegels: ik gebruik ze voor de geur. De geuren zijn uniek en vaak heel sterk. Als je overgevoelig bent voor parfum is het niet echt iets voor jou, maar ik ben hier dól op. Rose Jam was voor mij trouwens nieuw!

P1200814

Ah Ponche, die ken ik al! Wat Lush er over zegt:

Ponche is ‘punch’ in het Spaans. Het idee achter deze fruitige douchegel komt van een Mexicaanse vruchtenpunch met tequila, vol vruchten als guava, sinaasappel en pruimen, gezoet met rietsuiker en verder op smaak gebracht met kaneel, vanille en tamarinde. Dat vonden we zo lekker klinken dat we er een douchegel van hebben gemaakt.

Deze douchegel vol tropisch fruit lijkt ons perfect om je op te vrolijken als het buiten koud is, terwijl je je ermee wast waan je je in een tropisch oord waar de zon lekker schijnt!

De basis van deze douchegel is pruimenextract, kaneelinfusie zorgt voor een warme, kruidige noot, davana-olie heeft een citrusachtige geur en verzacht de huid, bocco ruikt naar zwarte bessen en mint.

Ponche kost €8,50 voor 100g. Alle Lush douchegels zitten in hetzelfde flesje, gemaakt van stevig plastic en een klikdopje. Ik vind zelf het plastic te hard, het is lastig om het laatste beetje douchegel er uit te krijgen. Wel is het gemaakt van gerecycled plastic, pluspunten op dat vlak!

Ponche ruikt naar citrus, naar mandarijntjes, sinaasappels, maar het ruikt ook warm en gezellig, naar kaneel en vanille. Het is voor mij echt een kerstgeurtje, omdat ik Ponche vorig jaar (en volgens mij dat jaar daarvoor?) ook tijdens de kerstdagen gebruikte.

P1200815

De bestanddelen.

P1200816

Nog wat meer info.

P1200817

Ah, dé hit van Lush: Snow Fairy. Snow Fairy is altijd ongelooflijk populair en deze is ook altijd snel uitverkocht. Wat Lush er over zegt:

Snow Fairy heeft dit jaar gelukkig weer besloten bij ons terug te keren! Er zijn mensen die zo zuinig met deze douchegel doen tot het weer kerst is, in de hoop dat dit zoete schatje weer een comeback maakt. Gelukkig is dat dit jaar weer het geval. Deze douchegel ruikt zoals ze eruit ziet, heel heel zoet. Naar zoete snoepjes, oh zo slecht voor je tanden, maar oh zo goed voor je humeur. Vergis je niet, dit is niet alleen een douchegel voor kleine meisjes, we kennen genoeg grote stoere mannen die heel gelukkig worden van een douchepartijtje met Snow Fairy!

Snow Fairy kost €5,95 voor 100g (wat goedkoper dan de anderen) en de grootste fles van 500g kost €21,95.

P1200818

De bestanddelen, wat minder verzorgende dingen dan in de andere douchegels, deze koop je écht voor de geur! Snow Fairy ruikt zoet. Maar echt, mierzoet, zoeter kan bijna niet. Het ruikt naar van die hele zoete snoepjes waarvan de vullingen uit je tanden springen. Zo zoet! En zo lekker. Ik ben er gek op en ik word er echt vrolijk van. Het voelt ook zo lekker kinderlijk om hier mee te douchen, geweldig.

P1200819

P1200821

FUN! Ja, dit product heet FUN. FUN is een geweldig product. Het is namelijk een soort zeep die je zelf kan kleden. Zeep in kleivorm. Je kan er gewoon een stukje van af halen, er mee spelen en jezelf er dan mee schoonmaken. Je kan het als douchegel gebruiken, als shampoo, maar ook als bubbels voor in bad (dan houd je wat kleine stukjes FUN onder de lopende kraan). Je kan het zelfs gebruiken om je kleren mee te wassen! Handig voor op reis.

Dit is wast Lush zelf zegt over FUN:

Lekker badderen, douchen, haren wassen en spelen met Fun! Gouden Fun is extra feestelijk doordat hij… goud is! En vanwege de geur, want oh wat is hij lekker, Gouden Fun met de heerlijke Honey I Washed The Kids geur.

Fun is een multi-talent, je kunt het gebruiken om een schuimbad mee te maken, je kunt er mee douchen en je haar wassen.
Maar wat je natuurlijk als eerste doet is er lekker mee spelen, want Fun is kneedbaar! Je kunt er de leukste figuurtjes mee maken en Fun kun je kopen in vijf verschillende kleuren en geuren.

Let op: het kan zijn dat er gekleurde vlekjes in je Fun zitten. Dit komt doordat de etherische oliën reageren met de kleurstof in Fun, het kan dus absoluut geen kwaad. Als je je Fun even lekker kneed verdwijnen de vlekken.

Fun wordt verpakt in biologisch afbreekbaar folie. Nadat je je Fun gebruikt hebt maak je de folie weer dicht, anders droogt je Fun uit.
De folie mag in de biobak of op de composthoop als je Fun op is.

FUN kost €9,95 voor 200gr en hier kan je heel, heel, heel erg lang mee doen. Je ziet straks hoeveel je nodig hebt voor een douchebeurt.

P1200823

Informatie en bestanddelen. Leuk om te zien wat er in zit, het hoofdbestanddeel is talk en maiszetmeel. Verder zitten er reinigende dingen in (SLSES!) en verzorgende dingen als bergamot olie en sinaasappelolie.

P1200824FUN is verpakt als een toffee, in stevig plastic. Dit kan je opendraaien en dan kan je een stukje van FUN afbreken.

P1200825

P1200827

Dan kan je er mee spelen! Je kan het kneden in elke vorm die je wilt. Hoe leuk is dit met kinderen!?

P1200829

Zodra je er water bij doet gaat FUN schuimen. Goud schuim! Het voelt heel zacht aan en ruikt lekker, het heeft een warme licht zoetige geur. Dit blokje is eigenlijk al teveel voor mijn hele lichaam. Je kan ook een stukje FUN in een douchepuff doen, dat gaat lekker schuimen.

P1200830

Na gebruik kan je de plastic verpakking weer dichtdraaien. Doordat het vrij stevig plastic is, gaat dit makkelijk en het blijft gewoon dicht zitten. Ik vind FUN ge-wel-dig. Douchen is al leuk, en zo wordt het nog leuker! En het is handig dat je er veel verschillende dingen mee kan doen. De volgende keer dat ik op reis ga, neem ik een stukje FUN mee. 

Je moet je even voorstellen hoe ik er nu bij zit. Het is zondag terwijl ik dit schrijf. Ik heb kerstliedjes op staan, kaarsjes aan, op de bank met mijn laptop op schoot. De Lush douchespulletjes waar ik zojuist over schreef staan en liggen om me heen, zodat ik er nog even aan kon snuffelen tijdens het schrijven. Het ruikt hier helemaal naar Lush, ik ruik naar Lush, en ik waan me helemaal in de kerstsfeer… Je moet even zien hoe dat er uit ziet. Bedenk hierbij Michael Bublé die kerstliedjes zingt…

P1200851

P1200852

De Lush kerstproducten zijn nu online te koop en in de filialen van Lush. Alles is limited edition!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.