Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • goed doel
  • japan
  • japanese aid soap
  • Lush
Een MissLipgloss artikel

Lush Japanese Aid Soap


Het drama in Japan van de afgelopen tijd is je natuurlijk niet ontgaan. De organisatie Peace Boat is actief in de rampgebieden in Japan: ze organiseren teams van vrijwilligers, transporteren hulpgoederen naar de getroffen gebieden en verzorgen daar warme maaltijden voor de mensen. Als je een stuk Japanese Aid Soap bij Lush loopt, gaat het hele bedrag daarvan (exclusief de BTW, die moet helaas naar de Belastingdienst) naar Peace Boat. Ontzettend goed dat Lush dit doet, en het is ook nog eens een heerlijke zeep. Lees je verder voor een review en foto’s?

Dit is hem dan, de Japanese Aid Soap. Heel simpel, rechthoekig, met een rode stip. Het is de vlag van Japan, wat natuurlijk perfect past bij het doel dat er achter zit. De geur is erg lekker, hij is geparfumeerd met ‘I Should Coco’, een zachte kokosgeur.

De ingredienten:

Water (Aqua), Propylene Glycol, Rapeseed Oil; Coconut Oil (Brassica napus; Cocos nucifera), Sodium Stearate, Sodium Lauryl Sulfate, Titanium Dioxide, Perfume, Glycerine, Sweet Wild Orange Oil (Citrus sinensis), Vetivert Oil (Vetiveria zizanoides), Coriander Oil (Coriandrum sativum), Sodium Chloride, EDTA, Tetrasodium Etidronate, Sodium Hydroxide, Colour 14700, Colour 17200, *Limonene, *Linalool. – Japanese Aid soap is suitable for vegans; scented with I Should Coco.

Ik ben normaal niet zo’n enorme fan van Lush zepen omdat er vaak SLS of SLES inzit, maar deze zeep is heerlijk zacht, verzorgend en voedend. Hurray! Dat merk je ook trouwens, onder de douche en vooral na het douchen. Mijn huid is niet droog en trekkerig maar juist zacht. Fijn hoor, en hij schuimt ook fijn, er komt een romig, melkachtig schuim vanaf. Er zitten fijne dingen in als kokosolie, sinaasappelolie, korianderolie en allerlei andere soorten oliën. Dat klinkt mij als muziek in de oren!

De Japanese Aid Soap kost €5 voor 100 gram, dat is een stuk zoals op de foto. Ik zou zeggen: als je bij een Lush in de buurt bent, haal hem! Je hebt dan een heerlijke fijne, lekker ruikende zeep voor jezelf, en je steunt Peace Boat voor de slachtoffers in Japan. Je kan hem trouwens ook online bestellen, zoals ik gedaan heb.

Heb jij al op een of andere manier gedoneerd aan Japan, of ga je dat nu doen met Lush? 🙂

Op mijn nagels draag ik Love & Beauty Nail Polish in Red.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.