27 september 2015 door Cynthia Schultz 37 reacties
 • breath of fresh air
 • Lush
 • natuurlijk
 • Review
Een MissLipgloss artikel

LUSH Breath of Fresh Air

LUSH Breath of Fresh AirZoals je laatst al kon lezen ben ik erg gaan houden van LUSH Ultrabland, een gezichtsreiniger. Daarbij wilde ik ook nog graag een toner, om na Ultrabland te gebruiken. Ik kocht daarvoor LUSH Breath of Fresh Air en ik wil je vandaag graag vertellen wat ik daarvan vind!

LUSH Breath of Fresh Air

LUSH Breath of Fresh Air is een toner die je als laatste stap in je reinigingsroutine kan gebruiken. Even over je gezicht sprayen, klaar! Je kan het ook op een watje sprayen en dan over je gezicht halen.

Dit is wat LUSH over Breath of Fresh Air zegt:

Lush heeft de gewoonte zich te vestigen bij de kust (Poole in de UK, Vancouver in Canada en Tokyo in Japan bijvoorbeeld). De lokale vissers halen dan emmers vol schoon zeewater voor ons. Ze kunnen zich niet voorstellen dat we daar voor betalen. Waarom we dat graag doen? Omdat zeewater heel veel mineralen bevat. Ze nemen ook meteen zeewier mee; dat twintig keer meer voedend is dan planten op land. Voeg daar verzachtende aloë, verjongende rozemarijn en bronwater aan toe, en je hebt de perfecte toner.

Dat klinkt heel goed! Mijn huid reageert altijd goed op zeewater, dat merk ik altijd als ik op vakantie ben op een plek waar ik veel in zee ben. Mijn vriend heeft vaak wat oneffenheden op zijn gezicht en de combinatie zon en zeewater helpt altijd enorm bij hem voor een egale, rustige huid.

LUSH Breath of Fresh Air

Dit zijn de bestanddelen. Bronwater, zeewater, aloë vera, carrageen extract (afkomstig uit zeewier), roos absolute, patchouli olie, rozemarijn olie en zeewier. Er zitten wel wat parabenen in, en ook parfum. Parfum staat wel hoog in de lijst, op de helft ongeveer. Nu weet ik dat ze bij LUSH altijd zachte vormen gebruiken.

DSCLUSH Breath of Fresh Air01674

Informatie op de fles.

LUSH Breath of Fresh Air

Het is echt een ‘watertje’! En het ruikt lekker. Fris, een tikje kruidig. Ik dacht lavendel te ruiken, maar het kan ook wat anders zijn. Op de huid voelt het heerlijk. Fris, zacht, niet irriterend of trekkerig. Het voelt gewoon lekker! Ik gebruik Breath of Fresh Air na Ultrabland en voor ik mijn nachtverzorging aanbreng. Ik doe het op een watje en haal dit over mijn gezicht. Dat voelt lekker én ik merk dat ik de laatste viezigheid van mijn huid weghaal. Na gebruik voelt mijn huid schoon, fris, zacht en soepel. Sinds ik de combinatie Ultrabland – Breath of Fresh Air gebruik, heb ik ook wat minder onzuiverheden op mijn kin. Daar heb ik nogal eens puistjes, maar die laten zich niet meer zien de laatste tijd.
Op warme dagen gebruikte ik de spray ook tussendoor overdag als verfrissing. En na het aanbrengen van mijn make-up, om het wat minder poederig te maken. Wel vind ik dat de spray niet heel fijn is, er komt geen subtiele nevel uit, maar echt vrij dikke druppels. Dat maakt hem iets minder geschikt om over je make-up heen te sprayen, maar ik gebruik hem er wel regelmatig voor. Gewoon van een grote afstand sprayen, met je arm gestrekt 🙂

Op Instagram reageerde een bezoeker dat ze het gebruikte als spray om haar krullen mooi vorm te geven! Zo leuk, het is natuurlijk een soort zeezoutspray met wat extra verzorging. Sindsdien spray ik het ook regelmatig in mijn haar en het geeft een subtiele stroefheid, wat definitie en het verzorgt de lengtes van mijn haar door de oliën die er in zitten.

De prijs is goed: €6,95 voor een flesje van 100ml. Je betaalt €13,25 voor 250ml. Niet duur, wel een goed product met goede ingrediënten. En de reviews op sites als MakeupAlley liegen er niet om, heel veel vrouwen zijn gek op deze toner. En ik ook! Ik begin inmiddels bijna aan mijn tweede flesje…

LUSH Breath of Fresh Air is bij alle LUSH filialen te koop en in hun online shop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

37 reacties
 1. Nicole

  Klinkt als een fijn product! Ik heb zelf eens een toner van lush gekocht alleen had ik niet het gevoel dat het echt iets voor me deed.

 2. beautifulday4makeup

  Ik ga deze ook eens moeten proberen, want ook mijn huid reageert meestal erg goed op zeewater

 3. Lucinda

  Dit is er eentje die ik zeker wel zou willen proberen. Ben ook al een hele tijd niet meer bij Lush geweest. Toch vind ik persoonlijk het best wel wat geld, maar dat hoort er ook een beetje bij, bij Lush vind ik. xxx Lucinda

 4. Syl

  Misschien dat ik een keer kijk voor de 100ml variant, al vind ik 6 euro voor een flesje zeewater eigenlijk belachelijk.

 5. Dana

  Hij klinkt echt goed! Als ik mijn skincare allemaal heb opgemaakt dan schaf ik hem zeker aan 😉

 6. Jana

  Hm, deze review maakt me wel nieuwsgierig!

 7. Sieg

  Ook ik heb door jouw review laatst de Ultrabland gekocht en deze toner. Ultrabland bevalt erg goed ! Heel fijn ook voor ogen met waterproof make up. Alles gaat er af en het is superzacht. Wat betreft de toner; ook fijn, maar (kleine flesje) spuitnevel is inderdaad grof ! En met een watje gaat het snel op. Misschien doe ik hem over in een ander sprayflesje of zo.

 8. Sheela

  Klinkt inderdaad heel erg fijn, ik heb blijkbaar de review gemist van de facewash van lush waar je het over hebt, ik ga het eens opzoeken.

 9. Astrid

  Klinkt als een fijn product! Op dit moment gebruik ik zelf de Tea Tree water van Lush, maar als deze binnenkort op is ga ik denk ik deze proberen. 🙂

 10. Manon

  Oeh dat klinkt fijn zeg! Ook niet heel duur! Wat grappig dat je deze toner ook voor je haar kan gebruiken! Ben erg nieuwsgierig geworden!

 11. Iris

  Hey Cynthia, ik gok dat je een klein flesje hebt gekocht? Er zit een aanzienlijk verschil tussen de grote en kleine flessen van Lush qua nevel. De nevel van de grote fles is veel fijner dan de kleine. Als je de grote al hebt, heb ik niks gezegd 😉

  • Iris

   Ik zie nu dat je inderdaad 100ml hebt. Ik zou de 250ml eens aanschaffen, ik merkte echt verschil!

 12. Margot

  Klinkt goed en leuk dat hij ook voor je haar te gebruiken is!

 13. Mariëlle

  Ik kende deze nog helemaal maar ik ben nu echt super benieuwd geworden, dit wil ik echt eens proberen!

 14. Chinouk

  Bij mij plakken héél veel toners, ik hoop deze niet, want dan zou ik hem wel willen proberen! Ben er nog wel een beetje schuw voor, want heb de vorige keren eczeem gekregen toen ik Lush gezichtsverzorging probeerde..

 15. Minke

  Oeh dit klinkt heel goed! Vooral ook omdat je het voor meerdere dingen kunt gebruiken, daar houd ik altijd van!

 16. Liselot

  Ik vind de toners van Lush heel fijn. Momenteel gebruik ik Tea Tree Water, die doet echt wonderen als ik weer eens last heb van puistjes.

 17. Stasja

  Deze klinkt zo fijn. Ik heb door jouw review Ultrabland gekocht en vind het nu al een heerlijk product. Ik ga wel vanaf nu een watje of muslin cloth gebruiken want met mijn handen was het een heel gedoe. 🙂 Ik ben ook op zoek naar een nieuwe toner nu die van Mario Badescu op is, dus deze ga ik snel bestellen!

 18. Lenneke

  Die klinkt heel fijn! Ga ik onthouden. Bedankt voor de review!

 19. Esmée

  Lush heeft heerlijke producten! Zelf heb ik ook een Toner van lush! Helaas wel parfum

 20. Carlijn

  Ja deze is heerlijk, net als alle andere toners van Lush. Gebruik zelf Tea Tree Water met veel plezier. Niet dat het me iets uitmaakt, maar volgens mij klopt de disclaimer bij deze post niet. In de intro staat dat je de toner hebt gekocht.

 21. Rosalie (4beautyandlife)

  Multifunctioneel product. Ik ga deze ook eens proberen. Voor mijn haar ben ik er niet zo zeker van. Mijn krullen heb ik liever lekker zacht. Maar, het is de moeite waard om het een keer te proberen.

 22. Femke

  Lijkt me fijn spul, ook voor in mijn haar haha!

 23. Mariska

  Lijkt mij ook een fijn product. Ik heb met bijvoorbeeld mijn allergie voor nikkel dat door zeewater dat een beetje weg lijkt te trekken. De geur lijkt me ook lekker fris. Een puntje.. in ’t begin staat dat je het gekocht hebt en onderin dat het ter review is. Maakt mij niet uit verder, maar ergens zit een foutje, haha 🙂

  • Miss Lipgloss

   Oeps! Uit automatisme zet ik dat er vanzelf bij. Heb hem gewoon zelf gekocht, even weghalen dus! Dankje.

 24. Natalie

  Dit lijkt me een heel fijn product! Komt op mijn Lush lijstje te staan! 🙂

 25. Natascha

  Ik heb hetzelfde als jij. Ben vorige week naar de zee geweest voor een paar dagen en ik merkte echt aan mijn huid dat alles plots veel zachter en egaler werd. Zelfs mijn haar begon plots te golven. Heb jaren de toner spray met tea tree gebruikt van Lush. Echt ook fijn spul, zeker als je puistjes hebt. Wil deze ook graag nog eens proberen. Dringend een webshop bestelling doen 😛

 26. Loene

  Ik heb nog nooit zo’n product gebruikt, maar het klinkt wel goed! 🙂

 27. Kirsty

  Dit klinkt wel als een fijn product! Ik ben benieuwd hoe mijn huid erop zou reageren!