Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
27 september 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • breath of fresh air
  • Lush
  • natuurlijk
  • Review
Een MissLipgloss artikel

LUSH Breath of Fresh Air

LUSH Breath of Fresh AirZoals je laatst al kon lezen ben ik erg gaan houden van LUSH Ultrabland, een gezichtsreiniger. Daarbij wilde ik ook nog graag een toner, om na Ultrabland te gebruiken. Ik kocht daarvoor LUSH Breath of Fresh Air en ik wil je vandaag graag vertellen wat ik daarvan vind!

LUSH Breath of Fresh Air

LUSH Breath of Fresh Air is een toner die je als laatste stap in je reinigingsroutine kan gebruiken. Even over je gezicht sprayen, klaar! Je kan het ook op een watje sprayen en dan over je gezicht halen.

Dit is wat LUSH over Breath of Fresh Air zegt:

Lush heeft de gewoonte zich te vestigen bij de kust (Poole in de UK, Vancouver in Canada en Tokyo in Japan bijvoorbeeld). De lokale vissers halen dan emmers vol schoon zeewater voor ons. Ze kunnen zich niet voorstellen dat we daar voor betalen. Waarom we dat graag doen? Omdat zeewater heel veel mineralen bevat. Ze nemen ook meteen zeewier mee; dat twintig keer meer voedend is dan planten op land. Voeg daar verzachtende aloë, verjongende rozemarijn en bronwater aan toe, en je hebt de perfecte toner.

Dat klinkt heel goed! Mijn huid reageert altijd goed op zeewater, dat merk ik altijd als ik op vakantie ben op een plek waar ik veel in zee ben. Mijn vriend heeft vaak wat oneffenheden op zijn gezicht en de combinatie zon en zeewater helpt altijd enorm bij hem voor een egale, rustige huid.

LUSH Breath of Fresh Air

Dit zijn de bestanddelen. Bronwater, zeewater, aloë vera, carrageen extract (afkomstig uit zeewier), roos absolute, patchouli olie, rozemarijn olie en zeewier. Er zitten wel wat parabenen in, en ook parfum. Parfum staat wel hoog in de lijst, op de helft ongeveer. Nu weet ik dat ze bij LUSH altijd zachte vormen gebruiken.

DSCLUSH Breath of Fresh Air01674

Informatie op de fles.

LUSH Breath of Fresh Air

Het is echt een ‘watertje’! En het ruikt lekker. Fris, een tikje kruidig. Ik dacht lavendel te ruiken, maar het kan ook wat anders zijn. Op de huid voelt het heerlijk. Fris, zacht, niet irriterend of trekkerig. Het voelt gewoon lekker! Ik gebruik Breath of Fresh Air na Ultrabland en voor ik mijn nachtverzorging aanbreng. Ik doe het op een watje en haal dit over mijn gezicht. Dat voelt lekker én ik merk dat ik de laatste viezigheid van mijn huid weghaal. Na gebruik voelt mijn huid schoon, fris, zacht en soepel. Sinds ik de combinatie Ultrabland – Breath of Fresh Air gebruik, heb ik ook wat minder onzuiverheden op mijn kin. Daar heb ik nogal eens puistjes, maar die laten zich niet meer zien de laatste tijd.
Op warme dagen gebruikte ik de spray ook tussendoor overdag als verfrissing. En na het aanbrengen van mijn make-up, om het wat minder poederig te maken. Wel vind ik dat de spray niet heel fijn is, er komt geen subtiele nevel uit, maar echt vrij dikke druppels. Dat maakt hem iets minder geschikt om over je make-up heen te sprayen, maar ik gebruik hem er wel regelmatig voor. Gewoon van een grote afstand sprayen, met je arm gestrekt 🙂

Op Instagram reageerde een bezoeker dat ze het gebruikte als spray om haar krullen mooi vorm te geven! Zo leuk, het is natuurlijk een soort zeezoutspray met wat extra verzorging. Sindsdien spray ik het ook regelmatig in mijn haar en het geeft een subtiele stroefheid, wat definitie en het verzorgt de lengtes van mijn haar door de oliën die er in zitten.

De prijs is goed: €6,95 voor een flesje van 100ml. Je betaalt €13,25 voor 250ml. Niet duur, wel een goed product met goede ingrediënten. En de reviews op sites als MakeupAlley liegen er niet om, heel veel vrouwen zijn gek op deze toner. En ik ook! Ik begin inmiddels bijna aan mijn tweede flesje…

LUSH Breath of Fresh Air is bij alle LUSH filialen te koop en in hun online shop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.