Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Love it: Make Up Studio Travel toilettassen

----

Het vinden van dé perfecte toilettas, zowel voor thuis als voor op reis, is niet gemakkelijk. Vorig jaar kocht ik er twee bij Cath Kidston op het vliegveld London City, maar helaas zijn die bijna aan vervanging toe. Ik wil genoeg vakjes, genoeg ruimte en vooral stevigheid. Ook moet de tas makkelijk schoon te maken zijn. Bij Make Up Studio kocht ik twee tassen waar ik héél erg blij mee ben!

P1180547

Ik ben altijd op zoek naar de perfecte toilettas. Kan uren online zoeken, in webshops en op eBay, maar vond de laatste maanden nog niet iets wat me aanstond. Soms kwam ik wat tegen in speciaalzaken maar dan vond ik ze te duur, zestig euro voor een toilettas vind ik wel weer wat aan de prijzige kant. Zeker gezien ik vaak niet langer dan een jaar met zo’n tas doe, omdat ze toch wel vies worden en beschadigen doordat ik ze zo veelvuldig gebruik. 

Persoonlijk heb ik nogal wat eisen aan een toilettas. Zo moet deze er natuurlijk ten eerste leuk uitzien, stevig zijn en van een materiaal gemaakt zijn dat schoongemaakt kan worden, zeker aan de binnenkant. Door make-up wordt je toilettas toch altijd een beetje vies, het is dan wel handig als je de binnenkant kan afnemen met een doekje.
Verder vind ik vakjes enorm belangrijk. De tas moet groot zijn, maar ik vind het vervelend als de toilettas maar één groot vak heeft. Onhandig! Zeker voor make-up. Ook ben ik heel erg vóór het gebruik van transparant materiaal, zodat je snel en makkelijk kan zien wat waar zit. 

Qua budget ben ik een beetje flexibel maar ik vind meer dan €35 voor een toilettas toch wel wat aan de prijzige kant. Ik wil eigenlijk alleen meer dan die prijs betalen als ik zeker weet dat het een mega duurzame toilettas is waar ik jarenlang mee kan doen, anders vind ik het toch wel wat te duur. 

Tot nu toe vond ik geen goeie vervangers van mijn Cath Kidston toilettassen, tot ik laatst op de Beauty Salon Dimensions beurs was in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar was een grote stand van Make Up Studio, een mooi Nederlands cosmeticamerk.  Daar stonden heel wat toilettassen, zowel voor professioneel gebruik (die zagen er echt mega praktisch uit voor visagisten) als voor consumenten. Na wat getwijfel nam ik twee tassen mee. Een voor mijn make-up en een voor verzorgingsproducten, al kan ik die tweede natuurlijk ook zeker voor make-up gebruiken, het is maar net wat ik praktisch vind, zeker voor op reis.

P1180549

Dit is Travel Barcelona. Het is een vrij compacte beautycase die echt stevig is.

P1180550

Leuk detail; kleine ‘muntjes’ met het Make Up Studio logo aan de ritsjes.

P1180551

Op het ‘deksel’ zit een rits en als je die openmaakt dan vind je dit! Handig, een vakje voor bijvoorbeeld kwasten. Ook zit hier een spiegeltje, deze kan je deels los halen…

P1180552

…en zo neerzetten! Dit vind ik onwijs handig. Zo kan je on the go makkelijk je make-up doen. Ik heb altijd het ‘probleem’ op reis dat ik geen spiegel mee heb die ik neer kan zetten, en in de badkamer is niet altijd genoeg licht om te make-uppen. Dit is deaal!  Ik vind de paarse kleur trouwens niet zo geweldig, maar ja.

P1180553

Bij het kwastenvakje zit een ‘flapje’ die over je kwasten heen valt. Natuurlijk kan je hier ook iets anders in doen. Kleine reisflesjes, wattenstaafjes, kleine flesjes parfum…

P1180554

Als je de rits daaronder opendoet vind je dat waar het echt om gaat. Hier kunnen de producten in! 

P1180555

In het ‘deksel’ zit een vrij ruim vak van transparant plastic. Makkelijk, zo kan je goed zien wat er in zit en het is goed schoon te houden.

P1180556

In het grote vak zit een los ‘vak’ van transparant plastic.

P1180557

Deze kan je er uit halen om schoon te maken. Het valt me op dat aan alle details gedacht is bij deze toilettassen, heel erg prettig! Ik vind dit toilettasje ideaal voor huid- en lichaamsverzorging voor als ik niet al te veel mee wil nemen op reis. Perfect formaatje en handig met al die vakken.

P1180560

Dan de Travel Milan! Deze is wat groter en deze wil ik gaan gebruiken voor mijn make-up, voor tripjes waarbij ik wat meer mee wil nemen. Natuurlijk kan ik ook make-up en verzorging combineren in deze tas, het is maar net wat ik op dat moment nodig heb.

P1180561

Het lijkt net een soort koffertje, schattig!

P1180562

Als je het grote vak openritst van deze tas zie je dit!

P1180563

Je kan deze toilettas ophangen. Erg handig in bijvoorbeeld een hotelkamer, zo bespaar je ruimte en je hebt je make-up en verzorging lekker overzichtelijk.

P1180564

Bovenin zitten drie vakken. Twee kleine, die allebei transparant zijn, en een grotere die niet transparant is. Van mij had die ook wel transparant mogen zijn, maar het is niet zo erg.

P1180565

In het grote vak zitten voorop drie vakken en in het vak zitten drie tasjes. Deze kan je er uit halen en weglaten, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon gebruiken.

P1180566 P1180567

De tasjes! Een van transparant plastic, de andere twee zijn van een soort ‘net’ stof gemaakt. Ze zijn wel stevig. Ik zou zelf in een van deze tasjes mijn kwasten doen.P1180568

Onder de tasjes zit klitteband, zo blijven ze goed vast zitten in het vak.

 P1180569 

Het vak is vrij groot! Als je grote producten meeneemt kan je dus ook die kleine tasjes weglaten en ze zo los in het vak doen.

P1180571

Ik ben echt mega blij met mijn tassen! Mooi dat ik er toevallig tegen aan liep, terwijl ik al zo lang op zoek ben naar de perfecte toilettassen. Helemaal perfect zijn ze natuurlijk niet (ik had ze zelf wel helemaal ‘gecoat’ willen zien met een plastic laag zoals bij mijn Cath Kidston toilettassen, dat maakt het nog makkelijker schoon te houden), maar ik ben er wel erg blij mee.

 

Ik heb me suf gezocht maar kan nergens wat vinden over deze twee toilettassen, volgens mij zijn ze nog niet verkrijgbaar bij de gewone Make Up Studio verkooppunten. De exacte prijzen weet ik ook niet meer, maar ze waren allebei tussen de €20 en €30.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.