Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • kwasten
 • lotus label
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Lotus Label Deluxe Kwastenset Review

Ik was een tikkie teleurgesteld door de Complete Brush Kit van Sigma, waar ik laatst een artikel over schreef. Nu heb ik de Deluxe Kwastenset van Lotus Label getest, met daarin 24 kwasten. Deze kost €69,50. Dat is dus stukken goedkoper dan de Sigma kwastenset, en er zit nog veel meer in ook. Benieuwd of ik wel gek ben op deze set? Lees dan snel verder!

De 24 kwasten komen in een brush roll. Deze kan je makkelijk en snel oprollen en er zit ook een veter om heen. Deze kan je knopen zodat de rol niet losgaat, maar als je hem gewoon ergens neerlegt blijft hij zo mooi liggen. Het is een mooie stevige verpakking en het is ook handig om je kwasten erin te vervoeren. Het is niet van echt leer, maar dat hoeft natuurlijk ook niet.

Dan de kwasten! Er zitten er echt veel in.

Je ziet eerst links een waaierkwast, daarnaast een lipkwastje, wenkbrauw/wimperborsteltje, wimperborstel, smudger, eyeliner kwasten, een aantal oogschaduwkasten, concealerkwasten, foundation kwast en dan een aantal grotere kwasten voor onder andere blush, bronzer en poeder.

Om alle penselsen zit een beschermhoesje. Om de kleinere eentje van plastic die je meteen weg kan gooien, om de grotere kwasten zit een stevig plastic beschermer, die handig is om te bewaren:

Het ziet er zo ook netjes uit in de brush roll. Valt het jullie ook op dat die ene poederkwast zo enorm knalrood is? Het is net of die er niet helemaal bij hoort, maar eigenlijk vind ik het wel grappig.

Een pluspunt vind ik de waaierkwast, die zie je niet vaak in kwastensets. Ik vind het zelf een ideale kwast voor wanneer je fallout (oogschaduwdeeltjes die onder je ogen of op je wangen zijn gevallen) hebt, dat kan je met zo’n kwast heel makkelijk wegvegen. Met elke andere kwast druk je het in je foundation waardoor je vlekken en vegen krijgt.

Links is een lippenseel, die je uit elkaar kan halen en dan op elkaar kan zetten. Superhandig voor onderweg om lipstick aan te brengen, of Lip Tars. Daarnaast een kwastje voor wimpers en wenkbrauwen, eigenlijk gebruik ik dat nooit. De wimperborstel daarnaast trouwens wel, die gebruik ik om mijn wenkbrauwen te kammen tijdens het epileren en tekenen. Ik kan niet zonder zo’n ding!
Dan zie je een smudger, die zie je ook wel eens achterop oogpotloodjes. Heel praktisch! Je kan er mooi oogpotlood mee uitvegen. Dan zie je vier soorten eyeliner kwasten. De eerste zou ik gebruiken voor wenkbrauwpoeder, de tweede voor gelliner, de derde voor vloeibare liner en die daarnaast ook voor gelliner. Of natuurlijk gewoon poeder eyeliner, dan kan je je kwstje een beetje nat maken.
Op deze foto staat ook nog één kleine oogschaduwkwast.

Oogschaduwkwasten! Een enorm, enorm pluspunt aan deze set is dat er zoveel verschillende oogschaduwkwasten in zitten. Perfect gewoon! Ik kan echt niet mijn ogen opmaken met één kwast. Wel jammer dat er geen blending kwast in zit. Zo’n beetje alle denkbare maten zitten hier in, en van plat tot iets meer dik en fluffy. De vierde van links op de foto is geweldig, dat is een beetje een dikke pencilkwast waar je heel makkelijk kleur mee kan aanbrengen in je arcadeboog.

Gezichtskwasten! Een platte foundationkwast, twee blush- of contourkwasten en twee grote poederkwasten. Ik mis concealerpenselen. Je kan natuurlijk een grote oogschaduwkwast gebruiken daarvoor, dus dat is op zich niet zo’n probleem. De foundationkwast vind ik super, die is lekker zacht en van fijne kwaliteit. De poederkwasten (alle vier) vind ik een klein beetje prikkelig en hadden wel ietsje zachter gekund. Wel vind ik de tweede kwast van rechts (de grote poederkwast) ideaal om losse poeder mee aan te brengen, deze is echt huge! De twee blush kwasten vallen na een paar keer wassen en gebruiken wel wat uit elkaar, ze blijven niet zo ‘stevig’ als dat ze waren in het begin.

De kwaliteit van de kwasten vind ik goed. Er is geen één kwast waar ik ontevreden over ben, al hadden de gezichtskwasten dus wel iets zachter gekund.

De set kost dus €69,50 en de verzendkosten zijn €3,45 wat komt op een totaalprijs van €72,95, dat is €3,04 per kwast. En dan heb ik de brush roll nog niet eens meegerekend! Ik vind het een erg goede prijs want de kwasten zijn erg fijn. Ook na het wassen blijven de kwasten mooi. Sommigen geven wel wat kleur af tijdens een eerste wasbeurt (vooral die rode) maar dat is geen probleem, dat staat ook op de site van Lotus Label. Hier en daar verliest een kwast (met name de poederkwasten) wel een haar, maar dat is heel normaal.

Ik ben dus heel tevreden over de set!


Pluspunten
 • Prijs: €72,95 voor een kwastenset met 24 kwasten is goedkoop
 • kwasten zijn van echt haar (behalve twee eyelinerkwasten, lippenseel en foundationkwast)
 • fijne brush roll
 • kwalitatief goed
 • veel verschillende soorten oogschaduwkwasten
 • perfect als kit voor ‘beginners’ die nog geen enkele kwast hebben

Minpunten

 • poederkwasten zijn ietwat prikkelig
 • ik mis een ronde blendingkwast

Iets voor jou als… je nog niet veel kwasten hebt en op zoek bent naar een fijne set met veel soorten kwasten.

Skippen als… je al veel kwasten hebt en niet op zoek bent naar nog meer van het zelfde

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.