Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • foundation
 • L'oréal
 • lumi magique
 • Review
Een MissLipgloss artikel

L’Oréal Lumi Magique Foundation

Liet ik je laatst een bijzondere foamfoundation zien waar ik niet zo gek op was, heb ik nu een nieuw product van L’Oréal waar ik wél te spreken over ben! Nieuw van het merk is de Lumi Magique Light Infusing Foundation, die onderdeel is van een hele Lumi Magique lijn.

In de lijn zit deze foundation, een primer en een highlighter, die ik in een andere review zal behandelen. Ik kan al verklappen dat ik daarmee ook erg blij ben, het zijn mooie, fijne producten. Maar vandaag: de Lumi Magique Foundation.

L’Oréal introduceert met Lumi Magique een unieke vondst van ‘vloeibaar licht’, wat volgens henzelf een revolutionaire technologie voor een foundationformule is. Als lichtval op de huid perfect weerkaatst wordt, verschijnt de meest heldere en natuurlijke gloed. L’Oréal belooft dat ze met Lumi Magique iets totaal nieuws op de markt hebben gebracht, wat niet vergelijkbaar is met traditionele foundations. Deze formule bevat tien keer minder dekkende vulmiddelen en ongeveer 40% puur water (normaal is dat zo’n 20%) om de huid te hydrateren en de natuurlijke vochtbalans optimaal te houden. Maar… dat is een beetje dom om te zeggen, want water opzich droogt je huid juist uit. Het klinkt erg mooi, maar dat water je huid hydrateert is onzin. Water doet juist het tegenovergestelde. Je merkt het wel als je vaak je handen wast of vaak doucht, daarna is je huid kurkdroog. Water zorgt er voor dat het vocht in jouw huid verdampt. En dus: een droge huid. Lees hier meer over wat water met je huid doet.

Samengevat belooft L’Oréal:

 • tot 24u hydratatie
 • tot 14u lichtreflectie
 • +30% meer stralend
 • 100% minder glim

Verder zit er een bepaald ingrediënt in de foundation (‘andersen liquid’) dat de huid een extra verlichte gloed geeft. Simpelweg licht het je huid op, als een highlighter, op de juiste plekken. Goed, genoeg over de beloftes van het merk. Laten we nu eens echt naar de foundation kijken!

De verpakking vind ik erg mooi. Het flesje is van glas, wat een chic gevoel geeft. Het pompsysteempje is van plastic in een rosé gouden kleur, mooi! En ook praktisch in gebruik, ik houd van pompflesjes.

De ingrediënten van de Lumi Magique Foundation. Veel abracadabra, maar vooral veel siliconen. Ik heb daar geen problemen mee maar als je geen siliconen wilt gebruiken kan je deze foundation beter skippen.

Ik heb zelf de kleur N4 Pure Beige, die iets te donker voor me is. Er zijn vijf tinten, en de donkerste is niet geschikt voor een heel donkere huid. Wanneer, in vredesnaam, gaan drogisterijmerken eens écht donkere foundations uitbrengen? Super frustrerend voor meiden met een donkere huid.

Maar goed, de foundation zelf is vrij vloeibaar en op de foto’s kan je goed zien hoe dekkend hij is en dat er inderdaad oplichtende deeltjes in zitten.

Smeert goed uit, blend makkelijk en dekt medium.

Geen foundation op.

De Lumi Magique op (en ook wat blush zoals je kan zien). De kleur is iets te donker voor me, maar ik wilde hem toch testen. Ik vind hem er ten eerste heel mooi uit zien, dekt mooi maar niet té, brengt makkelijk aan en verdeeld makkelijk, is zuinig in gebruik en hij maakt mijn huid heel mooi glad en ook stralend. Ik poeder hem zelf wel lichtjes af omdat ‘ie niet volledig mat is (juist wat meer glanzend), maar dat doe ik altijd, met elke foundation is dat wel nodig (bij mij in ieder geval).

Ik vind deze foundation qua werking wel vergelijkbaar met mijn Bourjois Flower Perfection foundation. Maakt m’n huid gewoon supermooi, glad en egaal van kleur en brengt ook makkelijk aan. Ik doe dat met een bufferkwast, maar het kan ook prima met een andere kwast, met een spons of met je vingers. Wel kost de foundation €16,99, wat een flinke duit is voor een foundation van een drogisterijmerk… Wel vind ik hem erg fijn en voldoet ‘ie aan alle eisen die ik stel aan een foundation.

Pluspunten

 • Praktische verpakking
 • Mooie verpakking
 • Natuurlijk medium dekkend effect
 • Gewoon bij de drogist te koop
 • Maakt de huid mooi glad en laat het stralen
 • Voelt soepel en fijn aan op de huid

Minpunten

 • Loze beloftes (water)
 • €16,99
 • Maar vijf tinten

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een foundation die fijn aanvoelt, medium dekt en lang blijft zitten. En er mooi uitziet.

Skippen als… je liever een wat meer dekkende foundation hebt, of als je een heel donkere huid hebt.

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.