Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • L'oréal
 • Review
 • swatch
 • swatches
Een MissLipgloss artikel

L’Oréal Color Infallible


Dit najaar heeft L’Oréal een nieuwe soort oogschaduw: Color Infallible. Volgens het merk is dit een revolutionair nieuwe soort oogschaduw, die met de ’true color catalysis-methode’ is gemaakt. Dit betekent dat er veel bindmiddelen in zitten waardoor elk pigment is omhuld door een soort olie. En dat zorgt weer voor hoge kleurintensiteit en fijn aanbrengen. Klinkt allemaal heel leuk en interessant, maar zijn het mooie oogschaduws, hebben ze veel pigment én blijven ze lang zitten? Lees verder om het te ontdekken.

De Color Infallible is er in acht kleuren en kost €12,49 per stuk. Niet heel goedkoop, qua prijs zit het heel dicht bij duurdere merken als MAC en Make Up Store. Dat maakt me extra nieuwsgierig, want als een oogschaduw zo’n prijs heeft mag het ook wel heel wat doen. Een oogschaduw bevat 3,5 gram product, wat veel is. Ter vergelijking: een MAC oogschaduw bevat 1,5 gram. Wat dat betreft krijg je waar voor je geld.


Ik heb zes van de acht kleuren: 002 Hourglass Beige, 004 Forever Pink, 005 Purple Obsession, 006 All Night blue, 009 Permanent Kaki en 012 Endless Chocolat.

De verpakking is ten eerste best bijzonder: als je het dekseltje van het potje afdraait, zie je nog een soort dekseltje wat je er af moet halen. Daaronder zit de oogschaduw. Ik vermoed dat dat extra dekseltje er in zit omdat de oogschaduw anders gaat brokkelen omdat het vrij zacht is. Er is nagedacht over de verpakking, wat fijn is, want dit werkt prima.

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de pigmentatie! Wow, er komt écht veel kleur van deze oogschaduws af. De oogschaduw is heel zacht (vandaar dat extra dekseltje) en ik hoefde er maar één keer met mijn vinger overheen om deze swatches te maken. Supergoed, dus! Alle kleuren hebben veel glans en shimmer, er zit geen matte kleur bij.

Hourglass Beige is een superglanzende lichte, warme kleur. Perfect als highlighter of voor in je binnenste ooghoeken.

Forever Pink is zachtroze, geen poespas, wel veel glans.

Purple Obsession is mooi diep paars met lichtpaarse glitter en glans

All Night Blue is heel donkerblauw met lichtblauwe glitter en glans

Permanent Kaki is een olijfgroene kleur, die niet heel donker is

Endless Chocolat is heel donkerbruin met gouden glitter.

De kleuren zijn vrij toegankelijk, niks raars met aparte glans of glitter. Dat is ook niet zo verrassend, want L’Oréal is een merk gericht op consumenten en niet op visagisten, dus hoe toegankelijker, hoe beter! Dit zijn erg mooie oogschaduws zowel als je net begint met make-up als wanneer je al wat langer bezig bent maar nog heel mooie basiskleuren wilt hebben, die wel mooi glanzen en glitteren.

Ik vind €12,49 wel erg duur voor één oogschaduw van L’Oréal, maar de kwaliteit, verpakkingen en kleuren zijn wel erg goed.


Pluspunten
 • Handige verpakking waar over is nagedacht
 • Mooie, toegankelijke kleuren
 • Hoge pigmentatie en makkelijk in gebruik
 • Blijft lang zitten in combinatie met een oogschaduwbasis
 • Mooie glans en glitter
 • Verkrijgbaarheid: te koop bij de drogist en Douglas en ICI Paris

Minpunten

 • L’Oréal test op dieren
 • €12,49 voor één oogschaduw is prijzig

Iets voor jou als… je op zoek naar mooie toegankelijke kleuren met veel glans en shimmer, en als je daar €12,49 voor over hebt

Skippen als… je geen €12,49 over hebt voor oogschaduws als deze of als je matte oogschaduws zoekt

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee, vanwege de prijs, dan koop ik liever wat meer bijzondere kleuren, bijvoorbeeld van MAC

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.