Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 maart 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • fashion
  • geshopt
  • iconbags
  • legende
Een MissLipgloss artikel

Longchamp Legende #3: Ik heb hem!


Jullie konden het al een beetje volgen op Twitter, en ik kreeg al een aantal mailtjes en reacties met de vraag of ik de Longchamp Legende nou al had gekocht. En: JA! Op dit moment staat ‘ie naast me, en ik ben er ongelooflijk gelukkig mee. Ik zal even bij het begin beginnen.

Ik was dus echt een beetje verdrietig dat de tas van mijn dromen €619 kostte. Naar een knock-off op zoek was echt geen optie, daar zou ik lang niet zo blij mee zijn, ik wilde the real deal! Toen ik laatst bij Serena was, vertelde ik Angel (ja, die van The Beauty Bakery!) over de tas. En Angel heeft voor mij via haar vriendin geregeld dat ik de tas met veel korting kon krijgen! Uiteindelijk heb ik hem gekocht voor €415, dat is gewoon tweehonderd euro goedkoper dan in de winkel! Ik was echt zo ghappyyyy! Ik ging speciaal ervoor naar het Gooi samen met Angel en Serena om hem op te halen bij de eigenares van Iconbags. Ik zat naar huis in de trein met mijn mooie tas op schoot en ik was zo blij! €415 is natuurlijk nog niet goedkoop voor een tas, maar eigenlijk hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik wilde hem zo graag!

Met de kartonnen shopper en de dustbag, die is voor wanneer je hem opbergt

Mijn baby!

De tas is écht prachtig. Ik was alweer vergeten hoe mooi hij in het echt was. Ik had de foto van de tas die ik in de winkel maakte op de achtergrond van m’n iPhone, maar in real life is ‘ie zoveel mooier dan op de foto. Serena en Angel zeiden dat ook al. Zij hadden natuurlijk alleen de foto’s van mij gezien en toen ik hem uit de tas haalde, waren zij ook ineens verliefd! Ik gebruik hem nu net twee dagen en elke keer als ik iets uit m’n tas haal dan krijg ik zo’n ‘yes-gevoel’. Ik heb opeens ook het bizarre idee dat al mijn outfits er geweldig uitzien, omdat die tas alles helemaal upgrade, haha! Dus als je me ooit in een rare creatie ziet lopen, dan weet je waarom. 😉

Ik kreeg veel reacties bij het vorige artikel over de tas dat er niet veel bijzonders aan was. Maar geloof me, in het echt is ‘ie zo anders dan op de foto’s! Op deze foto’s is ‘ie wel iets mooier, maar in real life heeft hij zoiets geweldigs. Het is echt een Cynthia-tas, ik vind echt alles er aan heel erg mooi. Ik ben ook blij dat het leer niet zo shiny is, dat heb je wel eens met zwart leer. Het is juist heel mooi mat, en superzacht. De gouden details vind ik erg mooi en daardoor krijgt de tas wat meer glamour, vind ik. En hij is gróót!

De tas gaat met een soort ‘scharnier’ open, net als een dokterstas. Deze tas is daar ook op geïnspireerd dus dat is niet zo gek. De binnenkant is mooi gevoerd en er zitten twee grote vakken in aan de zijkant, en dan ook echt grote, er past bijna een A4 in. Verder heeft ‘ie gewoon één groot vak. Ook zitten er voorop twee kleine vakjes.

Hier heb ik bijvoorbeeld visitekaartjes, pepermuntjes en lipgloss in. De vakken in de binnenkant zijn te groot daarvoor, dan raak je dat soort kleine dingen kwijt. Ik heb wel iets raars. Als ik die vakjes zo open heb staan (en dat is nooit, eigenlijk alleen zo voor de foto) moet ik denken aan zo’n lichtgevende vis uit Finding Nemo. Vraag me niet waarom.

Right, errr… Op naar het volgende. Leuk vind ik ook dat er echt over alles is nagedacht bij deze tas, binnenin zit namelijk een leren strap met een haakje eraan, voor je sleutels! Eindelijk, nooit meer lang zoeken naar sleutels in mijn tas.

Het fijne is dat je de tas gewoon om je arm kan dragen, maar ook om je schouder. Met mijn knock off Hermes Birkin kan dat niet, wat soms wel lastig is. Jullie horen het wel, ik ben echt in de hemel met mijn tas…

Over de eigenares van de webshop: zij importeert it-bags voor haar eigen winkels in Nederland en ze opent  binnenkort een it-bag webshop, Iconbags. Daar kunnen jullie zelf ook de Longchamp Legende kopen voor €415! In de shop verkoopt ze veel designertassen met kortingen van 20% tot 40%, wat dus kan oplopen tot honderden euro’s. De tassen worden verdeeld in Nearly New (van dit seizoen) en Outlet (van vorige seizoenen). Ook is er een vintage afdeling waar jij zelf je vintage designertas kan verkopen. Iconbags heeft merken als Chloé, Fendi, Ferragamo, Chanel, Longchamp… En hele uiteenlopende prijzen. Zo verkoopt ze ook het merk Furla, waar ik een aantal tassen van heb gezien bij haar, wat een ongelooflijk mooi merk is. Meer over Furla horen jullie later, ik ben namelijk instantly fan geworden van dit merk. Bij haar in de shop kosten de Furla tassen zo’n €200 a €300 euro. Maar ze zal ook Chanel tassen van rond de €900 verkopen. Dus letterlijk voor ieder wat wils, want er zijn ook tassen van onder de honderd euro. Echt een geweldig concept. Wanneer de shop open gaat horen jullie er meer over!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.