Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • burkina faso
  • goed doel
  • l'occitane
  • L'Occitane Women's Day Soap
Een MissLipgloss artikel

L’Occitane Women’s Day Soap

Vandaag is het internationale vrouwendag en elk jaar viert L’Occitane deze door een zeep te verkopen om de vrouwen van Burkino= Faso in Afrika – waar de sheaboter wordt gemaakt die zij gebruiken in hun producten – te steunen. 100% van de winst wordt gedoneerd aan de L’Occitane stichting om de werking en de bouw van alfabetiseringscentra te ondersteunen. Enne… de LOccitane Womens Day Soap? Die is echt heerlijk.

LOccitane Womens Day Soap – het goede doel

LOccitane Womens Day Soap

De L’Occitane Women’s Day Soap kost €3 en 100% van de winst (verkoopprijs exclusief belastingen, transportkosten en productie) wordt gedoneerd. Elke zeep heeft een ‘waarde’ van drie stenen om een alfabetiseringscentrum te bouwen.

Loccitane Womens Day Soap – de bestanddelen

LOccitane Womens Day Soap

Dit zijn de bestanddelen van de zeep. De zeep bestaat voor maar liefst 52% uit shea boter, wat heerlijk! Shea boter is een van de lekkerste natuurlijke boters, echt een weldaad voor je huid, het maakt haar zacht, soepel en gehydrateerd. Verder zit er water in, koksolie (ook goed voor je huid), parfum en stoffen die de zeep laten schuimen en reinigen. De bestanddelen zien er goed uit en ik vind het hartstikke goed dat deze zeep voor 52% uit shea boter bestaat. I love it!

LOccitane Womens Day Soap – de werking

LOccitane Womens Day Soap

De zeep wordt gemaakt door de Burkinese vrouwen van een zeepfabriek in de stad Léo. Je steunt ze dus niet alleen door de donatie (het kopen van de zeep), maar ook doordat ze hierdoor een eerlijke kans op werk en een normaal inkomen krijgen. Deze vrouwen hebben een beter leven doordat ze veel leren tijdens een opleiding die verzorgd is door L’Occitane. Deze vrouwen verdienen geld en kunnen hun familie onderhouden, hun kinderen naar school sturen en een fiets kopen.

Het teken op de zeep is het ‘bogolan’ symbool. Een bogolan is een stuk kleed dat veel families in Afrika hebben. Elk kleed heeft zijn eigen kleuren, symbolen en patronen.

LOccitane Womens Day Soap

De zeep is heel fijn in gebruik, geeft een romig wit schuim, ruikt heerlijk en maakt mijn huid natuurlijk goed schoon. Lekker voor bij de wasbak om je handen mee te wassen, maar ook perfect voor onder de douche. Drie euro voor zo’n goede verzorgende zeep is geen geld, en al helemaal niet als je daarmee zo’n goed doel steunt.

De L’Occitane Women’s Day Soap is bij alle L’Occitane winkels te koop, en ook in hun online shop. Enne, gelukkige internationale vrouwendag!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.