Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • creme
  • dagcreme
  • karité boter
  • l'occitane
Een MissLipgloss artikel

L’occitane Shea Boter producten

Shea boter is geweldig voor je huid. Het voedt, hydrateert, beschermt en is puur natuurlijk. L’Occitane heeft een erg fijne Shea Butter lijn met fijne producten volgestopt met dit heerlijke beauty ingrediënt.

Naast de lichaamslijn is er nu ook een gezichtsverzorgingslijn met shea boter. Hierin zit:

  • Ultra Rich Face Cream met 25% Shea boter €32,50
  • Ultra Gentle Moisturiser met 8% Shea boter €27
  • Shea Boter 100% €6

Shea boter wordt ook wel karitéboter genoemd, en komt van de sheaboom, die groeit in de Afrikaanse savanne. Shea boter bevat vitamine A, E en F, ze stimuleert de celdeling, vervaagt littekens en striae, het werkt ontstekingsremmend, beschermt (tegen onder andere de zon), hydrateert, voedt en maakt de huid zacht. Shea boter staat er om bekend dat het snel wordt opgenomen door de huid. Door al deze fijne eigenschappen wordt het in veel soorten beautyproducten gebruikt. Je ziet het vooral vaak in bodybutters. Wat ik wel erg fijn vind is dat L’Occitane heel duidelijk en helder aangeeft hoeveel shea boter er in het product zit.

Eerste de 100% pure shea boter, dit blikje van 8 gram kost €6, wat ik niet veel geld vind. Je kan dit voor veel verschillende dingen gebruiken, zoals je gezicht, handen, voeten, haar… Je kan er zelfs je gezicht mee reinigen (beetje shea boter op je handen, inmasseren en dan afspoelen, net als hoe je dat met een olie zou doen). Ik gebruik dit blikje het liefst voor m’n lippen. Het maakt ze zacht, een beetje glanzend, gevoed… En het is gewoon fijn dat je weet dat je pure shea boter op je lippen smeert en geen synthetische troepjes. Love this!

Dan de Ultra Gentle Moisturizer met 8% shea boter. De ingredienten kan ik verder helaas nergens terug vinden… Het zit ongetwijfeld in een doosje maar ik kreeg ze zonder, dus ik kan alleen afgaan op mijn ervaring en gevoel. Deze moisturizer heb ik samen met de rijke crème (zie hieronder) meer dan een maand gebruikt. Overdag gebruikte ik de Ultra Gentle Moisturizer omdat deze zo lekker licht is, en ’s nachts de wat rijkere en zwaardere Ultra Rich Face Cream. Dit voelt heerlijk aan, maakt mijn huid zacht, glad, gevoed. Ik krijg geen velletjes of droogte, zelfs niet als het heel koud is buiten. Ook zit het in een handig, praktisch en hygiënisch pompflesje. Een erg fijne crème vind ik dit, echt een aanrader als je op zoek bent naar een fijne lichte dagcreme. Er zit trouwens geen SPF in, maar shea boter beschermt vanuit zichzelf al tegen de zon (wel lage factor). Dit flesje kost €27.

Als laatste de Ultra Rich Face Cream (€32), die is zoals je kan zien wat dikker, zwaarder en voller. Meer geschikt voor ’s avonds, of als je een extreem droge huid hebt en wel wat extra voeding kan gebruiken. Ook is deze fijn als je huid ietsje rijper is. Als je jonger bent zou ik de Moisturizer meer aanraden, al kan je ze natuurlijk ook afwisselen. Ik merk dat deze soms nét ietsje te vet voor me is, zelfs ’s nachts. Desondanks wel heel erg fijn, maar meer geschikt voor mensen met een erg droge of vochtarme huid.

Al met al vind ik de Shea Butter gezichtslijn van L’Occitane erg fijn. Ik heb de producten best een tijd achter elkaar gebruikt, puur omdat ik ze zo fijn vind. Mijn huid voelt zacht, niet droog en gevoed aan. Ook kreeg ik er geen puistjes of oneffenheden van, en dat is natuurlijk heel erg belangrijk! Niet geheel onbelangrijk: de producten zien er mooi uit, ze ruiken lekker en ze voelen goed aan.

Je kan de L’Occitane producten kopen in hun online shop, of in een L’Occitane winkel (die vind je in Haarlem, Den Haag, Maastricht, Utrecht, Amsterdam en Amstelveen).

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.