Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • angelica
  • instant hydration
  • mask
  • Review
Een MissLipgloss artikel

L’Occitane Instant Hydration Mask & Scrub

Het lijkt wel of 2012 het jaar van de hydratatie is! Steeds meer merken komen met speciale ‘lichte’ producten voor een gehydrateerde huid. Zo ook L’Occitane, die twee nieuwe producten in haar Angelica collectie heeft.

De Angelica is een plant waarvan de olie en het water in de L’Occitane Instant Hydration producten verwerkt zit. De essentiële olie van de biologische Angelica beschermt de huid tegen vrije radicalen. Het water van de plant stimuleert de aanmaak van aquaporines (dat zijn waterkanaaltjes in de huid) en activeert hierdoor de watercirculatie in de cellen van je huid. L’Occitane is voor de ontwikkeling van deze lijn een samenwerking met producten van Frédéric Nivon aangegaan, die sinds 2006 de Angelica teelt. Hij teelt de plant volgens de principes van de biologische landbouw op landerijen die hij heeft geërfd van zijn opa en vader.

In de Angelica lijn van l’Occitane zitten al reinigers en crèmes, en nu zijn er dus twee nieuwe producten: de Instant Hydration Mask (€24) en de Instant Hydration Exfoliating Gel (€19).

De producten zien er vooral heel fris uit, aantrekkelijk voor de zomer. En dat alleen gebaseerd op de verpakking en de uitstraling! Het doosje hoort bij het masker, om de scrub zit geen doosje. Ik ben altijd wel benieuwd waarom merken bij bepaalde producten wel voor een doosje kiezen en bij andere producten weer niet. Misschien bij het masker wel omdat ze wat meer informatie kwijt wilden, wat niet op de tube paste? Of is dat een domme gedachte? 😉

Eerst de Exfoliating Gel, de scrub dus. Dit is een frisse scrub met een parelachtige structuur.

Informatie achterop de tube. De Exfoliating Gel pept een vermoeide huid op door de kleine natuurlijke deeltjes die je dode huidcellen en onzuiverheden verwijderen. De scrub deeltjes (‘micro-balletjes’) zijn gemaakt van natuurlijke gom die je huid masseren, en daarmee geef je een boost aan de microcirculatie van je huid. Dit is de bloedsomloop in de kleinste bloedvaatjes in je huid. Microcirculatie is heel belangrijk voor een gezonde en jonge huid! En er zit olie en water van de Angelica plant in de scrub, die zorgt voor een goede hydratatie. Gebruik is heel makkelijk, gewoon een keer of twee in de week inmasseren op je gezicht en nek, en dan afspoelen!

De waslijst met bestanddelen. De alcoholsoorten die je ziet zijn vette soorten, dus niet uitdrogend voor je huid. Er zitten fijne ingrediënten in, zoals zonnebloemolie, pepermuntolie, sandelhoutolie, rozemarijnbladextract, angelica extract, angelica olie, antioxidanten en vitamines.

En de scrub ziet er heel anders uit dan ‘gewone’ scrub!

Je ziet hier de gomballetjes die voor het scrubbende effect zorgen. Dit voelt echt heel anders op je huid dan gewone scrub, héél zacht (maar wel effectief, het verwijdert wel echt dode huidcellen), maar zonder dat stroeve, ‘schavende’ gevoel. Ook voelt het lekker fris en na het afspoelen is mijn huid niet droog of trekkerig, maar juist heel zacht en gevoed. Heel erg prettig! Het is ook zuinig in gebruik, wat ik op de foto laat zien is genoeg voor een keer gebruiken. Hij ruikt ook lekker, fris en zomers. De Hydrating Exfoliating Gel kost €19,90. Niet de duurste scrub die je vinden kan, maar ook niet de goedkoopste. Als je een droge, gevoelige huid hebt die niet tegen gewone scrubs kan, is deze wellicht een heel goede optie voor je!

Dan het Instant Hydration Mask!

De informatie op het doosje, testresultaten (maar wel in combinatie met de crème).

De lijst met bestanddelen. Ik zie glycerine, Angelica extract, Angelica olie, zonnebloemolie, rozemarijnbladextract, pepermuntolie, sandelhoutolie, een aantal zuren (goed tegen onzuiverheden en ze werken exfoliërend, ze halen dus dode huidcellen weg), hyaluronzuur, xylitol..

Dit masker kan je heel snel gebruiken, je hoeft het maar drie minuten te laten zitten. Het is echt een product wat intrekt, en niet hard wordt. Je kan het dus ook heel goed als nachtmasker gebruiken, gewoon een laagje aanbrengen voor je gaat slapen, en voor je je gezicht op je kussen legt is het al grotendeels ingetrokken. En: drie minuten is kort! Dus je kan het tijdens het tandenpoetsen en haren stijlen ’s ochtends snel even gebruiken. Ideaal!

Informatie op de verpakking. Het masker is volgens L’Occitane een ultra frisse gel die je huid helemaal hydrateert.

Het masker is echt een soort gel, wat ontzettend fris aanvoelt op je huid en wat je eigenlijk niet echt ziet. Vandaar dat ik ook geen ‘op-foto’ erbij heb gedaan, want je ziet alleen wat glans, geen duidelijk masker. Het trekt bij mij eigenlijk gewoon in, ik hoef maar een beetje af te deppen wanneer ik het ’s ochtends even gebruik. Als ik het als nachtmasker gebruik is het vaak al ingetrokken voor ik in bed stap. Ik merk dat mijn huid na gebruik echt lekker zacht en gevoed is en droge plekjes en schilfertjes zijn verdwenen. Het liefst scrub ik even met de Instant Hydration scrub vooraf, dan is mijn huid echt helemaal zacht en gehydrateerd. Heel erg fijn spul, en ook heel erg zuinig in gebruik. Hij kost €24, maar je doet hier dan ook wel heel lang mee. En hij werkt gewoon goed! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar de andere Angelica producten….

De Instant Hydration producten (de Angelica lijn) zijn heel goed voor meiden met een droge, gedehydrateerde huid die op zoek zijn naar een zachte voedende scrub en een fijn, snel masker!

De Angelica lijn is te koop bij alle L’Occitane filialen (Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Maastricht en Utrecht).

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.