Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Online sessie over ’23 kilo eraf: mijn verhaal’

Let op: vandaag is de laatste dag dat je je kan aanmelden hiervoor: om 19u sluit de inschrijving. Een onderwerp waar ik de laatste tijd enorm veel vragen over krijg is afvallen. Het is veel mensen opgevallen dat ik veel afgevallen ben en de vraag die ik het meest krijg is ‘hoe heb je dat gedaan?’. Ik heb lang nagedacht wat ik hiermee wilde en dit is het: ik ga je mijn persoonlijke verhaal vertellen over hoe ik 23 kilo afgevallen ben in een online sessie. Ik geef je heldere insights over de mentale en fysieke reis die ik gemaakt heb, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan. Als je er niet live bij kan zijn, kan je de opname ontvangen. Lees even verder voor alle info.

Leestijd

Foto Mariët Mons

Mijn geschiedenis: vreten of diëten

Een jaar of drie geleden besloot ik dingen wat anders te gaan doen. Ik voelde me niet lekker in m’n vel. Niet dat ik mezelf lelijk vond, maar ik had vooral veel rugpijn, ik bewoog niet gemakkelijk, ik had een slechte conditie en ik had niet bepaald veel energie. Er kwam een punt waarop ik dacht: als ik een beetje leuk oud wil worden, dan is nú het moment om dingen anders te gaan doen.

Alle keuzes die daarop volgden, zorgden ervoor dat ik in twee jaar tijd 23 kilo afviel. Het was geen doel op zich. Ik ging niet op dieet. Het was een gevolg van betere keuzes die ik maakte en nieuwe gewoontes die ik mezelf aanleerde. En de grootste win hierbij was voor mij nog wel dat ik het gewicht eraf wist te houden. Het afgelopen jaar was voor mij een ‘stabiel’ jaar waarin ik op gewicht bleef. Iets wat me nog nooit eerder gelukt was. Sinds mijn veertiende jojo ik. Het was altijd ‘vreten of diëten’. Óf ik was heel streng op een dieet (Sonja Bakker, Weight Watchers, you name it), óf ik at grenzeloos en heel ongezond. En daardoor werkte elk dieet alleen maar zolang ik het volgde (zoals met alle diëten).

23 kilo afvallen & stabiel blijven

Foto Ferdy Damman

2022 was dus het jaar dat ik stabiel bleef. Dat ik niet aankwam. Ook niet heel veel afviel (misschien een paar kilo’s). Voor het eerst in 32 jaar lukte me dat. En het voelt goed. Ten opzichte van 3 jaar geleden voel ik me zoveel beter. Mijn conditie is véél beter, ik heb meer uithoudingsvermogen, ik ben sterker dan ik ooit voor mogelijk had gehouden, ik heb praktisch geen rugpijn meer en: ik heb een gezonde relatie met eten. Het belangrijkste: ik heb er lol in. Ik voel me fantastisch en ik geniet ontzettend van lekker eten en mijn actieve levensstijl. En ik eet echt niet alleen eiwitrepen en groente. Ik eet alles. Ik verbied mezelf niks.

En ja, ik zie het in de spiegel. Je mag het tegenwoordig bijna niet meer zeggen, maar ik ben ook blij als ik in de spiegel kijk. 23 kilo minder staat me goed en ik ben er blij mee. Mijn uiterlijk was zeker niet de reden waarom ik ben afgevallen (zoals ik al zei was het een gevolg en niet een doel), maar ik ben toch óók blij met dat resultaat. Ik zag er goed uit toen ik zwaarder was. Maar ik ben hier toch ook heel tevreden over.

Waarom ik hier wat mee wilde

Foto Mariët Mons

De vraag die ik de afgelopen maanden het meeste heb gekregen is ‘hoe ben je 23 kilo afgevallen’? HOE heb je dat voor elkaar gekregen. Ik heb heel vaak nagedacht over het antwoord. Het is namelijk niet één ding. Het is niet een magic pill, het is niet een dieet, het is niet uit te leggen in 1 blogpost. Gelukkig maar. Er is namelijk geen quick fix.

Vorige week besloot ik dat ik er iets mee wilde. Omdat ik dat zelf ook graag had geweten tien, vijftien jaar geleden. Ik hoop dat ik met mijn verhaal een aantal mensen kan helpen naar de eerste praktische stappen naar een gezondere levensstijl, die er wellicht voor kan zorgen dat je wat kilo’s afvalt. We stappen niet op de dieettrein. Ik heb geen magisch geheim. Ik ga je ook geen plan geven of een eetschema. Er is namelijk niks wat voor iedereen werkt.

 

Wat we wel gaan doen

Foto Evelien Walker

  • Ik ga je mijn verhaal vertellen. Mijn verhaal, over hoe het vroeger was. Hoe ik altijd heb geworsteld met mijn gewicht, met diëten, met mijn relatie met eten en sport.
  • Hoe ik op een moment zo’n drie jaar geleden besloot het anders te doen. En waarom ik dat wilde. Waarom het voor mij zo belangrijk was. En hoe ik dat stapje voor stapje heb gedaan.
  • Wat voor mij grote lessen waren.
  • Hoe intuïtief eten me geholpen heeft, hoe ik niet meer voeding verdeel over ‘slecht’ en ‘goed’.
  • Waarom ik geen dieet ben gaan doen.
  • Hoe je leven niet op pauze gaat als je besluit dingen anders te gaan doen. Maar dat je júist gaat leven.

En hoe dat allemaal geresulteerd heeft in -23 kilo en hoe ik nu bijna een jaar stabiel ben.

Maar… let op. Dit is niet voor jou als je…

  • een snelle fiks zoekt
  • een simpele manier zoekt om snel veel kilo’s af te vallen
  • een eet- of workoutschema verwacht dat je klakkeloos kan volgen
  • insights verwacht van een afvalexpert: ik vertel je mijn verhaal en ik ben geen diëtist

Livesessie op 25 februari - opname beschikbaar

Op 25 februari 2023 van 10.00 – 12.00 ga ik je mijn verhaal vertellen. Live.
Ik ga je mijn verhaal vertellen, dat ik nog nooit eerder ergens op deze manier verteld heb.
In een online livesetting ga ik het met jou delen. Je mag me vragen stellen op het eind.

Als je er niet live bij kan zijn, dan kan je de opname toevoegen aan je bestelling voor €9,95.

Als je het achteraf helemaal niks vond, krijg je je geld terug. Serieus.

Klik hier om je toegang te regelen.

Dit kan tot vanavond (23 februari) 19:00u.
Bijna 400 mensen gingen je al voor.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.