Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van augustus 2018

Juli was een niet al te beste leesmaand voor me, maar toen voorspelde ik al dat augustus waarschijnlijk beter zou zijn. En ja hoor, gelukkig was dat het geval! Ik was een weekje op vakantie waardoor ik veel heb kunnen lezen én ik las toffe dingen. Ik vertel je graag over de zeven boeken die ik las.

Leestijd

Ik las Onbreekbaar, Berichten uit het tussenhuisje en Ik zie je op het strand met Kobo Plus. De rest van de boeken heb ik gewoon gekocht.

Lisette Jonkman - Onbreekbaar

Lisette Jonkman – Onbreekbaar

Buren with benefits is deel 1 van de romantische serie Onbreekbaar van Lisette Jonkman. Supersnel geschreven, grappig en hot!

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Buren with Benefits was het eerste boek dat ik op Curacao op het strand las, ik vond het wel verhaal dat je op vakantie op het strand leest. Ik ben groot fan van Lisette, zij schrijft zulke leuke, vrolijke, humoristische verhalen waar ik als een trein doorheen ga en altijd veel plezier aan beleef. Zo ook aan dit verhaal. In het begin moet ik wat wennen aan het hoge studentikoze gehalte, maar dat weet je al als je de flaptekst leest. Ik wist wat ik kon verwachten en na een paar hoofdstukken voelt het net alsof ik zelf student ben en in een studentenhuis woon (nooit gedaan, dus leuk om eens mee te maken). Lisette zet haar personages altijd ijzersterk neer en ik leer Abby en Ferdi goed kennen. Soms wil ik ze wel in hun gezicht slaan en zeggen ‘DOE EVEN NORMAAL EN KRIJG VERKERING MET ELKAAR’ maar een verhaal is natuurlijk geen leuk verhaal als er niet wat drama en moeilijk gedoe in zit. Het is grotendeels een feelgood verhaal waardoor je alleen maar verder wilt lezen. En dat blijft zo na de laatste pagina, want het is nog maar deel één in een serie van drie…

Klik hier voor het e-book.

Bianca Bosker - Cork Dork

Bianca Bosker – Cork Dork

‘If Malcolm Gladwell were to write a book about wine, the results wouldn’t linger much more pleasurably on the palate than this accessible, adventurous, amusing and informative book by Bianca Bosker’ – The Times

Professional journalist and amateur drinker Bianca Bosker didn’t know much about wine – until she discovered the world of elite sommeliers who dedicate their lives to the pursuit of flavour. Fascinated by their fervour and seemingly superhuman sensory powers, she set out to uncover what drove their obsession, and whether she, too, could become a ‘cork dork.’

With boundless curiosity, humour and a healthy dose of scepticism, Bosker takes the reader inside underground tasting groups, exclusive New York City restaurants, mass-market wine factories and even a neuroscientist’s fMRI machine as she attempts to answer the most nagging question of all: what’s the big deal about wine? Funny, counterintuitive and compulsively readable, Cork Dork does for drinking what Kitchen Confidential did for dining out, ensuring you’ll never reach blindly for the second cheapest bottle on the menu again.

Houd je vast, want deze maand las ik maar liefst drie boeken over wijn. Tja, het is nou eenmaal een onderwerp waar ik graag over lees, dus ook in mijn boekenoverzichten komt wijn weer terug. Cork Dork is een fantastisch leuk verhaal over Bianca (het is autobiografisch), een journaliste die besluit dat ze wijnexpert wilt worden. Ze gaat kopje onder in de wereld van sommeliers, wijnkelders en proefwedstrijden en dat omschrijft ze heerlijk. Het is een rollercoaster van emoties en gebeurtenissen, een groot avontuur, wat uitnodigend is om te lezen. Daarnaast is het ontzettend leerzaam. Ik heb van Bianca veel geleerd, bijvoorbeeld over hoe je nou nog beter kan ruiken en nog beter geuren kan identificeren en omschrijven. Een aanrader, dit verhaal, ook als je zelf geen cork dork bent.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Henk van Straten - Berichten uit het tussenhuisje

Henk van Straten – Berichten uit het tussenhuisje

Nadat schrijver Henk van Straten uit zijn huwelijk was gestapt woonde hij twee jaar lang in “het tussenhuisje’, een knullige, smalle afsplitsing van een bestaande woning, in Eindhoven. De benauwde behuizing staat symbool voor deze verkrampte episode tussen het leven dat hij achter zich had gelaten en het leven dat nog moest beginnen. Zijn huurbaas, tevens zijn buurman, wist niet dat er ook twee zoons waren, “want anders had ik wel in het huurcontract laten opnemen dat ik geen kinderen over de vloer wil.’

Zo begint een verwarrende periode van eenzaamheid, paniek, hartklachten, slaappillen, Duvels, vrouwen, broodschrijven en alleenstaand vaderschap. Van Straten neemt ons mee in een woest-emotionele rit langs alle haltes van zijn zoektocht: hij gaat skateboarden, kickboksen, doet mee aan yahuasca-ceremonies, publiceert een roman, wordt in zijn neus gebeten door de schoonvader van een van zijn beste vrienden, verliest zich in BDSM, koopt een
vleesetende plant en vervolgens een hagedis. Dit klinkt misschien behoorlijk rock-‘n-roll, maar niets is minder waar: Van Straten schrijft met de compassie, tederheid, subtiliteit, wijsheid, humor en liefde die we van hem gewend zijn. Berichten uit het tussenhuisje is een loepzuiver
spiegelboek van Wij zeggen hier niet halfbroer, het bejubelde boek over zijn jeugd. De zoon is vader geworden.

Ik lees de boeken van Henk van Straten graag, en ook deze zette ik meteen op mijn e-reader toen ik hem op Bol.com zag staan. Henk staat bekend om zijn nogal melancholisch en pijnlijk eerlijke schrijfsels en ook dat is het geval bij Berichten uit het tussenhuisje. Deze memoires gaan over de periode na de scheiding met zijn ex-vrouw en dat is veelal wat zwaarmoedig. Henk spaart zichzelf niet en is heel open, rauw en eerlijk. Soms op het ongemakkelijke af, alsof je dingen leest en ziet van iemand wat je eigenlijk niet hoort te weten. Hier en daar zijn de fragmenten heel herkenbaar, Henk worstelt soms met dezelfde issues als ik – maar dan wel de issues die niet met scheiden te maken hebben. Niet een aanrader als je zoekt naar iets opbeurends, wel een aanrader als je een dagboek van iemand wilt lezen die na de scheiding met zijn twee zoontjes in een ’tussenhuisje’ belandt.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Jill Mansell - Ik zie je op het strand

Jill Mansell – Ik zie je op het strand

Romantische verwikkelingen, misverstanden en zussenrivaliteit – een feelgood verhaal om in één keer uit te lezen. De ultieme zomerroman!
Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.
Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Na Berichten uit het tussenhuisje was ik wel toe aan wat luchtigers. Als tiener las ik graag de boeken van Jill Mansell en ik besloot weer eens wat van haar te lezen. In dit geval Ik zie je op het strand. Een verhaal over een vrouw die de man van haar dromen ontmoet in het vliegtuig en hem vervolgens uit het oog verliest. Ik weet na dit boek weer waarom ik nooit meer boeken van Jill Mansell lees. Het is voorspelbaar, hier en daar zeer onrealistisch en de karakters zijn te eenzijdig of overdreven. Zo is de zus van Clemency echt een rotwijf en ze heeft totaal geen leuke of vriendelijke kanten, wat ik een beetje gek vind. Ik heb het verhaal wel uitgelezen, maar ik heb er niet echt veel plezier aan beleefd.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Jancis Robinson - The 24-hour wine expert

Jancis Robinson – The 24-hour wine expert

Wine is now one of the most popular drinks in the world. Many wine drinkers wish they knew more about it without having to understand every detail or go on a wine course.

In The 24-Hour Wine Expert, Jancis Robinson shares her expertise with authority, wit and approachability. From the difference between red and white, to the shape of bottles and their labels, descriptions of taste, colour and smell, to pairing wine with food and the price-quality correlation, Robinson helps us make the most of this mysteriously delicious drink.

Jancis Robinson has been called ’the most respected wine critic and journalist in the world’ by Decantermagazine. In 1984 she was the first person outside the wine trade to qualify as a Master of Wine. The Financial Times wine writer, she is the author/editor of dozens of wine books, including Wine Grapes (Allen Lane), The Oxford Companion to Wine (OUP) and The World Atlas of Wine (Mitchell Beazley). Her award-winning website, www.JancisRobinson.com has subscribers in 100 countries.

In het vliegtuig naar Curacao las ik The 24-Hour Wine Expert, een erg leuk wijnboek van wijnexpert Jancis Robinson. Dit boek behandelt de wijnbasics en is echt een aanrader voor iedereen die in een paar uur (of in 24 uur dus) wat meer wil weten over wijn. Het is helder, duidelijk en grappig geschreven en het boek is heel overzichtelijk. Leuk, ik heb er zeker het een en ander van geleerd!

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Harold Hamersma - Dagboek van een gezonde wijndrinker

Harold Hamersma – Dagboek van een gezonde wijndrinker

Wijn is inmiddels in ons land op het lijstje van noodzakelijke boodschappen beland. Dit niet alleen omdat wijn lekker is, maar ook vanwege de positieve invloed die wijn op het lichaam lijkt te hebben.

Na het verschijnen van Wijnreis door mijn lichaam kreeg Harold Hamersma talloze vragen van lezers over de positieve effecten van matige wijnconsumptie. Sindsdien volgt hij met nog grotere belangstelling de wetenschappelijke publicaties over de invloed van wijn op onze gezondheid.

In Dagboek van een gezonde wijndrinker biedt Hamersma een luchtig tegenwicht aan alle negatieve geluiden over wijn en presenteert hij verrassende inzichten voor al diegenen die van wijn houden en gezond willen blijven.

Ja, ik blijf nog even in de wijnsferen: op het strand las ik Dagboek van een gezonde wijndrinker van Harold Hamersma. Het is een vervolg op ‘Wijnreis door mijn lichaam’ en gaat over de (on)gezonde kanten van wijn. Harold behandelt veel onderzoeken en nieuwsberichten en doet dat op zijn gebruikelijke grappige, luchtige en intelligente manier. Erg leuk om te lezen, al is het hier en daar een beetje een opsomming van onderzoeken.

Klik hier voor het fysieke boek.

Wat een goede leesmaand was het! Ik ben benieuwd wat komende maand brengt. Mijn favoriet was Cork Dork. Wat is jouw favoriete boek van afgelopen maand?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je het boek via de link koopt, krijg ik een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.