Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • najaar
  • ontharen
  • scheren
Een MissLipgloss artikel

Lichaamshaar in het najaar?

Deze grappige e-card van Someecards zag ik laatst online voorbij komen en ik deelde hem meteen op de Miss Lipgloss Facebook. Het is najaar, het is koud, dus je kan je lichaamshaar lekker laten voor wat het is. Toch niemand die het ziet?! Of niet?

In de zomer heb je nu eenmaal minder verhullende kleding aan dan in het najaar. Nogal logisch! Blote benen, blote armen, en dus haal je even wat sneller je scheermes of je epileerapparaat over je benen en oksels. Je bikinilijn vergeet je natuurlijk ook niet, voor wanneer je lekker op het strand ligt of op vakantie gaat. En als je geen zin hebt om te scheren, laat je de boel lekker waxen bij een salon. De hele zomer zijn we eigenlijk bezig om er glad en haarloos uit te zien.
 

Maar inmiddels is de zomer allang uit zicht, net als jurkjes met blote benen en topjes zonder mouwen. Je bikini trek je misschien alleen aan als je baantjes gaat trekken in een verwarmd binnenzwembad, of als je naar een spa gaat. De enige die jou met blote benen en armen ziet, ben jij zelf, je vriend(in) en eventueel een masseur of je fysiotherapeut. Verder helemaal niemand. Tijd om het scheermes de prullenbak in te gooien, je epileerapparaat ver weg in de kast te stoppen en de regelmatige afspraakjes bij de wax salon even op een laag pitje te zetten. Tot april, dag dag! Lekker makkelijk!

Ik ben zo benieuwd hoe andere dames hier over denken! Het is natuurlijk koud buiten en met blote benen en armen zal je mij niet meer zien in het openbaar. Toch ben ik bijna net zo actief met ontharen als in de zomer. Let wel: bijna. Waar ik in de zomer toch wel elke dag mijn benen en oksels scheer, doe ik dat nu een keer in de twee, drie dagen. Mijn benen laat ik soms ietsje langer voor wat het is, maar ik scheer ze zeker een tot twee keer in de week. Gewoon omdat ik dat prettig vind. Het voelt lekkerder. Zachter, minder ruw. Ik doe het vooral voor mijzelf, toen ik geen vriend had deed ik het altijd net zo. Ook in de winter zorg ik dat mijn lichaam vrijwel haarloos is, ik vind dat gewoon prettig.

Zoals ik zei doe ik dat voor mijzelf, maar er zijn een aantal mensen die mij ook schaars gekleed zien. Natuurlijk mijn vriend, waar ik mee samenwoon, maar ook mijn fysiotherapeut, de schoonheidsspecialiste en de masseur bij de spa. Niet dat het hun wat uitmaakt als er wat haartjes op mijn benen zitten, maar ik vind het toch wel prettig om het gewoon weg te halen. Het is iets wat er bij mij gewoon in zit. Gladde benen zijn toch fijner dan stoppelige, ruwe benen, right?

Hoe doe jij dat? Laat jij de boel de boel in het najaar? Of ben je net als ik ook gewoon nog actief met verschillende ontharingsmethoden?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.