Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
19 juni 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 9789073930001
  • beauty
  • bestanddelen
  • boek
Een MissLipgloss artikel

Lexicon der cosmetische ingrediënten

P1130769Ik krijg vaak vragen over bestanddelen van cosmetica. ‘Hoe weet ik dat ik een goed product gebruik?’ De truc is: de lijst met ingrediënten leren lezen. Sinds een jaar heb ik daar een erg praktisch boek voor: Lexicon van cosmetische ingrediënten van Marieke Schutte. Een aanrader voor elke ingrediënten-freak.

Lexicon der cosmetische ingrediënten

P1130763

Het boek is vrij compact en heeft een zachte kaft. De prijs is niet mals, dit boek kost €34,95. Vrij prijzig voor een boek, maar ik wilde hem graag hebben omdat ik hem goed kan gebruiken bij mijn reviews. Ook vind ik het zelf gewoon erg interessant wat er in mijn beautyproducten zit. Bestanddelen Googelen levert je soms veel op, maar soms lees je ook allerlei verschillende verhalen en dan weet je totaal niet wat je moet geloven. Deze lexicon is lekker uitgebreid met duizenden bestanddelen waarbij beknopte informatie staat over wat het is en wat het ingrediënt doet met je huid of haar.

Erg makkelijk verkrijgbaar is ‘ie niet, ik heb hem via C Cosmetics and Care gekocht (een beautysalon in Amsterdam) maar je kan hem hier en daar ook online vinden. Bij Bol.com hebben ze hem niet, maar wellicht kan je hem bestellen bij je plaatselijke boekhandel. Het ISBN nummer is 9789073930001.

P1130767

Het boek is geschreven door Marieke Schutte. Zij is schoonheidsspecialiste en toen zij met huidproblemen werd geconfronteerd merkte ze dat het heel lastig was om duidelijke informatie over bestanddelen te vinden. Ze ging ingrediënten in huidverzorgingsproducten onderzoeken en dat leidde tot deze lexicon. Dit is inmiddels de zesde druk waarin weer 800 nieuwe bestanddelen staan.

Dit boek is ideaal voor iedereen die net wat meer wilt weten over wat er in zijn of haar cosmetica zit. Je kan makkelijk de bestanddelen opzoeken en het kost geen uren tijd om je beautyproduct te ontleden. Simpelweg Googelen kan soms uren duren voordat je nu echt precies weet wat er in je crème of mascara zit. Dit boek is snel en praktisch.

P1130764

Het boek zit heel logisch in elkaar. Eerst vind je wat uitleg bij het boek, hoe je deze het beste kan gebruiken. Ook staat er een woordenlijst in het eerste deel van het boek. Dat is wel erg handig, want bepaalde termen komen in de complete lexicon terug.

P1130765

Verder wijst het boek zichzelf. Er zit een handige indeling in en je kan de bestanddelen die je zoekt makkelijk en snel vinden. Alles wat ik zocht stond er tot nu toe in en het is in begrijpelijke taal en kort en bondig omschreven.

P1130766Voor mij is dit boek inmiddels onmisbaar en bijna elke dag zoek ik er wel iets in op. Het enige waar ik me telkens aan irriteer is dat het boek niet open blijft liggen. Als ik hem naast mijn computer heb liggen en ik zoek een ingredient op, wil ik soms dingen overtypen. Ik moet dan allerlei capriolen uithalen om het boek goed open te houden. Dat is vervelend. Tip voor de volgende druk: een boek dat goed open blijft liggen op de pagina waarop je hem hebt opengeslagen.

Verder: geweldig naslagwerk voor bestanddelen. Ik kan niet meer zonder, het scheelt me heel wat uren Googelen!  P1130768

Lexicon der cosmetische ingrediënten is voor €34,95 te koop. Het ISBN nummer is 9789073930001.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.