Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 maart 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

l’Etat Libre d’Orange

Parfum draag ik elke dag, ik heb enorm veel parfumflesjes maar elke keer blijf ik verliefd worden op nieuwe, andere parfums. Nu ben ik verliefd op een compleet parfummerk: L’Etat Libre d’Orange. Dit merk is erg exclusief en wordt alleen in geselecteerde winkels verkocht. Ik maakte kennis met L’Etat bij de perspresentatie van Maison Delaneau, waar de parfums ook verkocht worden.

L’Etat is een nichemerk. Dat betekent dat het niet bekend is bij ‘het grote publiek’, maar wel bij de beauty insiders. Nu vind ik mezelf wel een beetje een insider, maar ik kende het niet. Shame on me. Nichemerken zijn wat moeilijker te vinden, meer hard to get dan de merken die gewoon bij Douglas en Ici worden verkocht. Ook zijn ze kwalitatief beter, exclusiever, aparter en ben je origineel als je een parfum van een nichemerk draagt. Want ‘iedereen draagt al Chanel…’ Etienne de Swart, oprichter van l’Etat Libre d’Orange zegt zelfs dat hij denkt dat 90% van de bevolking zijn geuren niet lekker zullen vinden. Hij stoort zich eraan dat de grote modehuizen geuren ontwikkelen die gewoon iedereen lekker vindt, waar ze fijn veel geld aan kunnen verdienen.

Wat mij vooral opvalt aan L’Etat Libre d’Orange is dat het heel erg eigenzinnig is. De geuren zijn apart, de namen zijn bijzonder, de labels zijn nog aparter. Een aantal geuren die mij heel erg bijstaan – en dus indruk hebben gemaakt:

Fat Electrician

Encens et Bubblegum
Deze geur staat me het meest bij van allemaal. Wanneer je hem net opspuit is ‘ie superzoet, net kauwgom, maar dan wel hele mierzoete. Na een paar minuten ruikt de geur juist wat meer kruidig. Het klopt precies met de naam, die ‘wierook en kauwgom’ betekent. Goed gedaan, dus! Ik bleef maar aan m’n arm ruiken, echt goddelijk.

Don’t Get Me Wrong Baby

Delicious Closet Queen
Van deze heb ik een testertje, en ik pak steeds deze weer om op te doen! Het is een erg lekkere geur, moeilijk te omschrijven. Zwaar, kruidig, een beetje mannelijk.

Verder zijn er parfums die ruiken naar jasmijn en sigaretten, cognac en leren zadels, mannelijk lichaamsvocht (!?)… Zoals je hoort, heel bijzonder. Misschien ook wel iets waar veel mensen hun neus voor ophalen (letterlijk en figuurlijk), maar ik houd hier zo van. Lekker anders! Bekijk zelf de geuren op de site van L’Etat.

Wat mij tijdens de presentatie opviel was dat niet op de flesjes stond of het voor mannen of vrouwen was. En dus vroeg ik aan de charmante man die zo gepassioneerd vertelde over de parfums hoe dat zat. ‘Are these for men?‘ vroeg ik. Zijn antwoord: ‘Well, do you like it?‘ Ik: ‘Yes.’ Hij: ‘Then you wear it. It doesn’t matter. I hate walking into a big department store and see the perfumes divided in ‘men’ and ‘woman’. It’s ridiculous. When you like a perfume, you just wear it. L’Etat doesn’t tell you what to wear, you just find out yourself.’
Het valt me dan ook op dat er geen een échte geur tussen zit die zo typisch naar mannen ruikt. Je kent het toch wel, dat typische mannenparfumluchtje. Als vrouw doe je die niet gauw op. Soms pik ik wel eens een geur van m’n broer, maar toch is het dan echt een stoere herengeur. De parfums van L’Etat hebben dat niet. Bij sommigen denk ik wel ‘Hm, iets meer mannelijk’, maar alsnog kan je het als vrouw dan prima dragen. Heerlijk, toch? Ik vind het verfrissend en origineel.

De geuren kosten €59 tot €69 voor een fles van 50 milliliter. Dat vind ik een prijs die goed te doen is. Niet heel goedkoop, maar ook niet ongelooflijk duur. Jullie gaan van mij absoluut meer horen over l’Etat Libre d’Orange, ik ben op slag verliefd op dit prachtige nichemerk. Je kan het trouwens online kopen, en in Nederland bij Skins in Amstedam. In Parijs is een complete L’Etat boetiek, waar ik echt absoluut een keer heen wil. Voor mij zal het de parfum hemel zijn!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.