Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beauty
  • haarverzorging
  • less is more
  • natuurlijk
Een MissLipgloss artikel

Less Is More Thyme Lacque & Proteinspray

Ik liet je al eerder weten dat ik helemaal verliefd ben op Less Is More, een natuurlijk haarverzorgingsmerk. Vandaag wil ik twee sprays van ze reviewen, de Thyme Lacque – een stylingspray – en de Proteinspray, een leave-in verzorging.

Je kan in mijn vorige blogpost uitgebreid lezen over de Less Is More producten en het verhaal achter dit mooie merk.

Als eerste de Thyme Lacque. Dit is eigenlijk een haarlak, maar dan zonder dat het in een bus met gas zit. Het is gemaakt van natuurlijke ‘film formers’, wat hold geeft aan je haar en veel glans en verzorging. Je sprayt dit in je droge haar om het te stylen. Een totaal natuurlijke haarspray dus!

Dit zijn de bestanddelen van de Thyme Lacque. Het hoofdbestanddeel is wel alcohol – en dat ruik je – maar ik denk dat dat echt nodig is bij een haarlak. Verder bevat het glycerine, wat vochtinbrengend en verzorgend is, shellac is een ingredient dat een hard laagje vormt om je haar (wat haarlak altijd doet), en is gemaakt van de uitscheiding van een luisje. Verder zit er honing in, suiker, bergamt olie, tijm olie en roos geranium olie. Verzorgende en natuurlijke bestanddelen, maar ook dingen die echt voor de hold en hardheid van de haarlak zorgen.

Ik vind dit erg goed spul! Het doet eigenlijk hetzelfde als gewone haarlak, maar dan op een natuurlijke manier! Het is zeer zuinig in gebruik, je hoeft maar een paar keer te sprayen, en je doet dus heel lang met deze fles. Niet slecht voor het milieu, niet slecht voor jou en je haar. Kost €25 voor een fles. Niet goedkoop, maar ja, dan heb je ook een volledig natuurlijke haarlak, zonder gas. Wel jammer dat er alcohol in zit, maar dit zal ongetwijfeld nodig zijn voor de substantie.

De Proteinspray is echt een verzorgingsproduct voor je haar.

Dit is een lichtgewicht verzorgende spray, die je haar een beetje structuur geeft en pluis laat verdwijnen. Je sprayt dit op je haar voor je het gaat stylen of föhnen. Je kan het ook op droog haar gebruiken tussen wasbeurten door als extra verzorging.

Dit zit erin! Aloë vera sap, alcohol (helaas…), sinaasappelbloesemwater, rozenwater, tarweproteïne, sinaasappelschilolie, ylang ylang olie, en ga zo nog maar even door met lekkere verzorgende oliën.

Ik gebruik deze spray altijd na het wassen en voor ik mijn haar ga föhnen. Het gebeurt meestal dat ik het in mijn haar spray, het doorborstel en dan aan de lucht laat drogen. Het maakt het makkelijker kambaar, het laat mijn haar glanzen en heerlijk ruiken. Ik gebruik het ook voor ik mijn haar ga stylen, maar volgens mij geeft het niet echt hittebescherming.

Deze kost ook €25, een lieve duit, maar het zit dan ook vol met verzorgende bestanddelen en hoge kwaliteit oliën. Ook deze is erg zuinig in gebruik, hier doe je onwijs lang mee.

Beide sprays vind ik heerlijk om te gebruiken en ze staan dan ook al een tijdje in mijn kastje en ik gebruik ze meerdere keren per week! Het spreekt me erg aan dat de producten helemaal natuurlijk zijn, maar ook dat ze gewoon echt heel erg goed werken. I love Less is More!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.