Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 juni 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • le volume
  • Le Volume de Chanel Mascara
  • mascara
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Le Volume de Chanel Mascara review

P1350135Ik vertelde het je al in mijn make-up favorieten video van laatst: ik ben verzot op Le Volume de Chanel Mascara. Héél lang was Estée Lauder Sumptuous Extreme favoriet, nu heeft Le Volume de Chanel mijn hart gestolen. Ik laat je zien én ik ga je vertellen waarom.

Le Volume de Chanel Mascara

Als ik me niet vergis is Le Volume de Chanel de nieuwste mascara in de Chanel collectie. Hij zit gewoon in het vaste assortiment dus je hoeft je niet te haasten – al kan je dat beter wel doen, want het is écht een heel goed werkende mascara. Goedkoop is ‘ie niet, maar dat kan je natuurlijk verwachten bij Chanel: Le Volume de Chanel Mascara kost €30,50.

De verpakking is ten eerste al prachtig. Strak, zwart, met het witte Chanel logo en geen poespas.

Le Volume de Chanel Mascara

Op de dop vind je het Chanel logo ook nog eens. De mascara is in drie kleuren in het vaste assortiment verkrijgbaar: zwart, roodbruin en blauw. In trendcollecties komt de kleur ook af en toe uit, zo kwam afgelopen keer een groene waterproof Le Volume de Chanel. De gewone vaste versies zijn niet waterproof.

Wat ze beloven? Vooral een heleboel volume. De mascara heet natuurlijk niet voor niks Le Volume! Ook geeft Le Volume de Chanel extra krul.

Le Volume de Chanel Mascara

De vrij dikke borstel is van flexibel kunststof en heeft dunne ‘haartjes’. Normaal gesproken ben ik fan van de ‘normale’ borsteltjes met haartjes, dus het is een klein wonder dat Le Volume me zo goed bevalt. Het fijne van deze borstel is dat je heel dicht bij de aanzet van je wimperhaartjes kan komen en dat je er gewoon heel erg veel volume door krijgt.

Le Volume de Chanel Mascara

Le Volume de Chanel geeft heel veel volume, scheidt de wimpertjes mooi én geeft inderdaad extra krul. Mijn wimpers lijken veel langer, voller en ik lijk er veel meer te hebben dan wanneer ik de mascara niet gebruik.

Nog wat foto’s met andere make-up op:

Wat ik heel erg fijn vindt aan Le Volume is dat ‘ie zo lekker snel werkt. In nog geen minuutje ben ik klaar. Met sommige andere mascara’s ben ik echt veel langer bezig. Een klein nadeel hangt daar wel aan: je krijgt ook wat sneller klontjes en spinnenpootjes. Als je nét dat laagje teveel aanbrengt is het al niet meer mooi. Dat is in het begin dus even goed proberen, maar daar krijg je vanzelf handigheid in.

De mascara blijft de hele dag perfect zitten, gaat niet vlekken of vegen en ‘brokkelt’ ook niet af. Een groot voordeel vind ik hoe hij reageert op water. Een nadeel van waterproof mascara’s is dat ze keihard worden en lastig te verwijderen zijn. Ik gebruik dus altijd liever niet-waterproof mascara’s. Le Volume de Chanel kan wél goed tegen water. In een stortbui loopt je mascara alsnog uit en een hysterische huilbui overleeft ‘ie ook niet, maar wát hij doet vind ik prettig. Normaal als je wimpers die in mascara gehuld zijn nat worden, gaan ze samenplakken en krijg je vier mega wimpers bestaande uit allemaal aan elkaar geplakte haartjes met klonten mascara. Le Volume doet dit niet. Het is alsof hij semi-waterproof is. Toen ik moest huilen (en niet alleen een traantje, maar écht huilen) kreeg ik geen keiharde aan elkaar plakkende wimpers. Na het huilen zat er wel minder mascara op mijn wimpers, maar mijn wimpers zagen er nog wel normaal en gescheiden uit. Dat is heel erg prettig!

I <3 Le Volume de Chanel. Zeker eens proberen als je eens een high end mascara wilt testen!

Le Volume de Chanel Mascara is voor €30,50 bij de parfumerie te koop. Er is nu een actie bij ICI Paris XL, 40% korting! 🙂

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.