Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Lancôme
 • Lancome L'Absolu Velours Lipsticks
 • lipstick
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Lancome L’Absolu Velours Lipsticks

-----Mijn site mag dan wel Miss Lipgloss heten, momenteel zijn lippen met wat minder glans veel meer de trend. Al een tijdje liggen de Lancome L’Absolu Velours Lipsticks in de winkel. Deze vloeibare lipsticks geven een mooie fluwelen finish aan je lippen en zijn verkrijgbaar in prachtige tinten. Ik laat je er vandaag vier zien en geef mijn mening!

P1230445

P1230443

De Lancome L’Absolu Velours Lipsticks zijn verpakt in een lange lipglosshuls en ze hebben een zwarte dop. Doordat de verpakking transparant is kan je goed zien welke kleur je te pakken hebt. Dit ziet er toch heerlijk vrolijk uit?

In totaal zijn er negen tinten, van fris perzik tot heel donkerrood en -paars. Lancome L’Absolu Velours kosten €29 per stuk en zijn bij de parfumerie te koop, zoals bij Douglas, De Bijenkorf en ICI Paris.

P1230444

De verpakking vind ik prachtig en hij is ook lekker stevig.

  P1230447

197 Velours de Grenade

De applicator is iets anders dan we gewend zijn: hij is een beetje ovaalvormig. In het midden zit een ‘reservoir’ waar wat extra lipstick in blijft zitten zodat je – volgens Lancome – niet nog een keer in de flacon hoeft te dippen voor extra lipstick. Het werkt prima, maar ik moet echt wel nog een keer ‘dippen’ om mijn lippen volledig dekkend te krijgen.

P1230448

363 Velours de Petale

P1230449

385 Velours de Pourpre

P1230450

493 Velours de Violine

P1230452

P1230453

197 Velours de Grenade, 363 Velours de Petale, 385 Velours de Pourpre, 493 Velours de Violine

P1230454

Je ziet hier dat de lipsticks glanzen, maar op je lippen zijn ze wat minder glanzend. Na wat te eten en te drinken – oftewel, na even dragen – worden ze compleet mat.

P1230681

P1230693

493 Velours de Violine is paars! Diep paars, chic en opvallend.

P1230683

P1230688

197 Velours de Grenade is dieprood. Dit doet me denken aan zware, rode, fluwelen gordijnen. Deze dekt het beste van de vier die ik heb getest. Wat een killer rode kleur, echt prachtig!

P1230703

P1230707

Iets meer draagbaar is 363 Velours de Petale. Roze, maar niet fel. Heel oké voor overdag!

P1230710

P1230715

De lichtste kleur: 385 Velours de Pourpre. Dit is een mooie bleekroze kleur die mooi dekt, mijn vrij donkere lippen zie je er niet meer doorheen. Dit is toch wel mijn favoriet, samen met de dieprode tint.

Aanbrengen gaat gemakkelijk. Doordat de kleuren vrij gepigmenteerd zijn moet je bij de randjes van je lippen wel even voorzichtig zijn, maar door het puntje op de applicator kan je heel precies werken. Je kan natuurlijk ook een eigen kwastje gebruiken, maar ik vind die applicators heel goed werken! De lipstick glijdt gemakkelijk over je lippen en dekt in twee laagjes helemaal.

Matte lipsticks hebben de neiging nogal droog aan te voelen en ze kunnen normaal gesproken ook snel in lijntjes trekken. Ik vind dat met Lancome L’Absolu Velours enorm meevallen! Ze voelen erg prettig aan op de lippen. Je voelt ze wel zitten, maar ik vergeet al snel dat ik een lipstick draag. Wel geven ze af. Ik had mooie roze randen om mijn banaan, roze afdrukken op mijn glas en roze afdrukken op de wang van mijn vriend. Helemaal kiss proof (of eat proof) zijn ze niet en daardoor blijven ze ook niet de hele dag zitten. Lancome belooft acht uur, maar bij mij halen ze het ongeveer een halve dag. Als ik Lancome L’Absolu Velours rond acht uur ’s ochtends op doe, moet ik rond het middag uur even bijstiften. En dat vind ik heel prima, want meestal voelen die mega longlasting matte lipsticks toch wel wat minder prettig aan.

€29 kosten de Lancome L’Absolu Velours lipsticks. Een prijs die je meteen koppelt aan een luxe product, want dat zijn deze producten zeker. Voordeel van zo’n vloeibare lipstick is dat ze lekker lang meegaan en zuinig in gebruik zijn. Mocht je dus een kleurtje tegenkomen die je héél mooi vindt, dan zijn ze zeker het overwegen waard! Google ook absoluut even naar de andere kleurtjes of test ze even in de winkel, ik vind zelf Velours de Peche ook prachtig – gezien bij Debbie.

Pluspunten

 • Prachtige, stevige verpakking
 • Brengt makkelijk aan met de puntige applicator
 • Verkrijgbaarheid: gewoon bij de parfumerie te koop (Douglas, ICI Paris, Bijenkorf)
 • Voelt prettig aan op de lippen
 • Keuze uit negen mooie uiteenlopende kleuren
 • Mooie matte ‘fluwelen’ finish

Minpunten

 • Blijft niet acht uur zitten zoals belooft, bij mij houden ze het zo’n vier uur vol
 • Het ‘reservoir’ in de applicator werkt niet optimaal, ik moet twee keer dippen voor volledige dekking
 • €29

Lancome L’Absolu Velours Lipsticks zijn voor €29 per stuk te koop bij o.a. Douglas, ICI Paris en de Bijenkorf.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.