Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • labello
 • lippenbalsem
 • repair & Beauty
Een MissLipgloss artikel

Labello Repair & Beauty

De originele Labello heb ik – heel eerlijk! – nooit echt actief gebruikt. Op de een of andere manier interesseerde het me nooit heel erg. Ik ben vooral nooit heel gek op de geur geweest. Er is nu een nieuwe soort, Repair & Beauty! Vind ik dit wel wat?

Deze Labello komt net als alle andere soorten in een kartonnetje. Zo hangen ze overzichtelijk in het schap bij de drogist, en er kan natuurlijk lekker veel tekst op. Op de verpakking staat ook wat het product belooft. De kern van de Repair & Beauty lippenbalsem herstelt en verzorgt, de buitenkant zorgt voor een mooie roze kleur. Helpt droge lippen te herstellen en geeft ze een mooie roze kleur. Ook zit er ‘dexpanthenol’ in, maar ik weet niet wat dat is! Even Googlen leert me dat het gaat om Provitamine B5. Provitamine B5 werkt goed bij het helen van wondjes, en zorgt ervoor dat de huid extra snel hersteld wordt. Dat is heel bruikbaar bij je lippen, fijn!

Informatie op de achterkant. Duidelijk!

De bestanddelen. Er zit minder minerale olie in dan andere soorten Labello. ‘Cera Microcristallina’ is de minerale olie in deze lippenbalsem en staat op de derde regel. In lippenbalsem ben ik er nog niet helemaal uit of ik het nu wel of niet fijn vind. Als ik merk dat de lippenbalsem lekker aanvoelt en mijn lippen zacht en verzorgd maakt, heb ik er niet zo’n problemen mee. Ik gebruik zelf soms ook Eight Hour Cream op mijn lippen. Zeker ’s nachts vind ik dat heel fijn, dan word ik wakker met superzachte, velletjesvrije lippen. Verder zitten er verzorgende dingen in als wonderolie, sheaboter, candelilla-was, jojoba-olie en glycerine.

Het enige is dat lippenbalsem met minerale olie wel verslavend werkt, lees deze blogpost daarover.

Labello Repair & Beauty kost maar €2,99. Nog geen drie euro, dat vind ik een prima (eigenlijk heel lage) prijs voor een lippenbalsem. Zeker als ‘ie goed werkt! De huls ziet er prima uit. De vorm is hetzelfde als alle Labello lippenbalsems, strak wit. De print is paars met wit. Niet heel fantasierijk, maar het ziet er prima uit.

Het ‘leuke’ aan de Labello Repair & Beauty is de twee kleuren. De binnenste ‘kern’ bevat verzorgende bestanddelen, en eh, de buitenste ook. Haha. Ook heeft de roze buitenkant dus een kleurtje, maar op je lippen zie je dat niet echt. Het ziet er gewoon heel leuk uit, de twee ‘soorten’ hadden ook gewoon gemengd kunnen worden.

Deze Labello geeft een mooie glans aan je lippen! Dat vind ik mooi, ik houd er van als mijn lippen net een beetje een gezonde glans hebben. Het is niet zoals een lipgloss, het is meer een verzorgd glansje. De roze kleur zie je niet, maar dat vind ik niet erg. Kleur breng ik liever aan met een gloss of lipstick, lippenbalsem is gewoon lekker makkelijk zonder kleur.

De lippenbalsem glijdt over mijn lippen heen en voelt vooral heel zacht aan. Het smeren is zo gebeurd, dat vind ik wel fijn aan Labello, de zachte structuur van het product. Mijn lippen zien er meteen glanzend en ‘gezond’ uit en velletjes worden minder naarmate ik de balsem vaker gebruik. Wel merk ik dat hem vrij regelmatig aan moet brengen om dat zachte gevoel te houden, waar andere lippenbalsems mijn lippen wat langer zacht en gehydrateerd houden.

Een minpuntje vind ik de smaak. Het geurtje vind ik lekker, die is niet als de normale Labello. Deze is meer wat zoetig, maar het smaakje vind ik wat chemisch. Het is niet heel erg, maar net een klein detail wat ik niet zo prettig vind.

Toen ik de Repair & Beauty in mijn brievenbus kreeg, dacht ik even dat er een foutje gemaakt was. Ik kreeg er namelijk twee!

Maar: één is een USB-stick! Haha, hoe cool is dat?! Bedankt, Labello!

Pluspunten

 • Praktische verpakking
 • Lekkere geur
 • Glijdt over de lippen
 • Geeft een subtiele glans
 • Maakt lippen zacht en velletjes verdwijnen
 • €2,99
 • Bij elke drogist te koop

Minpunten

 • Ik vind de smaak niet heel lekker
 • Ik moet vrij vaak opnieuw smeren voor het gehydrateerde gevoel

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.