Kwasten opbergen

Ik heb zelf een hele collectie kwasten. Ooit kocht ik een set via eBay, maar koop ook af en toe losse kwasten erbij. Elke kwast heeft z’n eigenschappen en elke kwast gebruik je weer voor iets anders. Ik kan ze in ieder geval niet genoeg hebben ๐Ÿ™‚ Bij mijn set kreeg ik een opberg-etui, maar die is niet praktisch. Hij is handig voor wanneer je je kwasten meeneemt (bijvoorbeeld op vakantie), maar wanneer je ze elke dag thuis gebruikt is zo’n etui super onhandig. Waarom? Omdat je hem elke keer open moet klappen en omdat er dus รกl je kwasten inzitten. Inmiddels passen mijn kwasten ook niet meer in die etui. En dus ga ik jullie vertellen hoe je je kwasten zo kan opbergen dat je ze makkelijk kan gebruiken!


 • Wat ik zelf doe: ik zet de kwasten die ik elke dag gebruik in een pennenbakje. Hoe simpel kan het zijn! Ik heb een pennenbakje met 2 vakken, in het ene vak doe ik de oogschaduwkwasten e.d., en in het andere vak de poederkwasten.

  Pennenbakjes, Ikea, โ‚ฌ4,95

  Pennenbakje, Ikea, โ‚ฌ0,30
 • Een kwasten-heuptas! Ideaal! Doe hier de kwasten in die je het meest gebruikt, hang hem om en poederen maar! Vooral superhandig wanneer je echt veel in de weer bent met kwasten, bijvoorbeeld als visagist. Is trouwens van Sephora, $42.
 • Een superleuke zelfgemaakte opberger! EnKore doet het voor:

 • Kijk eens bij bijvoorbeeld de Ikea naar opbergers voor in de keuken. Bestekbakjes, afdruiprekjes, kruidenrekjes… Perfect voor jouw kwasten! Bijvoorbeeld:

  Bestekbak, โ‚ฌ14,95

  Trommels! Deksel eraf, kwasten erin, klaar! โ‚ฌ2,99

  In de badkamer aan de muur! โ‚ฌ14,95

  Ook aan de muur! โ‚ฌ4,99

De oplossing voor je kwasten is dus de Ikea ๐Ÿ™‚ Er zijn heel veel leuke dingen om je kwasten in op te bergen, bijvoorbeeld dat bestekbakje hierboven voor aan de muur. Je vindt hem op de keukenafdeling van de Ikea! Hoe leuk is dat om daar je meest gebruikte kwasten in te doen? Je kan ook gewoon een leuk gekleurd, groot glas gebruiken. Zolang het maar makkelijk is!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

21 reacties
 1. birgit

  super leuk!maar dat gaat echt omvallen bij mij! haha maar die kwasten tas :love: is kei handig ik heb hem niet nodig maar als visagist idd wel ja ! xx

 2. Lize

  Ik heb die van Enkore gemaakt, superhandig!
  Alleen heb ik de vakjes zegmaar veranderd, gewoon allerlei grote en kleine gemaakt voor mijn grotere en kleinere brushes ๐Ÿ™‚

 3. steffi

  ik heb mijne momenteel zitten in een pennenhouder maar ga ze lekker optutten, morgen eens kijken voor leuke houders ๐Ÿ˜€

 4. Vera

  Die laatste vind ik leuk ๐Ÿ˜€

 5. Sophie

  Annelien, goede kwasten zijn bijna niet te krijgen in Nederland. Alleen bij Douglas heb je bijvoorbeeld Leco kwasten maar die zijn weer wat duurder. Je kan ook bij Gosh kijken, daar hebben ze soms ook kwasten van maar dat verschilt heel erg per Kruidvat. En bij de Body Shop heb je goede kwasten vanaf ongeveer 8 euro.

 6. Annelien

  ik heb nog niet echt veel kwasten, maar het is wel handig als je er veel hebt! p.s welke kwasten raad jij aan? en dan het liefst een winkel in nederland, dus niet bunbuncity ofzo ..

  xx

 7. Beau

  Jaaaa ik heb het ook zo als Enkore (I (L) him!) Gewoon vierkante vaasjes kopen bij de xenos (heet accu-bak) en dan vullen met kraaltjes ofzo. Ik heb van die doorzichtige bolletjes van de blokker. Is echt handig! ๐Ÿ˜€

 8. Miss Lipgloss

  Brigitte, als het goed is reinig je elke week je kwasten, dus dan is dat ook niet echt een probleem. ๐Ÿ˜‰

 9. Daantje_J

  Ik heb maar 5 kwasten ofzo, en ik gooi al mijn kwasten en make up gewoon in 1 grote bak!

 10. brigitte

  HANDIG!
  Maar worden je kwasten dan niet stoffig als je ze zonder “bescherming” (bijv. een deksel) neerzet? Zo ja: weet iemand dan een handige oplossing?

 11. Jeske

  Die eerste pennebakjes van ikea zijn mooi!

 12. Rosalie

  Het is toch dat etui en niet die etui? Wel leuk en handig artikel! ๐Ÿ™‚

 13. Annet.

  Ik dacht eerst dat dit over verfkwasten ging, maar dit is allemaal wel handig om ze in op te bergen!

 14. madammeke

  zo’n heuptas kan je trouwens ook kopen op Ebay mochten er mensen zijn die er graag eentje willen!

 15. madammeke

  Ik heb zelf zoiets als Enkore gedaan, maar dan veel mooier met parels ๐Ÿ˜€ Er staan foto’s van op mijn site

 16. Suzieblue

  hee meisie! ik moet nu heel erg denken aan je bericht over dat er veel dingen hetzelfde zijn ivm de site van macha,
  ik heb zelf ok een eigen site en daar heb ik ook een bericht voor gemaakt (maar nog niet gepubliceerd) over het opbergen van make-up. Gewoon puur toeval want jij wist dat natuurlijk nog niet van mij en nu zie ik het hier!

 17. Christa

  je kan ook een pennenpakje (een lage waar je kwasten best ver uitsteken..) vullen met kleine ronde kraaltjes.. dan kan je je kwasten er zo insteken ^^.. en dat ziet er ook nog super leuk uit, haha.

 18. chantal

  Ik gebruik gewoon een plastic bekertje ๐Ÿ˜€

 19. Nicky

  Ik heb m’n kwasten in een kommetje, bij mijn blush, foundation, concealers en oogschaduw. dat is wel een beetje vol aan het worden, trouwens; Ik denk dat ik er ook maar een apart kwastenbakje ga kopen!

  Is het slecht dat ik voor blush en foundation dezelfde kwast gebruik, trouwens? ๐Ÿ˜ณ

 20. brigitte

  ik gebruik ook een bestekbakje van ikea voor aan de muur voor m’n kwasten ๐Ÿ˜‰