Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • kiko
  • Review
  • swatch
Een MissLipgloss artikel

Kiko oogschaduws

Ze blijven komen, de reviews over de Kiko producten! Vandaag laat ik jullie de oogschaduws zien die ik heb gekocht, met swatches en natuurlijk mijn mening! Ik heb zeven oogschaduws van Kiko, drie gewone en vier ‘Color Spheres’, dat zijn een soort baked oogschaduws.

De drie gewone.

‘High-pigmentation, compact eyeshadow for intense, even-toned and easy-to-apply colour. One of KIKO’s signature products, now with an added performance: up to 12 hours of clinically-tested hold. Its velvety and ultra-blendable texture releases an especially intense, full coverage colour, for eye-catching make up that stays flawless throughout the day. With a range of 81 shades with multiple effects – from mat to satiny, from pearl to glitter – this product can be used to create endless colour effects and ever-changing looks, perfect during the daytime and in the evening.’

Er zijn dus 81 kleuren, wat ongelooflijk veel is. Zeker als je er met je neus boven op staat, wat was het enorm moeilijk om een paar kleuren te kiezen… Ik ging voor drie natuurtinten die ik in allerlei soorten looks kan gebruiken.

01, puur wit met een shimmer

24, superglanzend en shimmery brons

89, highlight vanillekleur met enorm veel glittertjes

01, 24 en 89. Zoals je ziet erg goede pigmentatie, vooral 24! Nadeel van 89 is dat de glittertjes op m’n wangen en onder m’n ogen vallen als ik hem op mijn ogen aanbreng, extra voorzichtig doen dus. De exacte prijs weet ik niet meer, het is in ieder geval tussen de vier en vijf euro. In een doosje zit maar liefst 3 gram oogschaduw. Even ter vergelijking, in een MAC oogschaduw zit 1.3 gram.

Dan de Color Sphere oogschaduws, deze zijn anders dan de gewone oogschaduws. Ook zit er minder product in terwijl het wel duurder is, deze zijn rond de vijf euro en er zit 1.8 gram in, iets meer dan de helft. Het lijkt of het meer is doordat de oogschaduw zo ‘bol’ in het doosje zit, maar schijn bedriegt!

Silk-effect baked eye shadow; luminous and extremely easy to blend.
Rich in enlightening pigments and multi-faceted pearls.
Textures are enriched with special effects.
It can be used dry or wet for modulating intensity from transparent to bold.
It is highly tolerated by sensitive eyes.
Available in 36 shades.

De doosjes zien er mooi uit, mat zwart plastic met een transparant dekseltje zodat je snel ziet welke kleur erin zit.

207, een duo. Links glitterig en glanzend lichtbruin en rechts mat donkerbruin

36, donkerblauw

37, groen met goud

102, een duo met lichtgroen en roodbruin

207, 36, 37, 102

De pigmentatie van de Color Spheres zijn anders dan van de normale oogschaduws. Ze zijn super glitterig en glanzend en daardoor is het wat lastiger om veel kleur met je kwast van de oogschaduw af te pakken. Het is dan ook handiger om deze oogschaduws in combinatie met water of mixing medium te gebruiken, gegarandeerd dat je dan meer kleur pakt en kan aanbrengen. De kleuren zijn wel erg mooi en bijzonder, ik vind vooral het 102 duo super! Nadeeltje van het 207 duo is dat de lichtbruine kleur zorgt voor veel fallout (losse oogschaduwdeeltjes onder je ogen en op je wangen doordat het van je oogleden af valt tijdens het aanbrengen), wel iets waar je een beetje voorzichtig mee moet zijn dus. Mixing medium is hierbij weer een oplossing!

Samengevat dus erg mooie oogschaduws, enorm veel keus, fijne prijzen en goede pigmentatie. Als je zelf naar een Kiko winkel gaat, zou ik me vooral focussen op de gewone oogschaduws in plaats van op de Color Spheres, hoe mooi die er ook uit zien in de doosjes!Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.