16 september 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • KIKO Extra Sculpt Volume Mascara
  • KIKO Luxurious Lashes Maxi Brush Mascara
  • KIKO Volume Attraction Mascara
Een MissLipgloss artikel

KIKO Luxurious Lashes Maxi Brush Mascara, KIKO Extra Sculpt Volume Mascara, KIKO Volume Attraction Mascara

P1680043Mascara-tijd! De zoektocht naar de allerbeste volume mascara blijft bij elke vrouw oneindig doorgaan. Vandaag review ik drie volume mascara’s van KIKO voor je, en wel de KIKO Luxurious Lashes Maxi Brush Mascara, KIKO Extra Sculpt Volume Mascara en de KIKO Volume Attraction Mascara.

P1680040

KIKO Luxurious Lashes Maxi Brush Mascara €7,20

KIKO Extra Sculpt Volume Mascara €8,90

KIKO Volume Attraction Mascara €7,20

Ik kocht deze KIKO mascara’s op Amsterdam Centraal, maar je kan ze ook kopen bij de KIKO in Amstelveen en Rotterdam en natuurlijk online.

P1680041

De bestanddelen, in de volgorde van hoe de mascara’s hierboven staan.

P1680043

KIKO Luxurious Lashes Maxi Brush Mascara

P1680044

€7,20

Dit zegt KIKO zelf over deze mascara:

Mascara voor mooi gevormde wimpers.

Een nieuw, geraffineerd schoonheidsritueel voor een gedefinieerd, perfect volume dat er weelderig uitziet.

De maxi-applicator die “alles meeneemt”, grijpt samen met de gladde, crèmige textuur iedere aparte wimperhaar en geeft volume en definitie vanaf de basis.

De oogopslag wordt direct geopend en wordt weelderig en gedefinieerd.

De waardevolle formule met collageen en bolletjes hyaluronzuur hydrateert en beschermt de structuur van de wimpers en maakt ze flexibel en buitengewoon zacht. Een speciale mix van plantaardige was samen met polymeren die een laagje vormen, zorgt voor een dun elastisch omhulsel over de hele lengte van de wimpers.

Voor de luxe van een oogopslag zonder imperfecties.

Dat klinkt natuurlijk als de perfecte mascara. De verpakking vind ik wel oké, ik ben niet zo’n liefhebber van goud, maar lelijk is het niet. De borstel is héél groot. Maar echt groot. Zo groot dat ik me afvraag wat het nu eigenlijk toevoegt: het werkt toch wel iets lastiger omdat je moet uitkijken dat je geen mascara op de huid rond je ogen krijgt. Een beetje kleiner mag best.

kikoluxurious lashes

Máár het effect mag er wezen! Mijn wimperhaartjes worden mooi van elkaar gescheiden, ik krijg lengte én volume. En alles is mooi zwart. Prima! Ziet er goed uit. Ben ik blij mee. Maar of dit nou echt de geweldige hoeveelheid volume geeft die ik zoek? Ik denk dat er best nog wat volume bij kan. Ja. Desalniettemin een fijne mascara. Vooral omdat hij mijn wimpertjes zo goed uit elkaar krijgt, en mijn wimpers worden er dus ook nog eens lekker door verzorgd.

KIKO Extra Sculpt Volume Mascara

P1680045

€8,90

Dit zegt KIKO over deze mascara:

Mascara met panoramisch volume-effect voor wimpers die voller lijken. De dikke, crèmige textuur vormt geen klontjes of ophopingen, is regelbaar en makkelijk aan te brengen.

De samenstelling krijgt extra kracht door een complex van actieve bestanddelen die de wimpers helpen voeden.

Het nieuwe zandlopervormige borsteltje neemt de textuur op en geeft deze gelijkmatig af. Het vierkante profiel van het borsteltje zorgt ervoor dat de twee uiteinden zelfs de kortste wimpers aan de zijkanten kunnen bereiken. De perfecte synergie tussen de innovatieve formule en het borsteltje zorgt voor een panoramisch volume en extreme krul.

De verpakking met lineair, modern design is exclusief voor KIKO ontworpen door de beroemde designer Makio Hasuike. Verkrijgbaar in één kleur.

Oftalmologisch getest.

Paraben free.

Fragrance free.

Bij deze mascara staat heel uitdrukkelijker vermeld dat er geen parabenen en parfum in zit, maar in de andere mascara’s zit dit ook niet. Ik vind de beschrijving bij deze mascara wel grappig, hoe is een mascara ‘regelbaar’? En ja ja, perfecte synergie tussen de innovatieve formule en het borsteltje. Dat je het maar weet.

Maar hoe werkt dat nu?

extrasculpt

Wauw, ik voelde echt de synergie tijdens het aanbrengen. En de regelbaarheid. Woah. Nee, niet echt eigenlijk. Het resultaat vind ik oké. Niet meer dan dat. Mijn wimperhaartjes plakken iets aan elkaar en ik krijg er geen bergen volume van.

KIKO Volume Attraction Mascara

P1680046

€7,20

Dit zegt KIKO over deze mascara:

Unieke formule die perfecte, volle en mooi gedefinieerde wimpers geeft.

De plastische was die zichzelf in model brengt, vormt een laagje dat onmiddellijk meer dikte geeft: de wimpers worden vanaf het eerste gebruik omhuld, van de wortel tot de punt.

Bevat carbon black, een pigment dat bekend is om zijn ultrazwarte kleur.

Verrijkt met vitamines en panthenol om de wimpers te beschermen en te verstevigen.

Ultrazwart dus, en mooie, volle en gedefinieerde wimpers. Top! De verpakking van deze mascara vind ik er goed uitzien. Simpel, ik houd ervan. De borstel is doodnormaal. Een normale borstel van ‘haartjes’. Blijft toch wel mijn favoriet. En de maat is normaal.

kikovolume attraction

Het resultaat. Deze mascara vind ik mwah-tjes. Mijn wimpers plakken aan elkaar en ik vind de mascara wat te nat. Nu weet ik dat dat een kwestie van tijd is: als je zo’n mascara gewoon even stug door blijft gebruiken, wordt hij vanzelf wat droger waardoor hij prettiger in gebruik wordt. Maar het is niet echt mijn favoriet. Het resultaat is gewoon niet zo mooi en hij krult mijn wimpers ook minder goed dan de andere mascara’s in deze blogpost.

 

Ik krijg onder mascara reviews wel eens de vraag of ik er bij wil zetten of de mascara de hele dag goed blijft zitten of afgeeft op de huid rondom mijn ogen. Een beetje nutteloos: ik heb dat eigenlijk nooit met mascara. Bij mij blijft mascara gewoon altijd netjes op mijn wimpers zitten. Niet rondom mijn ogen. Het brokkelt niet af, de krul blijft er in. Dus op dat vlak kan ik mascara’s niet beoordelen. Sorry! Ik hoop dat je toch wat aan mijn mascara reviews hebt 🙂

kikomascaras

Oordeel voor jezelf! Welk resultaat vind jij het mooist? Ik vind zelf de KIKO Luxurious Lashes Maxi Brush Mascara het beste van de drie. Mooi gescheiden wimpertjes en best nog wel wat volume. Maar voor volume mascara’s vind ik ze gewoon niet echt heel erg veel volume geven. Ik ben dus over geen enkele van deze mascara’s razend enthousiast.

Heb jij wel eens een KIKO mascara geprobeerd? Welke van deze drie zou jij zelf uitkiezen?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.