Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • eotd
 • fotd
 • How To
 • Looks
Een MissLipgloss artikel

Kerst/nieuwjaarslook: goud & zwart

Oké, vooruit dan! Nog één kerstlook. Niet in een filmpje, maar in een artikel met foto’s. Vandaag heb je toch geen tijd om een compleet filmpje te kijken (ik hoop in ieder geval dat je vandaag iets leuks gaat doen! 😉 ) dus je kan lekker even snel door de foto’s scrollen. De look die ik vandaag laat zien is iets heel anders dan wat ik normaal draag, en dat komt doordat ik hem heb nagemaakt van een foto die ik zag op internet… Lees snel verder!

Dit is de inspiratiefoto. Het zit in het portfolio van mijn visagiedocente Pascale Tesser, en ik vond deze look zo mooi dat ik de ogen heb nagedaan op mezelf. De gouden kleur is iets anders (warmer) maar dat vind ik voor kerst en oud en nieuw juist wel mooi. Kijk naar mijn foto’s.

En echt, dit is ongelooflijk simpel. Iedereen kan dit. Je hoeft geen arcadeboog te vinden, je hoeft geen donkere kleuren boven je ogen te blenden. Het enige wat je moet doen is goud op je ooglid, highlighter op je wenkbrauwbot, zwart oogpotlood en zwarte oogschaduw. Jullie hebben hier echt geen filmpje van nodig want dit is zo easy peasy!

Dit is voor mij de eerste keer dat ik zo’n look droog, ik heb namelijk altijd drie of vier kleuren op mijn ooglid, en alleen zo donker zwart onder mijn ogen als ik bijvoorbeeld zware smokey eyes draag. Ik vond deze look erg mooi, en vooral heel snel. Ik draag ook bijna nooit zwart oogpotlood op mijn waterlijn maar voor deze look vind ik dat wel heel erg mooi, dan is het daaronder lekker zwart.

Dit zijn de producten die ik heb gebruikt. Weer het kerstpaletje (Smoking Gold) van Bourjois, Shroom van MAC (linksboven in dat paletje), MAC Paint Pot in Rubenesque, een losse oogschaduw van een merk dat me even ontschoten is (ga ik opzoeken!) in Gold Rush, een zwart oogpotlood (ik gebruik Lancome Crayon Kohl in Noir) en mascara (ik gebruik Estée Lauder Sumptuous).

En hoe doe je dit dan?

 1. Breng de Rubenesque Paint Pot over je hele oogleden aan met je vingers, doe het ook een beetje onder je ogen omdat je daar ook oogschaduw gaat doen.
 2. Pak nu de gouden kleur van Bourjois en de geelgouden kleur en meng die een beetje. Je kan natuurlijk ook een andere kleur gebruiken maar ik vind goud wel erg passend voor de feestdagen.
 3. Breng lekker veel aan zodat het mooi glanst en zorg dat je het ook goed bij je wimpers hebt aangebracht want op je ooglid ga je geen oogpotlood gebruiken.
 4. Blend de kleur goed naar boven toe, tot boven je arcadeboog. Dit gaat het makkelijkst met een ronde fluffy blending kwast.
 5. Doe MAC Shroom onder je wenkbrauw. Dit mag elke glanzende kleur zijn!
 6. Pak nu je zwarte oogpotlood en zet een dikke lijn onder je oog, van je binnenste ooghoek tot je buitenste. Zorg dat je de huid tussen je wimpers goed zwart maakt.
 7. Pak een kleine kwast en blend de lijn.
 8. Breng nu een zwarte oogschaduw er over heen aan.
 9. Maak je waterlijn zwart met het oogpotlood.
 10. Wimpers krullen, mascara, eventueel je wenkbrauwen bijtekenen…
 11. Klaar!

En even een full fae shot omdat ik weet dat jullie die altijd graag willen zien!

Ik vind de look wel goed gelukt, maar erg moeilijk was het dan ook niet. Fijne eerste kerstdag!

Peace, love & make-up!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.