Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Jullie slechtste beauty advies

Nee, niet dat jullie mij slecht advies geven, maar weet je nog dat ik laatst vroeg om het slechtste beauty advies wat je ooit kreeg? Er kwamen enorm veel supergrappige reacties op waar ik heerlijk om heb kunnen lachen. Nagellak op je oogleden, biotex in je haar om het te blonderen, je haar stijlen met een strijkijzer en make-up ’s nachts laten zitten zodat het de volgende dag nog mooier is (?). Ik heb de leukste (slechtse) beauty adviezen op een rijtje gezet.

 

 

Marijke: De meest slechte die ik ooit heb gehoord (jaren geleden van een vriendin) = “je kan je haren ook stijl maken met een strijkijzer. Gewoon je haar op de strijkplank leggen en er met het strijkijzer overheen gaan”..zei ze. Ik vond het al een raar verhaal, maar toen ik haar een keer tegenkwam met een onwijze brandplek op haar voorhoofd wist ik het zeker. “Oeps, perongeluk met het strijkijzer tegen mijn voorhoofd aan gekomen”……tja

Cynthia: Oh mijn god… Hoe gevaarlijk is dat precies? Het idee is natuurlijk hetzelfde (met iets heets over je haar gaan om het stijl te maken) maar het lijkt me niet bepaald veilig! Je kan trouwens wél je kleding ‘strijken’ met een stijltang of föhn, vlak voordat je weg moet en als je merkt dat er kreukels in je jurkje zitten.

Lien: Toen ik 14 was en mijn nichtje haar plechtige communie deed wou ik mijn donker bruin haar wat lichter hebben. In de Flair stond er hoe je een beach look kleed door het gebruik van Biotex (waspoeder voor witte was). Met als resultaat stukken blond haar die volledig uitgedroogd uitzag, niet echt mooi voor naar een feestje te gaan.
Ook nog in dat artikeltje stond er een geutje olijfolie om glanzand haar te krijgen. Santé zeg, natuurlijk had ik een handje vol olijfolie gebruik even laten intrekken en daarna uitspoelen. 30 min later, een halve fles shampoo verspilt en nog steeds een vettige kop haar. Best dat de jaren van verstand zijn gekomen ;)

Cynthia: Dit had ik ook kunnen doen, vroeger. Ik zat ook altijd te klooien met citroen en blondspray om lichter haar te krijgen, want ik mocht niet verven toen ik zo jong was (gelukkig). Wat een drama! Ik heb medelijden met de kleine Lien 🙂

Maaike: Mijn moeder had eens het pracht advies gekregen van een tante van haar (ze was veruit niet de snuggerste) dat je blauwe oogschaduw onder je ogen moet dan, dat ze wallen daar goed door uit komen. Ik lag echt in een scheur toen ik dat hoorden :p.

Cynthia: Je wallen úit laten komen? Noooooo! Hahaha!

Do: Olie opsmeren, dan wordt je sneller bruin. Nooit uitgeprobeerd(gelukkig!), maar ben er nog steeds verbaast over dat mensen denken dat dat gewoon oké is…

Cynthia: Dit gebeurd volgens mij nog héél erg veel. Zo slecht voor je, vreselijk, en je verbrand ook nog eens tien keer zo snel. Altijd met factor smeren!

Lisette: Een vriendin van mij zei een keer tegen mij dat ik eens nagellak op mijn oogleden moest smeren en er daarna weer afhalen, omdat het volgens haar heel goed voor je oogleden is en dat de huid van je oogleden veel soepeler word en wanneer je er daarna oogschaduw op doet het veel langer blijft zitten.. >> hahahah, no way ! xd

Cynthia: Nagellak. Op. Je. Oogleden! Iew! Dat lijkt me zo’n rotgevoel! En daarnaast: super gevaarlijk bij je ogen.

Kaylee: Oke. Die van mij vind ik ook erg hoor. Mijn beste vriendin was vroeger best wel betweterig wat makeup betreft. Zij had heel veel en ik niks maar ik las beautyblogs. Ik wist een keer dat een wenkbrauwborsteltje voor je wenkbrauwen was, wat natuurlijk logisch is, maar zij zei : ‘nee, dat is hiervoor’ . Vervolgens likte ze aan het borsteltje en veegde ze er mee over haar voorhoofd. ‘Dan gaat je voorhoofd minder glimmen.’ Nog steeds lig ik er dubbel om.

Cynthia: Ik heb hier hardop om gelachen, net als jij! Hihi!

Sacha: Een vriendin vertelde me vroeger: mascara is altijd op zen mooist de 2de dag!
Wat zeg je? Je moet je oogmake-up wel elke avond verwijderen hoor :’) En “advies” dat ik vandaag de dag nog steeds hoor: hou op met die cremetjes te smeren, dan kan je huid ademen en gaat je acne weg. NOT, zonder die cremetjes staat mijn gezicht vol!

Cynthia: Iewwww… Oké, dat je soms vergeet je make-up er af te halen, maar dat je het dan ook nog laat zitten de volgende dag… Dat ziet er toch niet zo fris uit! En inderdaad wat je zegt, je huid kan perfect ademen, ook al gebruik je crèmes en dergelijke.

Anne-wil: ehm, dat je je ogen kunt opmaken met gewone potloden als je ze even nat maakt :/
en dat, als je lipgloss binnenkrijgt je tong roze word maar dat was ook toen ik klein was en mn moeder ook tegen wou houden dat ik me te veel op ging maken;-)

Cynthia: Aahhh, heerlijke onzintip!

Jemma: Een oud klasgenootje maakte haar gezicht schoon met NAGELLAKREMOVER! :x

Cynthia: Oh my. Ongelooflijk. Doet dat ook geen pijn? Dat brandt toch enorm?!

Kristel: Kennen jullie die film My big fat greek wedding?daar beweert de vader vd hoofdpersoon dat Glassex alle beautyproblemen kan op oplossen(van puistjes tot verbrandingen). Toen ik eens een puistje had(nou ja puistje..) adviseerde mijn zus ook dat ik een heel klein beetje Glassex er op moest sprayen. Wist ik veel dat dit een grapje was uit een film!!Ik was er dus ingetrapt:( Dit is voor mij dus de meest slechte beautytip ever! Ps nee glassex helpt echt niet!geloof mij maar;)

Cynthia: Hahahaha… woeps…

Lies: Je haar met Dreft of azijn wassen. Please, don’t!!

Cynthia: Nee 🙁 Gegarandeerd een droge bos stro.

Saskia: Inderdaad de tip van de olijfolie opsmeren in de zon, ieeeeeks! Of water in je mascara doen als ie uitgedroogd is zodat ie nog wat langer meekan!

Cynthia: Ooooh dat laatste! Dat moet je echt nooooit doen. Mascara is al gauw een bron van bacteriën, en water erbij maakt dat even een miljoen keer zo erg. Ieh!

Marieke: Over je voeten plassen tijdens het douchen, want dan zul je geen zweetvoeten meer krijgen. eeh….juist x(

Cynthia: Hahaha… Ik weet wel dat het ‘helpt’ bij wratten of als je bent gestoken door een kwal. Maar het werkt niet tegen zweetvoeten (helaas?).

Hilarisch veel fail-tips met betrekking tot schoonmaakmiddelen… Dreft in je haar, Glassex op je puistjes en Biotex voor blonde lokken. Huis-, tuin- en keukenproducten kunnen heerlijk zijn als beautyspullen, maar wees er voorzichtig mee. Lees ook vooral nog even de reacties bij het artikel zelf, want er zijn nog veel meer leuke. Ik vind de discussies die er gevoerd worden ook leuk: de één vind een advies ongelooflijk slecht, en de ander vind het eigenlijk wel goed. Ik zou zeggen, heb je nog meer slechte beauty adviezen? Kom maar op bij de comments.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.