Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Jouw ochtendritueel

Ik heb het al eens met je gehad over je beautyrituelen ’s ochtends, maar nog niet over wat je ‘andere’ ochtendrituelen zijn. Blijf jij het liefst zo lang mogelijk liggen en haast je je met je mascara in je hand en een appel in je mond richting je werk, of neem jij lekker een uur de tijd voor een ontbijtje en een make-up sessie?

 

Kick-start van je dag

Je ochtend is het begin van je dag. Dat klinkt nogal logisch, maar dat betekent ook dat het de toon zet voor hoe jouw dag eruitziet. Dat ken je misschien wel: als je je ochtend al mopperend, steunend en klagend begint, heb je grote kans dat je dit de hele dag aanhoudt. Ook wel bekend als ‘met het verkeerde been uit bed stappen.’ Maar als je heerlijk geslapen hebt, lekker fris kan douchen en goed kan ontbijten ga je stralend de deur uit en dan voel je je waarschijnlijk de rest van de dag ook zo. Je ochtend is eigenlijk een soort basis voor de rest van je dag, dat is het bij mij tenminste wel. Als je je dag goed begint, zal je dat de rest van de dag merken. In je hoofd, maar ook in je lichaam, door middel van een goed ontbijt.

 

Mijn ochtendritueel

Tja, mijn ochtendritueel is eigenlijk nogal uitgebreid. Dit ben ik zo gewend en ik doe het al zo zolang ik me kan herinneren. Op de middelbare school trok ik altijd al een uur uit om ’s ochtends ‘wakker te worden’. Om te douchen, te eten, me op te maken en me aan te kleden. En soms om nog mijn tas in te pakken, al deed ik dat vaak de avond ervoor. Het is toch wel iets wat ik van mijn ouders heb meegekregen, en ik vind dat heel prettig.

Mijn ochtendritueel? Hoe laat ik opsta verschilt elke dag, maar meestal is het tussen zeven uur en acht uur. Of ik nu de deur uitga of thuis blijf, ik doe altijd zo’n beetje hetzelfde. Als ik thuis blijf, gaat het wellicht in een iets trager tempo. Ik zet mijn wakker altijd een kwartier voor ik eruit moet. Zo kan ik nog eventjes snoozen – heerlijk vind ik dat. Dan ga ik eruit en stap ik onder de douche. Soms was ik mijn haren, meestal spoel ik me gewoon even af en zeep ik mezelf in en poets mijn tanden. Oh, en natuurlijk reinig ik mijn gezicht. Dan droog ik me af en doe ik alle dingen om frisjes voor de dag te komen. Ik verzorg mijn huid, doe wat spul in mijn haar (fohn het eventueel, als ik mijn haar gewassen heb), doe deodorant op, een luchtje… Ik kleed me aan en dan ga ik bezig met mijn make-up, lekker relaxed aan de keukentafel. Hier doe ik vaak tien minuutjes over. Als dat allemaal klaar is en ik ‘ready to go’ ben, maak en eet ik mijn ontbijt. Vaak is dit iets simpels. Magere kwark met honing, een cracker met kaas, wat fruit. Als ik wegga pak ik mijn tas (veel spullen die ik nodig heb liggen dan al klaar) en hup, ik kan weg!

Al met al trek ik hier praktisch altijd een uur voor uit. Douchen kost bij elkaar tien minuutjes, haar en make-up een kwartiertje, eten tien minuutjes, en dan heb ik altijd nog tijd over om wat laatste dingetjes te doen. Iets wat ik vergeten ben te pakken of doen, of nog eventjes het huis opruimen voor ik wegga. Ik háát het om mezelf te moeten haasten, zeker ’s ochtends, dus dat voorkom ik. Ik ga altijd op tijd naar bed en op tijd weg als ik ergens heen moet. Het zit erin gebakken, ik kan het niet anders, haha.

Ik vind het zelf heerlijk om ’s ochtends rustig wakker te worden en heb daar echt mijn vaste rituelen in. Dat doe ik al een hele poos zo en dat vind ik erg prettig. Zo begin ik mijn dag altijd stabiel en dan ben ik klaar voor wat ik allemaal te doen heb op een dag.

 

Inspiratie

Ik raakte geïnspireerd voor deze blogpost door een pers event van Nivea. Het merk lanceerde een nieuw doucheproduct (ik mag dat helaas pas in oktober laten zien, nog eventjes wachten!) en het event draaide om ‘ochtendrituelen’. En daarom gingen we met een groep journalisten lekker uitgebreid ontbijten. Om negen uur ’s ochtends vond het ontbijt plaats bij Strandzuid in Amsterdam, en wat was het toch lekker om de dag zo te beginnen.

 

Ik ben héél benieuwd naar jouw ochtendrituelen. Blijf je het liefst zo lang mogelijk liggen om vervolgens het huis uit te rennen, of neem je liever net als ik een uurtje om je klaar te maken? Vertel!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.