Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • vergelijken
  • vrouwen
Een MissLipgloss artikel

Jezelf vergelijken met anderen

Volgens mij is het iets vrouw-eigens: jezelf vergelijken met andere vrouwen. Met je vriendin, met die ene knappe dame op straat, met de topmodellen in tijdschriften en de celebrities in films. Je wil net zo mooi, slank, knap zijn als zij, en haar lange haar, wauw, dat wil je ook wel. Waarom doen we dat eigenlijk, en doe jij dat ook?

 

 

Ik moet zeggen dat ik het vroeger meer deed dan nu. Dat heeft denk ik ook te maken dat je, naarmate je volwassener wordt, meer tevreden wordt met jezelf en niet meer zo onzeker bent als in je tienerjaren. Maar tóch betrap ik mezelf erop. Zeker op feestjes, borrels en andere avondjes uit merk ik dat ik naar de vrouwen om me heen kijk en mezelf vergelijk. “Ah, haar jurkje is echt veel leuker dan de mijne. En had ik misschien toch maar hakken aangetrokken…” Ik denk dat ik mezelf eerder qua karakter vergelijk met anderen, en dan wel eens denk “Had ik maar net zoveel discipline als zij, was ik maar net zo sportief, was ik maar net zo goed in….” Ik laat me er niet door belemmeren (vaak stimuleert het me juist), maar volgens mij kan het ons vaak genoeg een rotgevoel geven. Was of had ik maar… denk je dan. Het gras is natuurlijk altijd groener aan de overkant. Bedenk je liever waar jij goed in bent, wat jij goed kan en wat er mooi is aan jou.

Ik denk dan nog: jezelf vergelijken met mensen ‘in real life’ vind ik nog tot daar aan toe, maar jezelf vergelijken met topmodellen en celebrities… Deze zitten vaak op strenge diëten, sporten elke dag, hebben een personal trainer, een diëtist, een make-up artist, een haarstylist, iemand die hun kleding en sieraden uitzoekt: hun uiterlijk is hun werk, dus ze doen er álles aan om er elke dag perfect uit te zien. Zou je dat willen? Volgens mij is het veel gezonder te genieten van je leven – en natuurlijk wel gezond te doen – dan te denken dat je er uit moet zien als Beyoncé, Doutzen of Kate. Natuurlijk doen ze wat ze doen en dat is prima, maar het is niet realistisch jezelf met hen te vergelijken.

Nu ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Vergelijk jij jezelf vaak met andere vrouwen? Waarom doe je dat? En zijn dat dan mensen op straat, in je klas, op je werk of juist de mensen op televisie en in de tijdschriften? En bedenk je tot slot eens wat er goed en mooi is aan jou. Jij, jezelf, want daar draait het om! Bedenk je dat je het misschien kan omdraaien naar iets positiefs, iets wat je stimuleert!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.