Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
30 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Je opdoffen op een gewone dag

Het is een doodgewone dinsdag (of andere doordeweekse dag, want vandaag is stiekem niet ‘doodgewoon’). Je gaat naar school/naar je werk/eventjes de stad in/naar de supermarkt. Ga je dan voor lekker snel en simpel – zowel qua kleding als qua make-up en haar – of vind jij het heerlijk om je op een gewone dag lekker op te doffen? Felle lipsticks, mooie smokey eyes, een goed kapsel…


Felgekleurde lippen, heerlijk toch? En zeker niet alleen voor een feestje!

Ik kwam op het idee toen ik laatst door de stad liep en eens goed aan het kijken was naar hoe vrouwen opgemaakt waren. Het viel me eigenlijk op dat de meeste dames weinig tot geen make-up droegen. Misschien een beetje mascara, lipgloss, maar verder niks. Soms zag ik een dame of meisje langslopen die duidelijk wat meer tijd aan haar uiterlijk had besteed. Prachtige felle lippen, mooie donker gekleurde ogen of de haren mooi in de krul. Ik besefte dat ik dat helemaal niet zo vaak zie op een gewone dag. Wel als ik naar een event of iets dergelijks ga voor MissLipgloss, maar dat is toch anders, want dat zijn allemaal mensen die voor hun werk met beauty bezig zijn.


Smokey eyes draag ik net zo lief overdag als naar een bijzondere gelegenheid.

Het gebeurt regelmatig dat ik volledig opgedoft naar kantoor ga (voor mijn shop), of met felgekleurde roze lippen en mijn haar netjes geföhnd naar de Albert Heijn. Ik vind het heerlijk om mezelf mooi te maken. Ten eerste omdat het iets is wat bij mijn werk hoort, zo kan ik lekker producten uitproberen, looks maken die ik op de site kan zetten, maar ook omdat ik het gewoon enorm leuk vind om wat meer aandacht te besteden aan mijn looks. Ik vind het gewoon leuk, ik heb er plezier van! Hoe vroeg ik ook mijn bed uit moet, ook als ik om 8 uur in Amsterdam moet zijn voor een afspraak (dan moet ik er om 5 uur uit), dan sta ik twintig minuten eerder op om in alle rust een mooie make-up look te maken. Ik vind het leuk, ik voel me goed, maar ik vind het ook gewoon passend en netjes.

Maar wat simpeler en natuurlijker moet ook kunnen…

Maar laat ik eerlijk zijn, ik heb er ook echt niet elke dag zin in. Ik word ook wel eens wakker zonder enige zin om make-up op te doen. Als ik een afspraak heb doe ik altijd wel een beetje make-up op, ik vind het representatief, zeker gezien mijn werk vind ik het een beetje gek om helemaal make-uploos naar een persevent of zakelijke meeting te gaan. Als ik écht geen zin heb ga ik voor een BB Cream en wat mascara, maar soms ga ik iets verder met wat natuurlijk gekleurde oogschaduw en dan werk ik mijn wenkbrauwen vaak ook nog wel bij. Maar het zal niet gebeuren dat ik een hele week zonder make-up loop. Ik vind make-up gewoon te leuk en ik geniet er van om gewoon overdag smokey eyes te dragen. Waarom niet?

Het is echter nooit zo dat ik ‘geen tijd’ heb om make-up op te doen, want ik maak er gewoon tijd voor, hoe vroeg ik er ook uit moet. Soms heb ik gewoon geen zin. Maar dat gebeurt echt maar een keer in de week.

Ik geniet ervan als ik op straat mensen tegenkom die zich extra mooi hebben gemaakt. Dames met fel gestifte lippen, smokey eyes, mooie jurkjes, ik ben er gek op. Maar: iedereen is mooi. Ook zonder make-up, en iedereen is daar natuurlijk vrij in.

Vertel: ben jij een opdoffer, of laat jij op gewone dagen liever de boel de boel?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.