Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 augustus 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Javéa reisverslagje

Ik keek er heel lang naar uit, en toen ik er was, leek het net of ik na een dag al weer weg ging. Ik had een enorm leuke week in Javéa (Spanje, vlak bij Alicante en Valencia) bij Caroline en Sjoerd en bij deze een reisverslagje. Met veel foto’s, want foto’s zeggen natuurlijk veel meer dan woorden. Hierboven een lekkere statische foto van Lien en mij, vlak voor vertrek. Snif! Het jurkje dat ik aanheb heb ik trouwens gekocht in Spanje, bij Massimo Dutti, dus kan je ook gewoon in Nederland kopen.

Met Max erbij, de hond van Lien en Sjoerd. Ik houd helemaal niet van grote honden en schrok best een beetje toen ik aan kwam rijden en er zo’n grote hond voor het hek stond te blaffen. Maar ze is zo lief! ’s Ochtends kwam ze me elke keer wakker maken en als ik de deur dicht had, dan lag ze voor mijn deur te wachten. Echt een schatje!

Mijn kamer! Het bed had ik even niet netjes opgemaakt voor de foto, haha.

Het ‘uitzicht’ vanaf de naya waar we elke avond zaten te eten en kletsen. En vaak overdag ook wel 🙂

Vanaf de andere kant…

De kust! Elke ochtend ontbeten we aan het strand, een heerlijke gewoonte die ik zo zou over kunnen nemen!

Lien bij President, waar we twee keer ontbeten hebben

Ik en Sjoerd bij President

Ik voor een shopping spree 🙂

De tuin van Lien en Sjoerd met de Montgó berg op de achtergrond. Mooi!

Bij het zwembad

Nog een keer het zwembad. Er ligt een omgewaaid luchtbed achterin de tuin ontdekte ik net, haha, dat komt doordat het de avond ervoor heel hard gestormd, geregend en geonweerd had.


Met Sjoerd. Het laatste ontbijt, vlak voor ik weer weg ging.

Met Max

En dan… Kokkie! Sjoerd heeft zich maar liefst drie keer in het zweet gewerkt voor ons en iets heerlijks op tafel gezet. Ik heb er echt van genoten, hij kan zo enorm lekker koken! Hier is hij bezig met Ketoprak, ik heb geen foto’s van het eindresultaat maar je kan hier het recept zien op de site van Lien. Het was echt zoooo lekker!

De beroemde sateetjes! Heeeerlijk waren ze.

Gado Gado

Gado Gado (bovenaan) met Rendang, en Lien en ik kregen dat maar niet mooi op de foto…

Ja, we weten dat het er uit ziet als… iets heel vies wat je niet graag zou eten. Maar het was echt heerlijk!

Make-up mixen! Lien heeft enorm veel kleuren voor zelfgemaakte oogschaduws, foundations, blushes enzo en ik ging zelf een lipgloss maken, een nudekleurige.

Testen…

Mengen mengen mengen! Ik heb trouwens eerst poeders gemengd en toen een soort lipglossbasis er bij gedaan, ik weet niet hoe dat heet of wat het is.

Tadaaaa, eigen custom made lipgloss! Alleen er is iets foutgegaan, want hij begint een beetje te stinken, ieeeh! Lien gaat een nieuwe voor me maken met conserveermiddelen zodat ‘ie sowieso goed blijft.

Lien en ik hebben twee keer geshopt, een keer in de buurt van Javéa en een keer in Elche, in L’Aljub. Daar was een Kiko winkel, waar we onze ogen hebben uitgekeken! Er komt een apart artikel over mijn Kiko producten en reviews, uiteraard.

KIKO!!!!

Stiekem een foto, alleen zit lien precies achter een balk, haha. Dit is in een spiegeldeur bij het winkelcentrum, Lien moest even een sigaretje paffen 🙂

Geshopppppt, de dag voordat ik wegging! Kiko, Massimo Dutti, Zara en wat random stuff.

Deze moet ik vast even laten zien, want hier ben ik zo onbeschrijflijk blij mee! Al jaren (echt jaren, ik overdrijf niet… Nee, al eeuwen!) ben ik op zoek naar zwarte laarzen met hak. Maar elke keer als ik zwarte laarzen zocht (en er echt voor ging shoppen), kwam ik gefrustreerd terug. Want óf ik kon gewoon geen mooie vinden, of ze pasten niet dicht (ik heb geen dunne modellenkuitjes), of er zaten mega stilettohakken onder, of ze waren 500 euro, of ze waren niet van leer. Ik had de moed al opgegeven; die perfecte zwarte laarzen met hak zijn gewoon niet voor mij weggelegd. En toen zag ik deze bij Massimo Dutti. Per-fect. Hoge hak, maar niet té hoog (ik kan er prima op lopen), supermooi zwart leer (leer en zwart was ook een eis) en… geen rits! En niet te hoog qua schacht en paste perfect! En mijn maat was er! Het was gewoon mijn geluksdag. Ze waren €130 wat ik niet erg duur vind voor zulke mooie leren laarzen. Ze passen ook echt perfect bij mijn Longchamp tas, want die is ook van dat mooie zachte zwarte leer met gouden details. Dit was gewoon meant to be! Laat de winter maar kome… NEE. Dat heb ik niet gezegd.

We hebben veel gereden, ik had namelijk een huurauto daar zodat we samen overal heen konden tuffen. Spannend, maar superleuk! Het was echt niet eng, juist gaaf om in een ander land te rijden in een heel andere omgeving met al die bergen en zo. Ik ben wel een paar keer flink op de proef gesteld met hellingproeven from hell, maar we survived! We zijn er heelhuids vanaf gekomen. Ik ga in ieder geval zeker weer een auto huren als ik op vakantie ga naar het buitenland, die vrijheid is echt heerlijk en je bent nergens van afhankelijk. En je ziet tenminste echt iets van de omgeving!

Ik vond het echt een eer dat ik een weekje van het leven van Lien en Sjoerd in Spanje mocht proeven, wat leven ze daar heerlijk. Sjoerd zegt vaak ‘que vida!’ wat iets betekent als ‘wat een leven!’. En terecht! We hebben veel gepraat, en ben met een veel leger hoofd naar huis gegaan. Op een positieve manier, haha! Ik heb genoten van het heerlijke eten van Sjoerd en de uurtjes achter de computer. Ze houden erg van Left4Dead, een zombieschietspel, ‘zombiesoepa’ genoemd door Caroline. Een paar keer hebben we dat via het netwerk met z’n drieën en een keer met z’n vieren (met een vriend van L & S uit Utrecht) gespeeld. Levensecht door het gegil van mij 🙂

Heeeel snel wil ik weer terug naar Javéa en dan in het bijzonder naar dit supergastvrije en lieve stel, want ik heb een week gehad om nooit te vergeten! Bijzonder toch, dat ik via internet (Twitter, eigenlijk) iemand leer kennen en er dan op bezoek ga in Spanje? Als je me dat vijf jaar geleden had verteld, had ik je echt uitgelachen. Stiekem ben ik een enorme schijterd en vind ik heel gauw dingen eng. Ik ben ook snel zenuwachtig. Maar toen Lien vroeg of ik wilde komen, móest ik ja zeggen. En ik heb er echt geen spijt van! Ik ben dankbaar voor de enorm leuke week en dat ik deze lieve mensen een beetje heb leren kennen 🙂

Shoplogs komen er aan!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.