Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • jane iredale
 • powder me
 • spf
 • zonnebescherming
Een MissLipgloss artikel

Jane Iredale Powder Me SPF

Ik smeer elke dag SPF (zonbeschermingsfactor) op mijn gezicht om mezelf goed te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Maar nu heb ik iets anders ontdekt. Niet SPF smeren, maar SPF poederen! Dit kan met de natuurlijke Powder Me SPF van Jane Iredale. I love it!

Waarom jezelf dagelijks beschermen met SPF?

 • De zon is een gevaar voor je huid, als je huid verkleurt is dit een ‘waarschuwing’
 • De zon is rimpelveroorzaker en verouderaar nummer 1, dit kan je dus gewoon voorkomen (over twintig jaar ben je jezelf dankbaar dat je nu elke dag met SPF smeert)
 • De zon veroorzaakt huidkanker
 • Ook als de zon niet schijnt (als er wolken voor de zon zitten), werken de schadelijke effecten gewoon door. Dat is dus elke dag, ook in het najaar, ook in de winter

Powder Me van Jane Iredale is dus een SPF in poedervorm. Je kan dit zo op je gehydrateerde huid aanbrengen, maar ook over je make-up heen, als finishing powder. Het bevat titaniumdioxide en zongedroogde klei, en is vrij van schadelijke stoffen. Oerklei bevat mineralen die de huid voeden en kalmeren. Het is voor zowel mannen als vrouwen geschikt, voor kinderen en volwassenen, en voor je hele lichaam. Het heeft SPF30.

Het is door de Skin Cancer Foundation als een effectieve UV zonbescherming erkent.

Dit is de informatie op het doosje. Er staat dat het waterproof is, en als je in de zon bent dat je het dan elke twee uur opnieuw moet aanbrengen. Je kan het het beste op een gehydrateerde huid aanbrengen, dan blijft het poeder beter zitten.

Het actieve bestanddeel is titaniumdioxide, die je huid beschermt tegen de UVA en UVB stralen. Dit is een natuurlijk bestanddeel. Verder bevat het:

 • Mica is een mineraal siliconenpoeder. Het is transparanter dan talkpoeder en droogt de huid niet uit. Het geeft een goede dekking zonder dat de huid wordt afgesloten.
 • Montmorillonite is calcium bentoniet, een soort klei. Het is een mineraal en voedt en kalmeert je huid.
 • Boron Nitride komt in de aardkorst voor, geeft kleur aan het product en is schimmel- en bacteriewerend.
 • Isopropyl Jojobate is een verbinding van jojoba olie en isopropyl alcohol, verzorgt en verzacht de huid.
 • Punica Granatum Extract is granaatappel extract en dat werkt helend.

Het is een volkomen natuurlijk product, bevat geen parabenen, minerale olie, of talk. Het bevat alleen goede bestanddelen. Naast dat het make-up is, is het ook gewoon verzorgend en dus heel erg beschermend.

In het foldertje dat in het doosje zit staat hoe je het poeder kan gebruiken. Eerst draai je de hele dop er af zodat je het plastic beschermstukje kan verwijderen. Daarna draai je de deksel weer op en dan kan je met de spons die er op zit het poeder op je lichaam en/of gezicht aanbrengen. Eerst doe je dit deppend, dan verdeel je het met de spons over je huid. Niet moeilijk!

De verpakking is compact.

Bovenop de deksel zit een spiegeltje, handig!

Hier zie je de spons. Deze zit er vast op. Ik vind hem heel erg handig voor mijn lichaam, voor onderweg (ik kan me voorstellen dat ik dat komende zomer of op vakantie veel zal gebruiken), maar voor mijn gezicht gebruik ik liever een losse kwast. Gewoon omdat ik dat prettiger vind, ik kan overal dan beter bij. Het is trouwens geen probleem als deze spons vies wordt, je kan hem van de verpakking afhalen en dan wassen met babyshampoo. Zo is ‘ie weer helemaal schoon.

Gelukkig kan je de deksel heel makkelijk van het potje afschroeven, en taadaaa, daar is het losse poeder. Je kan er dan gewoon met je poederkwast in dippen, even aftikken, en aanbrengen waar je maar wilt. Ik heb al een tijd geen los poeder meer gebruikt, simpelweg omdat pressed poeder wat praktischer in gebruik is (lees: geen rondvliegend poeder en make-up everywhere), maar dit gebruik ik toch wel graag omdat ik het echt een heel erg prettig product vindt. Voor mij heeft het gewoon drie functies:

 1. het matteert mijn make-up en huid
 2. het zorgt er voor dat mijn make-up veel langer blijft zitten
 3. het beschermt mijn huid goed tegen de schadelijke effecten van de zon

En daarnaast kan ik het natuurlijk ook op mijn lichaam gebruiken als zonnebescherming.

Zo ziet het er op mijn huid uit. Heel normaal, net als elk ander poeder. Het matteert, ziet er niet poederachtig uit, laat mijn make-up veel langer zitten en het beschermt dus met factor 30 tegen de zon. Wat een geweldig product!

En in het doosje zit zo onwijs veel, maar liefst 17,5 gram! In vergelijking met ‘gewone’ poeders die ik vaak gebruik (zoals mijn MAC Prep + Prime poeders) is dat echt mega veel. In mijn pressed Prep + Prime zit 6 gram, in de losse 9 gram. En die kosten allebei €21,50. Powder Me SPF van Jane Iredale kost rond de €50, maar er zit dan ook dubbel zoveel in. Dus je doet er zeker dubbel zo lang mee als je het alleen als gezichtspoeder zou gebruiken. En de bestanddelen zijn nog natuurlijker en beter ook.

Ik ben onwijs enthousiast over de Powder Me SPF van Jane Iredale. Echt een uitkomst, zeker voor in de zomer. Het is dan niet te doen om overdag meerdere keren je gezichts SPF bij te smeren als je make-up draagt. Even bijpoederen is echter zo gedaan! Is meteen ook je glans weg. Als je het op je lichaam gebruikt, is het niet vettig en dus zal zand er niet aan vast plakken als je lekker op het strand ligt in de zomer. Het is wel even wennen, een poeder in plaats van een crème, maar ik vind het ideaal!

In de zomer zou ik dan na mijn dagcreme een SPF crème factor 50 gebruiken, en de poeder gedurende de dag bijwerken. Wat een uitkomst, I love it! Jane Iredale, kan je hier ook een pressed versie van maken?

Pluspunten

 • Beschermt je huid met SPF30
 • Handige én praktische verpakking
 • Bevat alleen natuurlijke en verzorgende bestanddelen
 • Je kan het deksel van de pot afdraaien zodat je je eigen poederkwast kan gebruiken
 • Er zit heel erg veel (17,5 gram) in, hier doe je eindeloos lang mee
 • Het geeft een mooi mat effect aan mijn huid én make-up
 • Het laat mijn make-up veel langer zitten
 • Het is heel erg makkelijk in gebruik, zowel voor je lichaam als voor je gezicht
 • Het is waterproof
 • Het is makkelijk in de zomer, omdat je dan gewoon meerdere keren per dag even je gezicht kan bijpoederen. Bij’smeren’ met SPF gaat niet wanneer je make-up draagt, poederen is echter geen probleem.
 • Jane Iredale test niet op dieren

Minpunten

 • Verkrijgbaarheid, Jane Iredale is alleen bij enkele beautysalons en online te koop
 • De prijs, €52,50 is wel veel voor een poeder, echter krijg je er heel veel product voor terug

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een praktisch product om je goed te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Skippen als… je niet zo van poeder houdt en als je je gewone SPF prima vindt.

Jane Iredale Powder Me SPF 30 is voor €52,50 bij o.a. Parfuma te koop.

xxxc Make Up For Ever Aqua Brow


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.