Jacky doet Weight Watchers

Door Jacky

Stel dat we nu allemaal in een kring zouden zitten. Dat zou ik nu opstaan met de volgende woorden: ‘Hallo ik ben Jacky, 24 jaar en ik heb overgewicht.’ Dat heb ik al sinds ik een jaar of 16 ben en ik kan met hele interessante benamingen aankomen, maar ik ben gewoon stevig omdat ik te veel heb gegeten en gesnoept. Dat dat zo zijn redenen heeft, maakt voor mijn spiegelbeeld of het getal op de weegschaal niet uit.

Ik kom van ver en heb vele diëten gedaan. Zeker niet allemaal goed en verstandig en ik zou liegen als daar geen crash-varianten bijzaten. En ja, ik weet dat dat slecht is voor je lijf en dat het op de lange termijn niet werkt, maar het is zo lekker als je je gewicht met kilo’s per week ziet dalen. Maar het verdriet van de broeken die drie maanden later niet meer over je knieën komen, dat ben ik zo zat. Spuugzat. Wijsheid komt met de jaren zeggen ze, dus ik ben nu aan de Weight Watchers. Daar ben ik acht jaar geleden al eens mee afgevallen en dat ga ik nu gewoon weer doen. Omdat je daar op een gezonde manier gewicht mee verliest en het is het enige dieet dat ik andere mensen zou aanraden.

Hoe het werkt

Weight Watchers in een notendop: je krijgt aan de hand van je gewicht, lengte en doel een aantal ProPoints toegewezen die bestaan uit een dagtotaal en een weektotaal. Alle voedingsmiddelen hebben een waarde en je gaat een beetje puzzelen wat je op een dag kan eten – en dat is veel! Als je maar gezonde keuzes maakt. Het is de bedoeling dat je je dagtotaal op maakt en dus niet te weinig eet en je genoeg calcium, fruit, groenten en water binnen krijgt. Je weektotaal is flexibel en mag je verspreiden, in één keer op eten of gewoon elke dag je aan de punten houden. 

Omdat ik onregelmatig werk, heb ik gekozen voor Weight Watchers online. Je kunt inloggen op de website en je hebt alles bij de hand: recepten, je pagina om je punten in te vullen, het overzicht van je strijd tegen de kilo’s en het punten dagboek. Ik ga niet naar de cursus en haal mijn  inspiratiemomentjes uit het forum waar veel andere vrouwen (en mannen!) gezellig kletsen over ups, downs en alles wat komt kijken bij het afvallen. Iedereen helpt elkaar en dat kan net even het zetje zijn dat je nodig hebt om die zak chips niet open te maken op een zwak moment.

De website gebruik ik vooral voor het forum en de recepten, want Weight Watchers heeft nu ook een app om je dagtotaal bij te houden. Super makkelijk, want je telefoon heb je toch altijd bij je. Zo kan je direct invoeren wat je gegeten hebt en vergeet je dat koekje tussendoor niet in te vullen. Het werkt zo veel makkelijker en sneller dan het opschrijven op papier wat ik al eens eerder gedaan heb.

 Mijn strijd

Nu komen de woorden waarvan ik tijdens het schrijven nog twijfel of ik ze wel online wil gooien. Maar het is wie ik ben en hoewel ik er zeker geen vrede mee heb, werk ik nu hard om er iets aan te doen. ‘Hallo ik ben Jacky, 24 jaar, 1 meter 79 en bij de start van Weight Watchers woog ik 95,9 kilo.’ Ik ben vooral ontevreden over mijn heupen-kont-bovenbenen. Curvy zal ik altijd blijven en inmiddels heb ik vrede gesloten met mijn zandloper figuur (die ook blijft als ik afval), maar het mag allemaal wel wat minder.

Om bij het gewicht een beeld te krijgen: ‘niks inhouden en gewoon staan’-foto’s. Hoera.

Ik startte inmiddels twee weken geleden en er is nu 1,1 kilo af. De foto’s heb ik net gemaakt, dus hier is die kilo er al af, maar zo heb je toch een idee. Natuurlijk kan het me niet snel genoeg gaan, maar nu heb ik wel langer plezier van de verloren kilo’s en de nieuw te kopen broeken. Ook leef ik gewoon en dat deed ik niet tijdens mijn andere diëten. Ik ben voor die -1,1 kilo drie keer uit eten geweest, heb de heerlijkste brownie op de wereld gegeten en heb geen hongergevoel gehad. Weight Watchers is meer opnieuw ontdekken hoe je gezond kan eten zodat je dit je levensstijl wordt.

Dit schrijf ik niet omdat ik iedereen wil aansporen om af te vallen! Zeker niet. Maar voor mij is het nodig. 80 kilo is de bovengrens van een gezond gewicht bij 1.79m en daar zou ik graag heen willen. Ik haal zelf altijd veel power uit stukken die andere mensen schrijven over het afvallen, ik klim uit mijn dipje wanneer ik lees dat iemand lekker bezig is met Weight Watchers. Als jullie het leuk vinden dat ik er vaker over schrijf, laat dat dan even weten bij de comments. Je kan me in ieder geval volgen op Twitter (88Jaxx) want ook daar deel ik veel over mijn afvalavontuur.

Ik schrijf er nu over, in de hoop dat ik misschien net dat zetje ben om jou vandaag weer een boost te geven. Dat je het nu, omdat ik het kan, zelf toch ook gaat proberen. Want een gezond gewicht tovert niet alleen een lach op je gezicht als je in de spiegel kijkt, het is ook veel beter voor je lichaam. Enne, eerlijk is eerlijk – ik word vooral vrolijk van de eerste. Maar de tweede is natuurlijk veel belangrijker.

Cynthia: Jacky, respect! De knop omzetten is niet makkelijk. Over een poosje zal ik ook mijn verhaal vertellen, maar vandaag was Jacky aan de beurt. Je weet waarschijnlijk wel dat ik zweer bij Weight Watchers, en ik vind het leuk dat Jacky daar nu ook weer eens wat over kan vertellen. X


197 reacties
 1. Nargis

  ik had eerst ook overgewicht. Vier maanden terug woog ik 64 kilo. Mijn moeder heeft voor me de Sonja Bakker kinderversie gekocht (ben 14) en daar heb ik me de eerste paar weken aangehouden. Opzich geen afrader, ik ben bewust geworden wat wel en wat niet goed voor me is, maar ik heb toch mijn eigen dieet samengesteld. Ook heeft de Ramadanmaand goed geholpen. En natuurlijk ook sporten!
  Ik dacht eerst dat het onmogelijk was om al die overtollige kilo’s eraf te krijgen, maar inmiddels weeg ik 51 kilo! Dus Jacky, zeker niet opgeven, het is even doorzetten maar dan heb je wel wat.

  xxxx Nargis

 2. Annelise

  Mooi verhaal! Veel succes met het afvallen, ik weet zeker dat je het kunt!! 🙂

 3. yourMFL

  Suoer goed van je Jacky! Gaat helemaal goed komen hoor. Je komt wel bij die 80 kilo! Heel veel succes met het afvallen. Maar om eerlijk te zijn vond ik het nog heel er mee vallen met hoe stevig je bent. Maar ik denk wel je je een stuk beter en zelfverzekerder gaat voelen als die 80 kilo dichter bij komt. Gaat je lukken! Geloof in jezelf. 😉

 4. ilona

  knap hoor om hier aan mee te doen, ik hoop dat je je doel haalt. Je hebt in ieder geval al een hele mooie taille! En als je wat rechter op staat (heupen naar voren en nek recht), lijk je ook al slanker! haha ik sta zelf ook altijd een beetje ingezakt dus ik mag ’t eigenlijk niet zeggen, maargoed 😉

 5. Klarieke

  wow respect.
  Ik ben enorm benieuwd naar jouw verhaal Cynthia!!

 6. debbie

  ten eerste wat ontzettend STOER van je om je gewicht zo online weer te geven.
  ik vind je er trouwens goed uit zien ik kan niet zien dat je overgewicht hebt.
  het is dat het er staat anders had ik het niet geloofd.
  ik vind zelf succes verhalen altijd heel inspirerend.
  ik heb zo’n dvd box van oprah winfrey daar zit een dvd bij met alleen maar super succesafval verhalen.ook vrouwen van 60 die weer helemaal een wasbordje hebben ongelofelijk.
  nou dan moet jij je streef gewicht toch ook kunnen halen 😉
  YES YOU CAN!

 7. Amy

  Grappig je bent precies even lang als mij en hetzelfde curvy figuur 🙂 (alleen brede heupen hebben kan zo vervelend zijn..) Ik snap zeker dat je dan net die kilo’s eraf wilt hebben!!! Ik ben zelf ook bezig met een andere eetstijl (dus niet dieet) en in combinatie met krachttraining werkt dat perfect, want zo zie je er strakker uit en je verliest niet al je spiervet. (Je verliest wel minder snel kilo’s omdat spieren zwaarder wegen dan vet) En je metabolisme stijgt er ook van hoe meer spier hoe beter. Dus dat alleen als tip en verder succes!

 8. Jaco

  Wauw Jacky, wat een lef om je gewicht, lengte en afvalplannen met ons te delen. Ik hoop dat alle positieve reacties je een extra steuntje in de rug geven. Geef jezelf de tijd en zet ‘m op! Ik hoop dat je ‘eten’ en de ‘reden’ waarom je dat volgens jou teveel gedaan hebt straks een beetje kunt loskoppelen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste en zou ik graag beter willen kunnen! You go girl! :love:

 9. Estra

  Goed van je! Heel veel succes en ik zou het leuk vinden om er meer over te lezen!

 10. Renske

  Veel succes! Even om je een hart onder de riem te steken: ik vind vrouwen met een zandloperfiguur altijd ontzettend mooi, zou willen dat ik zo’n taille had zoals jij die nu hebt. Hoop dat het goed gaat en je je snel beter in je vel voelt 🙂

 11. Kyliana

  Heel veel succes! JE KUNT HET! =D

 12. ‘jet

  Meid je ziet er prachtig uit! Als je jezelf lekkerder voelt door er een paar kilo’s af te trainen is dat oké, maar sla alsjeblieft niet door en straf jezelf niet te hard als het een keertje niet goed gaat! Ik vind je op de foto echt niet dik ogen! Als ik je op straat zou zien dan zou ik zeg maar niet zeggen; zie dat dikke meisje! Ik wens je veel succes!

 13. Vief

  Heel knap van je dat je zo open bent! Echt bewondering..
  Ik had zelf last van een aantal kilo overgewicht. Heel de dag door dacht ik aan snoepen, eten, snoepen etc. Had ook altijd trek in van alles. Ik ging nooit de deur uit zonder iets lekkers in m’n tas. Of als ik op bezoek ging dan at ik nog ‘voor de zekerheid’ van tevoren.
  Toen wees mijn wijze moeder op het Heller dieet, voor mensen die koolhydraat verslaafd zijn. Ik was wat sceptisch, maar wát een verademing! Misschien ook wat voor jou.
  Het dieet werkt dan ook alleen als je koolhydraatverslaafd bent, maar in dat boek kan je dat testen. Is helaas alleen tweedehands verkrijgbaar.
  Dus mocht WW tóch niet je ding zijn (wat ik natuurlijk wel hoop 🙂 ) dan kan je altijd het heller dieet proberen.

  Heel veel succes!

 14. Jamie

  Heel veel succes! Ik zou het leuk vinden om een soort updates te lezen over hoe het je afgaat 😀

 15. Iris

  Knap van je zeg! Ik vind dat je wel een mooi figuur hebt, zo’n zandloper en wát een taille, die wil ik ook 🙂

 16. bibi

  Succes!

  Je lijkt geen 95 kilo hoor.
  Ik ben precies even lang en ik weeg 84 kilo en je lijkt echt geen 10 kilo zwaarder dan mij 😉

 17. roos

  Succes! Ik vind je figuur trouwens erg mooi.

 18. Petra

  Ook hier is afvallen een herkenbaar fenomeen (grappig he, hoeveel vrouwen daar mee bezig zijn!) Bij mij kwamen de kilootjes langzaamaan door de jaren heen er aan. Ik hield van lekker eten en sporten deed ik wel om erna vervolgens lekker te gaan zitten borrelen met het hele team. Uiteindelijk heb ik een knop omgezet en ben ik op zoek gegaan naar ‘gezond’ eten. Ik had niks met dieeten, dit omdat het onwijs lastig is je vast te houden aan de voorgeschreven maaltijden. Dus begon ik zelf te ontdekken wat gezond is en wat niet, door middel van veel research, hulp op internetfora,door verpakkingen bekijken etc. Eigenlijk een soort van WW maar dan op eigen houtje. Uiteindelijk ben ik +- 23kg afgevallen! En tja, inmiddels weet ik gewoon wat gezond is wat niet. Ik laat niks staan, ijs is nog steeds mijn grootste verslaving maar ik weet wel dat ik niet meer gelijk 3 ijsjes op een dag neem én een reep chocola én een zak chips. Alles mag, maar met mate 😀 en ik ben heel tevreden met alles. Hiernaast ben ik trouwens ook gaan fitnessen wat me ook heeft geholpen (en soms een tandje meer bijv na lekkere dinertjes etc).
  Ik geloof zelf dus wel in het goede van WW, omdat het een methode is die je helpt te ontdekken wat kan en wat niet zonder te crashen. Ook is het fijn dat je propoints kan verdienen door bijv extra sporten en dat je ook een paar extra punten hebt voor bijv uitstapjes en lekkernijen. Wel vind ik het gek dat je je dagpunten ook in 1 keer zou mogen nemen, in 1 maaltijd. Ik heb geleerd dat het het beste is om je stofwisseling op gang te houden en dat om de 2a3 uur eten ideaal is (anders krijg je zo’n honger bij de volgende maaltijd en knal je het naarbinnen zonder dat je je er bewust van bent…)
  Ik zou het iig erg leuk vinden om je ervaringen te lezen Jacky! En chapeau dat je jezelf hier zo kwetsbaar durft op te stellen! Succes de komende tijd en schroom niet om hier lekker eens uit te komen zeiken als het slechter gaat (want nee afvallen is niet altijd het makkelijkste haha ;))

 19. Lin

  Jacky, ik vind je hoe dan ook prachtig 🙂 Grote stap, hopelijk helpt het op de lange termijn dit keer.

  Ik heb niet zulke goede ervaringen met weightwatchers – juist omdat je door weight watchers niet zelf leert ervaren wat eten voor je doet, maar altijd met de punten aan de hand bezig bent. Je kunt dan wel de puntenwaarde van eten uit je hoofd leren, maar dat werkt op de lange termijn toch niet zo best. Bovendien ga je “handig” zitten doen: ik wil zo graag een keer een hamburger/wijntje/ handje chips dat ik dan s middags dan maar een droge salade eet. Je gaat korten op essentiele voedingsstoffen, schrikt bijvoorbeeld van hoeveel punten een handje hartstikke gezonde noten of een eetlepel kokosolie oplevert, maar gaat wel aan de cola light of optimel.

  Bovendien heb je continu toch het idee dat je aan de lijn bent, en dat je, eenmaal op gewicht, klaar bent. Dat kan niet – je blijft op rantsoen. Nou is er met gematigd eten niets mis – integendeel, maar je moet wel het gevoel krijgen dat je normaal eet, en niet dat je aan een streng regime bezig bent.

  • Nynke

   Ik begrijp wat je bedoelt. Ik ben nog maar heel kort met WW bezig, maar schrik ook van de vele punten die bijvoorbeeld brood waard zijn, terwijl ik echt geloof dat brood erg gezond is, en vullend, en voor mij dus juist goed helpt als ik wat af wil vallen. Dus ik ben er ook nog niet zo razend enthousiast over…

 20. Lotte

  Weeg jij meer dan 80 kg?
  Ik ben nl even groot als jou en weeg 82kg, maar ik ben toch echt heel wat voller/boller, whatever, als jou hoor 😛

  • Jacky

   Yes, eerlijker dan het gewicht in het stuk wordt het niet. Maar hoe je er uit ziet ligt er ook aan wat vet zich verzameld. Bij mij is dat vooral op m’n heupen/benen/billen en dat ziet er heel anders uit dan wanneer het een appelfiguur creëert en alles om je buik zit.

 21. lisanneleeft

  Ik vind het een mooi eerlijk artikel, zou graag meer lezen over je verhaal Jacky 🙂
  Ik denk dat die foto’s ook een soort van ‘je blootgeven’ is, ook al zie je er niet dik uit oid (ik vind je mooi!), ik zou het in elk geval doodeng vinden om mezelf zonder iets in te houden zo op een grote website te zetten. Heel veel respect daarvoor!

 22. Nynke

  Ik ben ook net met WW begonnen, maar ik vind dat je eigenlijk maar best weinig mag eten.
  M’n extra week punten en punten verdiend met activiteiten vliegen er door heen. Misschien moet ik nog even wennen, of ben ik niet streng genoeg voor mezelf, maar ik betwijfel nog een beetje of ik dit langere tijd ga volhouden. Ik wil ongeveer 7 kilo kwijt, dus dat valt mee, maar ik vind het alsnog vrij pittig.

 23. Nathalie

  Een zandloper figuur is juist mee! Veel succes! 🙂

 24. Stephanie

  Wat knap van je dat je je lengte en gewicht online zet. Ik heb zelf ook ervaring met WW, alleen was WW voor mij nooit zo’n succes. Net als vele andere dieten trouwens, waarbij je een jojo-effect aan over houdt. Nu ben ik zelf op mijn eigen gemak bezig, en ben al 1,5 kilo kwijt. Gewoon rustig, ook niet te fanatiek en heel extreem wat je meestal maar maximaal een maand kan volhouden.. omdat ik al heel mijn leven dikker ben geweest zal ik dit tempo van voeding en sporten mijn hele leven vol moet houden. Het gaat nu goed, hopelijk ben ik binnen een half jaar 10 kilo kwijt. Ik weet het, da’s flink wat gewicht, het liefst wil ik nog meer. Voor nu is dit wel een goed begin.
  Jackie, heel veel succes met het afvallen! Blijft posten(als dat mag van Cynthia ;)), het is niet alleen voor mij een boost om door te gaan met afvallen, ook voor vele anderen meiden hier maar vooral voor jezelf!

  • Jacky

   Ah lief Stephanie! Tja, wij curvies blijven bezig he? Goed van je dat je nu ook voor rustig en gezond gekozen hebt in plaats van een ‘makkelijk’ crashdiet.
   Als ik zo alle reacties lees hier van alle sterke vrouwen staan we met z’n alle sterk en gaan we gewoon de kilo’s verslaan! Hoppaaaaa

 25. Sylvia

  Heel goed van je!! Veel sporten hielp bij mij ook ontzettend goed om net een paar kilootjes af te vallen.

  Ww is toch gewoon te koop bij de kruidvat? Dan kan je toch ook op eigen houtje proberen af te vallen met ww??

  • Jacky

   Weight Watchers bestaat niet uit producten en is niet te koop bij Kruidvat, wat jij bedoelt is Weight Care en dat zijn maaltijdvervangers en wordt door veel mensen gezien als crashdiet.
   Weight Watchers is een punten systeem die je toepast op je dagelijkse eten zodat je een goed inzicht krijgt in wat nu eigenlijk gezond is en deze wereld van ‘light’ ‘zonder vet’ ‘zonder suiker’ en ‘gezonde keuze klavertjes’.
   Het is online te volgen of via een cursus bij jou in de buurt. Je betaalt dus niet voor producten (je doet gewoon boodschappen), maar je betaalt voor de informatie, de motivatie, de cursusleidster e.d.

 26. Sanne

  Veel succs en je doet het om de goede redenen! Lijkt me leuk om je verhalen te lezen

 27. Lilian

  Veel succes! Ik ben ook al een tijd bezig met WW en al 8,5 kilo kwijt, zo fijn dat het werkt! Maar dat gevoel ga je vast snel herkennen 😉

 28. Milou

  Ik ben nu 5 kilo afgevallen en ik ben nog steeds aan het afvallen! Ik heb op dit moment geen overgewicht meer en heb een gezond BMI! Toch ben ik nog niet tevreden met mijn lichaam en wil ik ook voor mezelf gezonder leven. Ik wil er nog graag 5 kilo af, maar ik moet zeggen dat nu al zeer tevreden in de spiegel kan kijken. Ik ben vrolijker, energieker en ik heb een kledingmaatje kleiner!
  Dit doe ik afvallen behulp van Youtube filmpjes (de dames van Tone it Up, Cassey van Blogilates en Tara Stiles met Yoga), en 3 keer in de week hardlopen met een schema van Start to Run om ook mijn conditie op te bouwen. Hiernaast heb ik ook een abonnement op de sportschool, die ik gebruik voor de afwisseling en voor de groepslessen.
  Mijn schema is: maandag running, dinsdag Youtube, woensdag rennen, donderdag Youtube, vrijdag rennen, zaterdag of zondag Youtube. Dit schema schop ik vaak in de war maar ik zorg er wel voor dat ik alles om de dag doe, om zo mijn spierpijn te minimaliseren.
  Qua eten eet ik gezonde keuzes en 6 maaltijden op een dag. Met dit warme weer heb ik niet zoveel honger dus ik eet eigenlijk wanneer ik honger heb, en dat is dus eigenlijk alleen met de grote maaltijden. Als tussendoortje eet ik groente, fruit en noten. Zolang ik me aan dit schema hou kan ik ook cheaten en dus mezelf belonen met iets lekkers als ik daar behoefte aan heb. Hier geld dan wel; het gezondste mogelijk en met mate. Zo blijf ik er ook naar uitkijken.
  Ik zorg gewoon echt dat ik geniet. Ik geniet van sporten en mezelf uitdagen, ik geniet van het eten, zeker als het lekker gezond is, en ik geniet ook van mijn cheats. Ik geniet van mijn nieuwe kleren die ik mag kopen en ik geniet van hoe ik me voel in mijn lichaam op dit moment. Ik ben trots en ik weet dat ik het kan, en dat is denk ik het aller belangrijkste gevoel wat je kunt krijgen van het afvallen!

  • Jacky

   Knap hoor! Dat vergt ook discipline. Lekker blijven genieten!

 29. willeke

  Dat je dit online durft te zetten, zie ik als een ‘bewijs’ dat het afvallen je gaat lukken Jacky! (: Al zal het af en toe best lastig zijn.
  Heel veel succes!

 30. Joanne

  Wat goed van je!
  Ik heb er zelf geen last van, omdat ik allergisch ben voor veel dingen wordt ik geforceerd om gezond te eten. Dieten is dan ook nooit nodig. Maar zelfs al zou ik nu niet meer allergisch zijn, zou ik toch zo gezond blijven leven. Ik voel me er veel beter bij!
  Hopelijk lukt het je om je doel te bereiken, succes!! 🙂

 31. kim

  heel knap van je meid! je komt er wel! ik ben dit jaar tot nu toe 17,5 kilo afgevallen, zonder dieet, gewoon zelf gezond eten. als je het maar echt wilt kom je er wel hoor!

 32. Sara

  succes Jacky! Lijkt mij zeker leuk om meer over je avontuur te lezen. Het gaat niet makkelijk worden, maar sowieso respect dat je gaat beginnen en het met ons wilt delen. En mocht je in een dipje zitten, dan heb je een heleboel commenters hier op misslipgloss die je er weer even bovenop kunnen helpen!

 33. Laura

  Wat ontzettend knap dat je zo je verhaal deelt!
  Goed van je dat je de stap hebt genomen om ww te gaan doen.
  Ikzelf ben sinds februari aan het afvallen door gezond te gaan eten en door te gaan sporten. Inmiddels ben ik bijna 19 kilo kwijt en ben er nog niet. Heb heel even ww gedaan, en houdt nog steeds hun richtlijnen aan met de hoeveelheiden zuivel, groente etc. die je per dag nodig hebt. Ik weet zeker dat jij het ook kunt en ik zou het heel erg leuk vinden om er regelmatig iets over te lezen, dat werkt erg motiverend! 🙂

 34. Toad

  Goed van je dat je gaat afvallen en knap dat je het op internet zet.

  Toch geloof ik niet in weightwatchers. Als je gezond eet en gezond leeft val je vanzelf af. Ik heb sinds ongeveer een jaar mijn eetstijl volledig omgegooid. Minder koolhydraten, en meer natuurlijke voeding, dus niets meer uit pakjes. Weightwatchers werkt met calorieen, en de fout daarvan is dat een zakje chips misschien de juiste hoeveelheid calorieen bevat voor een snack, maar de smaakversterkers die ervoor zorgen dat je honger blijft houden.
  Je kunt dan beter ongebrande, ongezouten nootjes eten. Enorm gezond en vullen goed. Hierdoor eet je automatisch minder, zonder moeite te doen. Dan hoef je niet aan calorieën te denken en ben je minder ‘obsessief’ bezig.

 35. franka

  respect dat je dit zo online durft te zetten!

  je hebt een super vrouwelijk figuur…dus ik ben er zeker van dat je er straks geweldig uit gaat zien! 🙂

  succes en je inspireerd andere meisjes/vrouwen!!!!!!! 🙂

  • tina

   ja indd! vind jou zandloper figuur heel mooi, je middel!
   Ik ben zelf best “dun” ik zou 11 kilo meer mogen wegen maar ik ben behoorlijk klein. Dus het is prima zo. Maar ik vind vrouwen met brede heupen enzo altijd juist mooier!
   Denk dat iedereen iets wel wilt dat die gene niet heeft haha. Veel succes! ben wel benieuwd naar WW.

  • Jacky

   Dat klopt Tina, iedereen heeft wel iets 🙂 Mensen die echt dun zijn, zijn daar niet altijd blij mee, als je maat 38 hebt wil je soms meer boobies of minder bil en een derde wil graag kilo’s kwijt. Het is ook nooit goed met ons vrouwen he 😉

 36. Alyssia

  Wat een prachtig figuur heb jij zeg! Zal als die kilo’s eraf zijn nog mooier tot uiting komen! Succes!

 37. Chaja

  Goed van je joh! Echt knap dat je het zo online durft te zetten! 🙂

  Ik had een vraagje, helpt weightwatchers ook als je wilt aankomen? Kost het trouwens ook geld?

  Liefs

  • Miss Lipgloss

   Weightwatchers heeft geen systeem voor aankomen helaas. Het kost wel geld, het hangt er van af hoe je het doet. Alleen online kost volgens mij €14,95 per maand. Binnenkort is er weer een actie hier op de site dat je het een week gratis kan uitproberen 🙂

 38. Fien

  Stoer dat je dit zo online gooit! succces!

 39. Marloes

  Echt knap dat je het deelt met alle lipglossbezoeksters, ik zou dat nooit durven! Heel veel succes! Ik vind je eigenlijk al prachtig maar ik snap dat je je misschien lekkerder voelt bij een gezond gewicht!

 40. Angela

  Succes met je afval avontuur! Ik vind dit erg interessant om te lezen, omdat er niet heel veel mensen zijn die dit online zetten. Ik heb echt alle respect hiervoor, en hoop er ook meer over te kunnen lezen!

 41. Martine

  Ik heb echt nooit begrepen waarom mensen het zover laten gaan dat ze overgewicht krijgen. Dit bedoel ik verder absoluut niet persoonlijk of bot.
  Maar ik kan ook echt dik worden als ik teveel ongezonde dingen eet. Alleen ik heb een soort automatisme ingebouwd gekregen blijkbaar wat er voor zorgt dat ik na een paar ongezonde dagen of periode gewoon weer normaal eet en dus gezond. En dat gebeurt eigenlijk onbewust, ik denk er niet bij na. Soms denk ik echt huh waatt hoe kunnen mensen zoveel naar binnen werken om er zo uit te zien!? Ik kan dat gewoon niet! Ik hecht misschien onbewust teveel waarde aan slank zijn? Geen idee. Soms vind ik het echt vervelend omdat ik zo heel lastig begrip kan opbrengen voor mensen die afvallen omdat ik dit dus heb, terwijl ik dat echt heel graag zou willen. Toch wil ik je super veel succes wensen omdat ik lees dat het belangrijk.voor je is, en dingen die belangrijk zijn moet je in het leven ALTIJD nastreven!X

  • Jacky

   Je bedoelt het misschien anders, maar ik vind je reactie behoorlijk bot en denk ook dat je er andere mee kwetst.
   Ik ben eerlijk, ik zie er er niet zo uit omdat ik een ziekte of medicijnen heb. Maar ik heb me ook niet voor de lol volgestopt zodat ik nu lekker kan gaan lijnen.
   Natuurlijk is het goed dat jij voor jezelf die ‘rem’ er op hebt zitten of dat je automatisch omschakelt. Maar overgewicht heeft vaak relatie tot psychische problemen. Veel vrouwen doorstaan dagelijks te veel en kunnen het niet opbrengen om ook nog te kijken naar vetgehaltes e.d., die zijn al blij als er eten op tafel staat. Gezond is tegenwoordig ook een begrip dat niet makkelijk te definiëren is, want als het heel gemakkelijk was dan had niemand overgewicht toch?

  • Miss Lipgloss

   Als het allemaal zo super makkelijk zou zijn, zou er geen overwicht op de wereld bestaan 🙂 Zowel aankomen (als je te dun bent) als afvallen (als je te dik bent) is beide lastig. Zeker om het op een verantwoorde, gezonde manier doen waar je je goed bij voelt.

  • mo

   Super beantwoord Jacky!!!

   na mijn (nu 2e) zwangerschap wil ik zo graag al mijn kilo’s kwijt (weer een reden van overgewicht waar je echt niks aan kan doen geloof me…en zo zijn er VEEL redenen bij vrouwen).

   Vind het wel een drempel om naar weightwatchers te gaan maar nu ik lees dat het online ook kan..!! geweldig! bedankt!

  • Martine

   Ik zei nog nog explicit dat ik het niet bot bedoelde. Daarbij zei ik dat ik erg graag zou willen dat ik er begrip voor zou kunnen tonen. Maar ik dat gewoonweg niet kan omdat ik het niet begrijp omdat ik zelf zo’n automatische rem heb. Ik studeer psychologie dus overgewicht door depressie etc komt geregeld aan bod. Zie het duseerder dat ik mijn probleem (het gebrek aan begrip) op tafel legde en ik daar echt moeite mee heb, zeker gezien mijn studie, dan dat ik je wilde beledigen.of.kwetsen. Met veel zaken heb ik goed inlevingsvermogen aangezien dat ook van mij dus wordtgeacht. Dit ~zie~ ik gewoon niet. Snap je? Eerder lastig dus voor mij dan voor jou. Excuus dat het zo overkwam, had het beter moeten verwoorden. nogmaals veelsucces toegewenst

  • fran

   Als psychologe in opleiding zou je toch denken dat, als je zelf al weet dat het bot/lullig kan overkomen dat je het dan beter niet kan zeggen? :blush:

 42. Laura

  Wat ontzettend goed dat je dit op de website zet!
  Ik heb zelf ook te kampen met overgewicht en een dikke buik. Je verhaal heeft me geïnspireerd om ook eens te kijken bij WW. Zeker omdat je ook zo eerlijk bent over je gewicht, want als ik enkel kijk naar de foto’s had ik het je zeker niet gegeven. Je ziet er echt goed uit, hoor! Maar ik snap dat je niet gelukkig wordt van het getal op de weegschaal.
  Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat je je streefgewicht bereikt!

 43. Syl

  Respect, knap dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen!
  Zoiezo ook de foto’s. (De meeste mensen maken foto’s op de manier waarop ze er op hun voordeligst uitzien. Ik ook…)

  Veel mensen ‘zeuren’ dat ze te dik zijn en doen er niets mee. Ik vind dat je wanneer je lekker sport en let op wat je eet. (in welke vorm dan ook)goed bezig bent. JIJ DUS OOK.

  Ik ben zelf 1.70 lang en ik weeg 67 kilo…Ik weet dat 70 kilo de grens is voor een gezond gewicht bij mijn lengte, dus ik wil niet zwaarder worden en ik wil eigenlijk afvallen.Mijn doel is 10 kilo, maar als ik realistisch ben, ben ik met 5 kilo al zeer tevreden. Ik ga nu 1x in de week naar de sportschool, maar ik zou eigenlijk vaker willen gaan. Verder probeer ik zo min mogelijk te snoepen. Genoeg water en thee te drinken en voornamelijk groenten te eten. Zodra ik snacktrek krijg, eet ik vaak eerst een bakje yoghurt of een stuk fruit…mocht ik daarna nog trek hebben, kan ik altijd nog een klein snackje nemen….maar meestal ben ik de snacktrek dan al weer vergeten. Ook merk ik dat het helpt om tijd te nemen om te koken voor mijzelf.

  • Syl

   Ik zie nu dat de eerste regels, een beetje bot overkomen…maar ik bedoel het goed. Ik bedoel, dat je er prima uitziet, maar dat een foto vanaf een bepaald perspectief of in bepaalde kleding je kunnen maken of breken.

   Net zoals ze bij de make-over programma’s iemand zonder make-up in een wijd shirt laten lopen en achteraf mooie make-up, belichting, hakken en kleding enz.

  • Jacky

   Ik vatte het niet kwetsend op hoor Syl 🙂 Dat klopt, daarom staat het er ook bij haha. Natuurlijk plaats ik liever foto’s van een beetje boven zodat alles smaller lijkt en sta ik vaak in een schuine houding zodat alles optisch slanker lijkt 😉
   Maar daar hebben we voor dit verhaal weinig aan haha.

 44. Jasmin

  @ Jacky: sporten en je complete lifestyle veranderen gaat jou zeker helpen. Je kunt het!

 45. Brenda

  Ik was zéér verbaasd toen ik de foto’s van je zag staan in deze post, Jacky. Niet in de zin van; wow, wat is zij dik! Maar; wow, wat een mooie, gezonde vrouw en wat een mooi figuur! Dit zeg ik absoluut niet om je op te peppen. Ik begrijp dat jij dit helemaal anders ziet dan ik. Ik ben zelf namelijk ook 8 maanden bezig met het omgooien van mijn leefstyle en eetgewoontes (waarmee ik zo’n 6/7 kilo ben afgevallen, YES!) en wanneer ik dit vertel aan mensen krijg ik eigenlijk altijd scheve gezichten. “Jij, afvallen? Waarom? Je hebt toch een prachtig figuur?” Je hebt een bepaald ideaalbeeld en wat andere mensen ook zeggen, dat perfecte plaatje zal niet uit je hoofd gaan. Ik heb heel veel respect voor je. Ten eerste dat je dit durft te delen met alle bezoekers van Misslipgloss. En ten tweede omdat ik je kracht bewonder om zulke keuzes te maken als jij nu hebt gedaan. Heel veel succes!

  • Frederique

   Eens! Ik vind je heel mooi! Succes!

  • Jacky

   Ah wat lief Brenda! Krijg beetje een traantje in m’n ooghoek. Maar het gaat echt om 15 kilo dat ik te zwaar ben, en buiten dat ik inderdaad niet blij ben met vooral mijn onderlijf is het gezondheidstechnisch ook niet echt de bedoeling.
   Het voordeel, heb ik geleerd uit lagere gewichten en eerdere dieeten: mijn figuur blijft zandloperig 😉 Dus straks heb ik een mooi figuur EN een gezond gewicht. (hoop ik)

  • Sophie

   Ook al heb je nu misschien overgewicht, je bent inderdaad een prachtige zandloper! Neem de tijd ervoor en doe het op een gezonde manier, dan behoud je je mooie figuur het beste. 🙂

  • Jacky

   Ja het gezonde-lampje is gaan branden, daarom nu ook Weight Watchers en niet weer een crash-course down (and up).

 46. Erna

  Respect meid dat je je verhaal schrijft met getallen erbij!
  Ik was zelf ook te zwaar (heb geen zin om mijn verhaal te schrijven) en ben begonnen met sporten (omdat ik te weinig energie had voor t dagelijkse leven) waardoor ik langzaam kilootjes begon te verliezen 🙂 Onder andere door veel groente aan mijn eten toe te voegen (de pasta was steeds verder te zoeken als ik “macaroni” at) ben ik nu op een goed gewicht 😀
  Om mezelf te belonen heb ik 2 weken geleden een navelpiercing laten zetten. Ik ben trots op mezelf!!!
  Ik weet dat het een lange weg is maar ik weet dat je het kunt en dat je over een jaar ook trots op jezelf bent!
  Succes meid!

  • Jacky

   Wat goed van je Erna! En een beloning in het vooruitzicht is altijd een goede motivatie. Ik moet mijne nog verzinnen. Denk een tattoo erbij 🙂

 47. Nora

  Heel veel succes, Jacky! Je hebt al erg mooie, vrouwelijke proporties in je lichaam dus je bent een lucky girl ^^

 48. Susan

  Grappig dat je wel een hele goede waist-hip ratio hebt zo te zien, erg mooi!
  Veel succes met afvallen, zo te horen gaat het wel lukken :)!

  • Jacky

   Ghehe, toen ik je berichtje las moest ik proesten. Een goeie waist-hip ratio? 😛 Dr moet juist van die heupen af! Het verschil vind ik wel mooi, maar het hoeft niet zo’n groot verschil te zijn. Mijn heupen vind ik juist buitenproportioneel als ik kijk naar mijn bovenlichaam en taille.
   Maar de curve zal ik altijd houden – en dat vind ik helemaal niet erg. Had Marilyn Monroe ook!

 49. Lynn

  Wauw respect!! Super dat je dit online durft te zeggen.
  Afvallen en gewicht blijft toch iets wat vrouwen bezigt houdt. Ik zou het erg leuk vinden om wekelijks hier iets over te lezen van jou en Cynthia!

 50. Eva

  Ik ben sinds een paar weken ook bezig met Weight Watchers, ook al ben ik pas 15. Ik doe het ook niet écht, maar het tellen ervan (op de site stond het aantal max. punten per dag voor jongeren van 15) geeft me een soort houvast, inderdaad. Tot nu toe vind ik het nog wel moeilijk, en het gaat bij mij heeeeel langzaam. Maar ik kom er wel!

 51. Tessa

  Ik snap je redenen helemaal, maar ik moet wel zeggen dat ik je lichaam echt heel mooi vind, zo curvy met die slanke taille! Ben benieuwd naar je update!

 52. Irene

  Wat interessant om te lezen! Ben benieuwd hoe het je de komende tijd zal ervaren:) Het gaat vast helemaal goed komen!

  Ik ben zelf altijd vrij slank geweest, maar de afgelopen jaren toch wat aangekomen door het zeeeer ongezonde eten. Mijn vriend en ik aten vaak ongezond. Toch wel geregeld patatje, pizza, lekkere tussendoortjes, gebakken aardappeltjes ipv gekookte aardappelen, we ontbeten zelfs met cola! haha..

  Ik was toen 56 kilo met 1.62meter. (toen 22 jaar)
  In principe geen raar gewicht, maar ik had toch echt hier en daar mijn lovehandles en vetjes. Mijn broekmaat ging van maatje 25/26 naar maatje 27, wat ik best erg vond destijds.

  Ik heb besloten om volledig te stoppen met frisdrank. Alleen maar water, thee en espresso. (schijnt goed te zijn tegen buikvet — metabolisme!) Ook geen vruchtensapjes of light frisdrank. Dit hou ik inmiddels al ruim 1,5 jaar vol en het gekke is dat ik totaal een behoefte meer heb aan frisdrank en het zelfs vies vindt nu!

  Daarnaast ben ik gestopt met ongezonde tussendoortjes, patat, pizza, pasta etc..
  Kortom, ben gewoon gezond gaan eten.. Voor mijn gevoel ben ik nooit wezen dieten, ik mocht gewoon alles eten en hield me absoluut niet bezig met calorieen o.i.d. Alleen de echt vette en ongezonde dingen liet ik achterwege.

  Inmiddels, 1,5 jaar later ben ik zoveel afgevallen dat ik de allerkleinste broekmaat heb, 24.. En een ruime 49 kilo weeg. Ik ben sinds mijn 14de niet meer ‘ZO’ licht van gewicht geweest. En dat door alleen maar gezond te gaan leven. Ongelooflijk hoe hard het kan gaan:)

  Heel veel succes, het komt helemaal goed als je er echt voor gaat!

  Liefs Irene

  • Brenda

   Je post geeft me het idee dat je serieus een issue hebt met je gewicht. Ik ben zelf 1.60m en woog in mijn super slanke dagen tussen de 57 en 58 kilo. Ik vind het vrij schokkend dat jij met 2 centimeter meer in lengte en een kilo lichter jezelf te zwaar noemt. Wel vind ik het een hele goede zet om je ongezonde eetgewoonten aan te pakken. Maar pas alsjeblieft op dat je niet doorslaat. Je hebt namelijk, als je je BMI zou berekenen, ondergewicht!

  • Maaiike

   Ben ik echt absoluut niet met je eens. Ik ben zelf 21 (en 65kilo) nu en op mijn 18de woog ik met mijn lengte van 1.69m 57 kilo. Dat was voor mij normaal. Het is ook maar wat voor bouw je hebt.. Een vriendin van mij is een stuk kleiner dan ik (1.62m) en zij is met 60 kilo al super slank.

  • Jacky

   Als je zulke dingen laat staan dan gaat het inderdaad hard 🙂 Helaas eet ik dat al bijna niet en frisdrank lust ik niet – dus ik moet het ergens anders zoeken.
   Gezond eten is goed Irene, maar je kan best een keer een frietje eten hoor! Niet jezelf alles ontzeggen, want dat houd je ook niet vol en lijdt soms tot vreetbuien. Gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt want dat is toch het beste.

 53. Maaike

  Woot!! You rock! Ik ben in November begonnen met lowcarb te eten. Tenminste tot op het punt waar ik me lekker bij voel. Alle boterhammen laten staan kan ik namelijk niet en ook fruit vind ik veel te lekker. Ik sport ook gewoon en als je helemaal lowcarb gaat mag dat ook niet en dat leek me ook niet goed. Ik heb eigenlijk gewoon gezegd: ik ga minder koolhydraten eten (lees: alleen op de dagen dat ik sport koolhydraten eten in de vorm van rijst, pasta, brood of aardappels). Ik hoefde van mezelf niet per se af te vallen, maar kreeg telkens buikpijn van die producten. Nu ben ik er dus al 9 maanden mee bezig (met vlagen ook weer niet) en ben ik zeker een kilo of 7 kwijt. Geluk bij een ongeluk dus. Als ik weer terugval in mijn oude eetpatroon krijg ik ook gewoon weer last van buikpijn dus ik heb wel een extra stok achter de deur om het te blijven doen.

  • Jacky

   Hy Maaike, ik eet ook vrij low-carb. Omdat ik tijdens mijn carb-free periode (ik zei al; ik heb alles al gedaan) er ook achter kwam dat ik inderdaad krampen kreeg van veel carbs. Ik at 4/5 boterhammen tussen de middag. Nu lekker een paar crackers! En idd in de avond niet standaard pasta of aardappelen, maar af en toe – meer om het lekker 🙂 😉 Want ja, lekker – daar houd ik van hahaha.

 54. an

  heel veel succes! ik weet hoe het is, ik ben nu zelf inmiddels als 23 kg afgevallen. echt knap van je dat je dit op internet durft te zetten!

 55. N

  Goed dat je hiermee begint! Ik doe zelf ook sinds een tijdje WW. Ik vind het systeem op zich ideaal maar ik boek maar langzaam resultaat omdat ik erg last heb van eetbuien. Herken ook veel van je crashdieet verhaal. Ik las in de comments dat je al bent afgevallen, hoeveel als ik vragen mag?

  Iig heel veel succes en kijk uit naar je updates!

  • Jacky

   Ik ben (met een crashdiet) van de ruim 130 naar de 78 gegaan. En vervolgens weer terug gejojo’t naar waar ik nu ben. Dus ik kom van ver, maar ik moet ook nog wel een eindje 🙂

  • N

   Dat had ik echt niet verwacht 🙂 Ook al is het een crashdieet, toch vind ik het knap! Goed dat je nu begint te werken aan een eetpatroon waar je de rest van je leven mee door kan. Succes!

 56. Eden

  Wauw echt een inspirerend artikel! Ik zou wel graag meer lezen over WW (van Jacky én Cynthia). Alvast veel succes!

  • Eden

   Jouw zandloperfiguur is trouwens prachtig!

  • Jacky

   Thanks Eden, en we gaan ons best doen 🙂

 57. Barbara

  Leuk dat je blogpost zo lekker nuchter begint. Heel knap van je om dat zo op te schrijven en er nu wat aan te gaan doen! Mijn schoonmoeder is al twee jaar bij de WW, is er flink mee afgevallen en tot nu toe is dat er ook afgebleven, zonder dat ze op worteltjes hoeft te overleven. Succes!

 58. Kim

  Ik eet al een tijdje gezond, weinig frieten en sowieso geen snoep, koekjes of chips. En het voelt geweldig! Ineens weet je weer hoe het voelt om fit en gezond te zijn. Als ik nu frieten eet, ben ik de rest van de avond misselijk en ik haat het.

  Veel succes met WW! En wees maar trots op dat zandloperfiguur, het is prachtig. Ik vind je een mooie taille hebben.

 59. Renee

  Jacky, wat goed dat je de stap hebt genomen om naar de Weight Watchers te gaan! Respect! Ik doe het sinds begin april en heb afgelopen donderdag mijn 10% gehaald. Ik herken veel van mezelf in jouw verhaal. Ik ken inmiddels de eerste week van Sonja Bakker uit m’n hoofd en bij de herinnering van de smaakjes van het Cambridge dieet begin ik al te kokhalzen. Het lukte me nooit, het doorzetten. Dan dacht ik; zoek het allemaal maar uit en begon weer te eten, terwijl ik steeds meer ontevreden werd over mijn lichaam. Weight Watchers heeft mij zelfverzekerheid gegeven. Ik ben een paar keer wat aangekomen tijdens de WW, maar dat was dan mijn eigen domme schuld. Als tip wil ik je meegeven; Blijf tellen/schrijven. Ook als je een keer zondigd, geniet ervan en pak de draad gewoon weer op! Dat je foto’s hebt gemaakt is ook heel goed, soms val je in gewicht niet (zo veel) af, maar qua omvang wel. Bij mij zag je de eerste 5/6 kg niks, pas nu begint mijn omvang te minderen.

  Ik lees ieder maand de LINDA. In het mei nr riep Linda mensen op zich aan te melden om mee te doen met lindalijnt. Zo gezegd zo gedaan. Ik kreeg elke dag een mailtje met een update van Linda over haar afvalproces. Erg grappig en leuk om te lezen. Na 6 weken was het ‘project’ voorbij en kon je een mail sturen met je maten en foto’s van je zelf, waaronder een voor-/na foto. Ik, altijd ontzettend onzeker, alle moed bij elkaar geraapt en gewoon die mail gestuurd. Nu ben ik samen met 99 andere vrouwen uitgenodigd om op de cover van het 100ste nummer te komen. Whaaa! Zo spannend! Ik moest het even kwijt, ben zo zenuwachtig voor die shoot! Hihi :blush:

  Jacky, nogmaals heel veel succes! Het gaat je zeker lukken. Als je je down voelt of het even niet ziet zitten kijk dat bijvoorbeeld naar de filmpjes van Cynthia destijds, of zoek op de tag #weightwatchers op Intsgram en je ziet allerlei lekkere recepten en voor-/na foto’s.

  xx

  • Jacky

   Wat leuk dat jouw proces je een cover op gaat leveren! Ach, ik sta nu met mijn porum op de ‘cover’ van misslipgloss 😉
   Ook nog heel veel succes met de laatste loodjes!

 60. Ratna

  Mooi stuk om te lezen. Toch wel inspirerend en motiverend voor mij ook om af te vallen. Btw, je hebt een mooi taille!

 61. maaike

  Fijn om het verhaal van een lotgenoot te lezen! Ben in juni begonnen met ww en 9 kilo afgevallen. Wel blijven genieten! Juist hier door hou ik het vol. En sporten is voor mij belangrijk, de energie die ik ervan krijg! Succes

 62. Moosz

  Succes, het gaat je lukken! 😀

 63. Marjolein

  Knap dat je dit met ons wil delen en ik zou het heel leuk vinden om vaker hierover te lezen! Ik heb zelf ook lang met eten en gewicht geworsteld en de laatste paar maanden ben ik eindelijk wat kilo’s afgevallen. Het klinkt allemaal zo voor de hand liggend: minder eten, gezonder eten, maar ik had echt geen enkel inzicht in wat er gezond was en wat normale hoeveelheden waren. Ik zat daarnaast gedurende langere tijd in een dip, waardoor ik slecht voor mezelf zorgde en geen motivatie had om er iets aan te doen. Nu het beter met me gaat, lukt het me gelukkig ook om beter voor mezelf te zorgen en het begint nu effect te hebben. Het gaat langzaam, maar op deze manier hou ik het tenminste wel vol. Ook begin ik volgende week weer met sporten.
  Ik ben erg benieuwd hoe het jou vergaat dus ik hoop vaker wat van je te lezen!

 64. Femke

  Knap dat je hierover durft te schrijven! Heel veel succes Jacky!

 65. merel

  Go Jacky! Dapper dat je het online durft te zeggen! Blijf gezond eten (protiene, gezond vet en wat koolhydraten) en blijf sporten zoals je al doet!

 66. Carmen

  Ik heb het zelf ook gedaan. Maar je moet opletten met weightwatchers ze kijken niet naar je bouw. Want ik ging samen met een meisje die 1.80 is en ook als ik curvey is bij billen en heupen. Zij moest afvallen tot 70 kilo wat haar uiteindelijk echt niet stond doordat ze op die plaats curvey is. Ik zelf hoefde maar 5 kilo kwijt dus gelukkig viel het voor mij mee 🙂 maar ik zweer er nog steeds bij , maar let o je bouw en je centimeters want daarhouden zij geen rekening mee 🙂

  • N

   Je mag zelf je streefgewicht bepalen bij WW.

  • Jacky

   Dat klopt, ze gaan uit van een ‘algemeen gewicht’. Maar omdat mijn bouw nu eenmaal niet tenger is, ga ik daarom in eerste instantie ook voor mijn bovengrens van gezond gewicht; de 80 kilo. En daarna kijken we wel weer verder 🙂

 67. Jasmin

  Wat is er mis met sporten & gezond eten? Zo blijf je ook langer op gewicht.

  • Jacky

   Ik sport ook en ww is gezond eten 🙂 ik zou geen stok achter de deur zoeken als ik et uit mezelf zou kunnen.

 68. Yvonne

  Doe dit aub niet, dit is niet de juist/goede/beste manier.
  Lees het boek 80/10/10 van Doug Graham over de waarheid over voeding en dieten.
  (Is gewoon te downloaden via torrent)
  Laat je niet meesleuren door deze commerciele massa van weightwatchers en andere crashdieten.
  Je hoeft je calorien helemaal niet te beperken.
  (Raw) vegan waarbij je onbeperkt fruit en groente eet is geweldig, ben er al kilo”s mee kwijt en voel me energieker dan ooit en ben van al mn kwaaltjes (hoofdpijntjes, buikpijn enz) af.
  Op Youtube zijn heel veel inspirerende sprekers die regelmatig nieuwe filmpjes plaatsen over dit plantaardige dieet. Het is een levensstijl waar je nooit meer vanaf wil als je het eenmaal geproefd hebt 🙂

  Kijk in iedergaval aub even naar deze geweldige vrouw http://www.youtube.com/user/Freelea/videos
  She is soo awesome <3

  • N

   Er is niet een waarheid wat eten betreft. Doe waar je je goed bij voelt.

  • N

   Er is niet een waarheid als het op eten aankomt. Doe waar je je goed bij voelt.

  • Jacky

   Iedereen mag natuurlijk doen waar hij/zij zich goed bij voelt, maar de levensstijl waar jij het over hebt is niks voor mij.
   Vegan sta ik niet achter voor wat ik er van weet. Want dan eet je geen vlees en/of dierlijke producten meer toch? De mens at miljoenen jaren geleden al vlees dus ik ben in overtuiging dat wij dat nu ook ‘nodig’ hebben.
   Bovendien krijg ik bij onbeperkt als snel dat ik de lekkere dingen te veel ga eten en TE is nooit goed, bovendien zou het voor mij niet veelzijdig genoeg zijn.
   WW is geen crashdiet want je beperkt niet je calorie-inname voor korte duur. Je leert ‘opnieuw’ wat gezond eten nu precies is.

  • Chaja

   raw-vegan is dat niks wat je eet warmer dan 30 graden celcius mag zijn geweest., en geen vlees en vis. En ik denk idd dat er geen ”waarheid” is betreft dit soort dingen…

  • Marloes

   Denken dat je vlees nodig hebt is echt zo achterhaald… Ik weet niet eens waar ik moet beginnen om hier een reactie op te schrijven.

  • Susan

   Als je daar zo over denkt (ik ook!), verdiep je dan eens in het paleo-dieet (google het eens). Voor mij is dit de uitkomst en inderdaad: dit is wat mij betreft dé manier hoe de mens ‘hoort’ te eten: vlees, vis, noten, zaden, fruit, groente (matig met zuivel en geen granen).

   Maar ik snap dat iedereen hier een eigen kijk op heeft!

  • franka

   ik denk ook dat er geen waarheid is…je moet vooral doen wat je zelf doet als je het maar op een gezonde manier doet! er zijn inmiddels zoveel manieren om af te vallen, en ze beweren allemaal het beste voor je te zijn…

   ik heb dr Frank gevolgt…en daar voelde ik me prettig bij, maar als iemand zich bij iets anders beter voeld omdat hij/zij daarvan overtuigd is moet je dat vooral doen:)

   als je maar niet gaat crachdieten…want dat is zo niet gezond voor je lichaam!!

 69. WenSie

  Jacky heel veel succes… Ik weet dat je het gaat halen. Ik ben met weight watchers 27kg afgevallen. Vind het echt top dat je het knopje hebt omgedraaid.

  • Jacky

   Wow WenSie, dat is veel! Goed van je hoor. Dat zijn de voorbeelden die ik graag hoor 🙂

 70. Anniek

  Ontzettend knap dat je de sta zet en wat goed dat je al een kilo bent afgevallen. Heel veel succes!

 71. Rachella

  erg knap van je! heel veel succes 🙂

 72. Alyssia

  Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en succes met je afvalstrijd.
  Het lijkt mij zelf ook erg leuk om hier vaker over te lezen! Ik ben nu op dit moment ook bezig met afvallen. Ik volg op dit moment het cambridge dieet (wat velen als crashdieet zien en wat het eigenlijk ook is). Ik zit nu tijdens mijn 3e afbouwweek en moet hierna 3 weken op gaan bouwen. Ik was al van plan om na het opbouwen te beginnen met weight watchers omdat ik nog een aantal kilo’s wil afvallen. Ik ben met het cambridge dieet 9 kilo afgevallen.

  • Jacky

   Hy Alyssia, ik heb ook Cambridge gedaan en ben er 40kg mee afgevallen (zoals ik al zei in het stukje, ik kom al van ver) maar ik zou het niemand aanraden. Naderhand en eigenlijk nog steeds heb ik zo veel last gekregen met dingen die ik niet goed meer kan eten. Maar ik heb het dan ook 9 maanden volgehouden en dat is ook niet echt goed voor je lichaam natuurlijk 🙂
   Maar ik hoop natuurlijk dat het jou wel goed af gaat! Ga vooral echt heel goed afbouwen want als je daar de interesse verliest dan schiet je weer omhoog. Good luck!

 73. Kimberly

  Heel erg veel succes meis!! Als je erin gelooft, moet het gaan lukken!!!

 74. Ik vind het knap van je dat je jezelf zo open op het internet plaatst! Ik weet alleen niet of ik het goed gelezen heb, maar het is dus wel heel belangrijk hoe je je eten indeelt op een dag. Het is van belang dat je goed ontbijt. Mascha had hier een tijdje terug een livechat over gemaakt die je terug kan kijken op youtube, zou ik zeker even doen. Verder moet je natuurlijk weten dat het geen diet is wat je doet maar je veranderd gewoon je levensstijl. Dat is misschien ook de reden waardoor het eerst niet werkte. Succes ermee en hou ons op de hoogte!

  • Jacky

   Tja, het is een beetje eng hoor alles zo op het internet – klaar voor de hele wereld om te lezen. Maar ik ben wel van mening dat ik zo (zo eerlijk mogelijk) de meeste mensen aan spreek en ook het meeste kan ‘helpen’.
   Ontbijten doe ik altijd al goed, dat is er in geslagen toen ik klein was 🙂 Ik ben nu een beetje aan het proberen met kleinere porties meerdere keren per dag en ook Mascha volg ik trouw dus dat heb ik gezien 🙂 Bedankt voor de tip!

 75. debby

  Succes meid! Knap dat je dit verteld.

 76. Sanne

  Suc6 ik heb ongeveer het zelfde gewicht als jou ik ben 1.77 en 93 kilo. Ik ben 2 weken geleden begonnen met fitnissen!! Dat vond ik al een vrij grote stap. Maar ik wil er.nog meer uit halen ik ga Eem afapraak maken met de dokter om me door te verwijzen naar een diëtiste. Heel spannend allemaal ik zal het heel moeilijk vinden maar ik hooP dat ik achteraf blij kan zijn dat ik deze stappen het Genomen.. Ik ga zo weer fitnissen en dan ga ik ook een speciale weeg schaal die je vetpercentage uit rekent( omdat spieren zwaarden zijn als vet kan ik het dan goed bij houden ) iedereen heel veel suv6

 77. Elien

  Echt super van je dat je dat hier allemaal durft te schrijven. Ik wens je alvast heel veel succes!

 78. Lotte

  Knap dat je het zo online durft te zetten! Ik vind je figuur overigens mooi, je hebt een hele slanke taille! Veel succes komende weken.

 79. Anneke

  Heel veel succes ermee. Eerlijk gezegd zou ik je helemaal niet overgewicht schatten als ik de foto’s zo zie. Maar uiteindelijk gaat het erom dat jij je goed voelt in je lichaam.

  • Jacky

   Meer mensen reageren inderdaad met een ‘maar jij bent toch niet veelste zwaar?’, maar ik ben toch echt 17kg te zwaar voor m’n lengte. En ik voel me er inderdaad ook niet heel goed bij.
   En tijd geleden woog ik 78 en daar voelde ik me heel erg goed bij, dus als ik daar ben, ben ik dik tevreden – hihi dun tevreden eigenlijk.

 80. F

  Ik zou het super leuk vinden als je net als Cynthia om de week je ervaring beschrijft. Ik ben aan de watch watchers drie maanden geleden begonnen dankzij Cynthia. Ik heb ook al sind ik kan herinneren een licht overgewicht en alle diëten van de wereld uitgeprobeerd, maar niks hielp. Ik ben zelfs naar de diëtist gegaan om die laatste drie kilo te kunnen afvallen, maar ik kwam juist nog eens 6 kilo aan. Want ik moest elke 6 weken naar de diëtist en omdat ik totaal geen motivatie had om af te vallen kwam ik daarbij ook nog in de stress ( oh nee, ik moet over drie dagen naar de diëtist en ik ben nog niks afgevallen) dus at ik die stress weg. Ik woog uiteindelijk 69 kg totdat ik de verslagen van Cynthia las. Eerst durfde ik het niet omdat je moest betalen en het via internet is blabla maar als het met Cynthia goed gekomen is waarom zou dat niet het geval zijn bij mij. Ik ben in die drie maanden 3,5 kilo afgevallen. Niet veel want ik heb nog 7,5 kg te gaan. Dit komt omdat ik na anderhalve maand geen motivatie meer had en daardoor niet aan het plan hield. dus Jacky ik zou het heel fijn vinden als jij je ervaringen zou delen,, want elke keer als ik de ervaring van iemand lees dan wordt ik weer gemotiveerd. Dan krijg die gevoel van kijk zij houdt zich aan de plan en valt af dus ik moet mij ook aan de plan houden. Maar veel succes! Ik ga weer opnieuw beginnen als de ramadan voorbij is.

  • Jacky

   Ah wat een lief berichtje! Maar je moet zo denken; die 3,5 kilo is er wel af! Als het er bij zou zijn, zou je balen.
   Maar als je af en toe de motivatie mist, is het forum dan ook niks voor jou? Daar helpt ook iedereen elkaar, en dat is vaker dan dat ik hier schrijf 😉 Succes meid! Ook jij kan het

 81. Tara

  Ik zou het erg leuk vinden als je er vaker over zou schrijven, ben wel erg benieuwd namelijk!

 82. Annika

  Respect, Jacky! En veel plezier met afvallen zou ik zeggen! Zo heb ik het in ieder geval ervaren, na een paar weken vond ik het zo leuk, en het werd ook steeds makkelijker. Shoppen voor kleding werd weer leuker, ik voelde me heerlijk, zat goed in mij vel, dus vandaar; veel plezier!
  Ik vind je nu al een prachtige vrouw, en wat ben ik jaloers op jouw lengte!

 83. Eva

  Heel veel succes Jacky, ik denk dat het je wel gaat lukken!

 84. Romy

  Als eerst. Heel veel succes Jacky!

  Weight watchers is een gezonde manier van afvallen / je levensstijl aanpassen. Je leert bewuster eten en door de sociale controle (afspraken bij weight watchers) heb je een stok achter de deur om het vol te houden. Dit is wel anders dan bij Sonja Bakker of Dr. Frank. Dit zijn algemene boeken gebasseerd op een gemiddelde. In feite ben je dus aan het crashen. Je gehele stofwisseling komt erdoor op z’n gat te liggen waardoor je, als je weer normaal gaat eten net zo hard weer aankomt.

  Daarnaast heeft 60% van de Nederlandse bevolking die nu overgewicht heeft dit deels veroorzaakt door alle light/vetarme producten. Je lichaam heeft namelijk al die stoffen nodig, aspartaam is ontzettend slecht voor je en hoe meer light je drinkt hoe meer je lichaam gaat schreeuwen om suiker, met als gevolg dat je enorme snoepbuien krijgt om je lichaam van suiker te voorzien.

  Je kunt dus beter water en 2 glazen normale frisdrank/sap pakken dan overstappen op alle light-troep. Dit geldt dus ook voor alle vetarme producten. Op het moment dat jij je vlees gewoon in een beetje olijfolie of becel bakt zal je lichaam eerder verzadigd zijn en zul je ’s avonds op de bank geen zak chips meer leeg snacken.

  Daarnaast is dit een hele handige website over goede producten die je zou kunnen drinken en niet moet drinken. Er staat nog meer info op over brood, groenten etc. http://www.warenwelenwee.nl/drinken_frisdrank.html Misschien hebben jullie er wat aan!

  Daarnaast wil ik uit eigen ervaring alle jonge dames waarschuwen om vooral iets meer te sporten en iets gezonder te eten i.p.v. te gaan crashen. Ik heb toen ik 15 was zelf Sonja Bakker gedaan en door de onzekere periode waarin je dan zit heb ik anorexia gekregen. Dit wens ik niemand toe en ben sindsdien eigenlijk fel tegen ‘dieeten’. Je levensstijl aanpassen en daardoor geleidelijk aan afvallen is veel beter en houdt je langer vol! Gun jezelf dus in het weekend ook zeker wat lekkers!

  Succes iedereen!

 85. Laura

  Veel succes! Ik heb ook Weight Watchers gedaan en ben er 23kg mee afgevallen wat er nu na een half jaar nog steeds af is (kan onderhand ook eten wat ik wil zonder echt aan te komen), dus dit gaat jou ook lukken! 🙂

  • Jacky

   Wow! Respect laura! Nou, dan ben jij mijn voorbeeld 😀 Ik hoop het er ook af te krijgen en af te houden terwijl ik gewoon ‘leuk’ kan blijven eten.

 86. Sylvia

  Wat fijn dat je, naast je doelen, ook durft op te schrijven wat je nu weegt. Dat laten mensen vaak weg! Ik ben zelf 10 kilo afgevallen en moet er nog wel 10 maar ik zeg eigenlijk nog steeds liever niet wat ik weeg. Respect, en ik zal je artikelen over afvallen met plezier lezen. Heel veel succes!

 87. fenemine

  Respect dat je dit online zet incl foto”s!
  Ik zou het hel leuk vinden als je meer vertelt over WW. Misschien ook over recepten ofzo? Ik ben nu ook aan het afvallen en ben al veel kwijt, maar ik doe het door minder en gezonder te eten en te sporten. Ik doe dus geen dieet maar zou wel ideeen willen krijgen wat WW inhoudt en wat je dan bijvoorbeeld eet.

  • Jacky

   Je zou ook even op hun site kunnen kijken, daar staat ook al uitleg over het principe Weight Watchers. Of gebruik de zoekfunctie op MissLipgloss want Cynthia heeft er al eerder over geschreven.

 88. lizz

  respect!
  heel veel succes jacky en alle anderen die willen afvallen 😆

 89. Cyn

  Knap hoor meid!! Ik ben zelf ook bezig met afvallen en nu bijna 11kg kwijt en heb er nog heel wat te gaan!

  • Jacky

   Goed hoor Cyn! Die 11 kan er maar af zijn toch 🙂 Succes

  • Cyn

   Thanks!! We gaan gewoon lekker doorknallen!! Moet er nog zeker 25-30 vanaf hebben!!

 90. Jennifer

  Ik wil ook Weight Watchers gaan doen. Niet omdat ik te dik of te zwaar ben, maar ik zie dat ik aan het groeien ben en iets te veel geniet van het lekkere eten. Ik vind het gewoon heel moeilijk om mezelf een goed en gezond ritme aan te meten, en dat is gewoon wel nodig. Ik woon op kamers en dat is voor mij het begin van het verdere leven, dus dit is hét moment om gezond te leren eten en gezond te leren koken. Volgens mij is dat het doel van WW en dat ik daar misschien een paar kilo door kwijtraak is voor mij bijzaak, maar misschien wel wat gezonder. Goed om nu ook jouw verhaal te lezen, want dat spoort me aan om er nu echt eens werk van te gaan maken, voordat ik weer in mijn oude soort van ‘ritme’ val en roekeloos wat boodschappen doe en geen flauw idee heb of ik overal wel genoeg van binnen krijg.

 91. Anne

  Succes Jacky en goed/fijn/leuk dat het ook hiet wil delen. Sport je er ook bij? Ook al val je er niet altijd direct mee af je wordt er wel strakker van (sprak ervaringsdeskundige). Ooit wil ik er ook weer mee beginnen maar eerst moet ik een normale (of enigzins normale) relatie met eten krijgen… En ergens vond ik het fijn te lezen dat je twee weken over 1,1 kilo hebt gedaan, ik voel me altijd een beetje mislukt als ik niet een kilo per week afval. Slaat nergens op, ik weet het! Dus nogmaals bedankt voor dit artikel. 😀

  • Jacky

   Ahhh! Natuurlijk ben je niet mislukt. Ik zie andere mensen met 1,5 kilo gaan maar ik kies er ook voor om die brownie te eten en uit eten te gaan. Lik Blijven leven vind ik op dit moment net zo belangijk als afvallen. Dat ik dat kan combineren nu is top!

 92. Suuz

  Heel veel succes. Knap dat je al die persoonlijke info zo de lucht in slingert. Ik hoop dat je het redt!

  Persoonlijk heb ik mn twijfels bij weight watchers omdat je alsnog zelf bepaalt hoe je je punten vult. Ik hou meer van voorgeschreven eetplannen met verdeling van voedingsstoffen. Ik zou aan de hand van je foto’s toch ook niet denken dat je 95kg weegt, je lijkt absoluut minder zwaar. 80kg is weliswaar een gezonder gewicht, maar nog steeds bovengrens BMI voor jouw lengte. Ik zou toch eerder richting 72-75 gaan om een ‘buffer’ te maken. Schommelen gebeurt natuurlijk toch vaak. Overigens, als ik kijk naar Cynthia, die hiermee ook veel kg afviel, valt me toch op dat ook zij best weer een stuk zwaarder/dikker geworden is. Dat vind ik geen reclame voor het type dieet.

  Hoe dan ook, het is maar mijn gevoel erbij, wens ik je nogmaals veel succes. Hoop dat je ons regelmatig deelgenoot maakt van je vorderingen.

  • Jacky

   Ik ben zelf juist niet van het voorgeschreven omdat je dan zelf minder nadenkt. Je eet wat er staat, maar je heb geen menu voor je hele leven. Ik vind het juist fijn aan WW. Dat je alles kan eten, maar je moet zelf in de gaten houden dat het geen overdaad wordt.

   Ook gewicht ben ik niet met je eens 🙂 72 is een te ver van mijn bed doel. Als ik de 80 bereik kijk ik wel of ik nog verder wil gaan.

   Maar, ieder z’n ding natuurlijk 🙂

  • Suuz

   Ik deed vier maanden SB en nu (ruim 3 jaar later) weet ik nog precies de hoeveelheden. Tis bijna eng, haha. Daardoor kan ik de balans ook goed houden. Ik ben toen afgevallen tot 56kg en weeg nu tussen 56-57kg. Gewoon nooit meer geschommeld of aangekomen. Maar dat vereist discipline. Soms even een kilootje rechtzetten, maar daar blijft het bij. Het blijft een redelijk strak regime (ik volg het boek niet meer, maar het principe wel), maar daardoor kan ik op andere momenten wel lekker uit de band springen zonder gevolgen.

 93. Esmay

  Weight Watchers is volgens mij echt de ideale manier van afvallen, want je kan ongeveer eten wat je wil als je je maar aan de punten houd. Tenzij je natuurlijk een keer zat bent van die punten alsmaar tellen! Maar zo kan je wel blijven genieten van het eten wat er op de wereld is!
  Toch wens ik je superveel succes, know you can do it!
  En ja, je hebt een práchtige taille!

  • Jacky

   Eten wat je wilt, wil ik ook niet zeggen.. Je moet natuurlijk opletten wat je eet maar je kan het zelf indelen. En als je dan gezonde keuzes maakt, dan val je inderdaad gewoon af. Het grote voordeel vind ik dat je kan eten waar je trek in heb en niet verplicht een ei of bicuitje hoeft te pakken omdat dat op je menu staat.

 94. mara

  Wauw, ontzettend knap dat je dit online durft te zetten! Ik hoop dat het goed voor je werkt, maar op deze manier ook plezier houd in alles wat je doet, heel veel succes.

  Wat ik me trouwens afvraag, bestaat er ook zoiets als weightwatchers als je juist ondergewicht hebt?
  Ik ben namelijk even lang als jij,1.79. Maar ik weeg slechts 58kilo, en daar ben ik helemaal niet blij mee.

 95. Melissa

  Yes, je verhaal staat online!
  Wat een lef moet je hebben om dit zo online te gooien, diep respect van je, al vind ik je eigenlijk gewoon een prachtige meid met een heerlijk curvy lichaam :D!
  Sowieso boeien de kilo’s mij maar weinig, het gaat mij vooral om de centimeters, en die doen er volgens mij bij WW ook veel toe toch?!
  Ik heb vandaag voor het eerst in tijden weer ontzettend goed nieuws gehad en vind het dan ook een mooie dag om meteen de knop om te zetten. Ik doe met je mee Jaxx!! Xxxx <3

  • Annet

   heeee melissa jij ook aan de beauty blog? x Annet 😉

  • Melissa

   Haha wat grappig zeg ;-)! Ik lees al een tijdje mee hier, groot fan van Cynthia en Jacky ;-)! Xxx

  • Jacky

   Tja centimeters of kilo’s is meer aan jezelf waar je waarde aan hecht. Ik moet ng even meten, goe dat je het zegt!
   Maar bij WW. Kijken ze echt maar kilo’s. De cm’ers zijn meer voor jezelf 😉

 96. Nadine

  Wat knap van je! Heel veel succes toegewenst. :love:

 97. Marloes

  Ga je ook sporten? Ik zou dat wel doen, om te voorkomen dat je spieren ipv vet gaat verbranden. Ik train nu ongeveer vier keer per week, voornamelijk krachttraining, en ben niet afgevallen, maar mijn vetpercentage is al wel 5% omlaag gegaan! En daarvoor in de plaats natuurlijk spiermassa erbij. Mijn broeken zijn in ieder geval te groot geworden, haha :-p

  • Jacky

   Ik sport al 2 à 3x per week en dat vind ik ook wel genoeg 😉

  • Marloes

   Ja, wel goed dat je dat ook doet. Welke sport?

 98. Janneke

  Wat heb jij een prachtige taille!! Er zit echt een perfecte ‘boog’ in. Die moet je wel behouden hoor, tijdens het afvallen. Veel succes, ik hoop dat je op je streefgewicht komt.

 99. Nine

  Heel veel succes, Jacky! Als je eenmaal die innerlijke motivatie hebt (die is zo sterk!) dan lukt het! Vorig jaar woog ik 88 kilo (ben 1.77) en er moest dus zeker 10 vanaf. Inmiddels weeg ik 66 kilo, en ben ik dus 22 kilo afgevallen. Mijn motivatie was zo sterk, en die 6 uur per week in de sportschool vlogen om! Heb gezond gegeten en ben 3x bij een dietiste geweest. Ze kon aan mijn voedingspatroon niks vreemds zien, alleen mocht ik geen hagelslag en geen vruchtensapjes meer. Het vloog er vanaf! Ik hoop dat dit jou ook motiveert! Succes! 😀

 100. Bayla

  Respect meid! Het is altijd lastig om te beseffen dat je er nu toch iets aan moet doen voordat het echt uit de hand loopt. En jij gaat het nu gewoon doen……..Stoer!
  Ikzelf ben na een periode van operatie’s en ziekte heul veul aangekomen en met “Grip op koolhydraten” 14 kilo afgevallen en ik heb nog zeker hetzelfde aantal nog te gaan.
  Zelf doe ik het rustig aan, het moet een levenstijl worden en zoals mijn huisarts van de week nog tegen mij zei ‘hardlopers zijn doodlopers’, oftewel als je heel snel gaat heb je meer kans dat het er niet af blijft.
  Ik wens je alle succes en keep in mind, gezond eten geeft een gezond lichaam.

  • Jacky

   Goed van je dat je het gaat aanpakken 🙂 ik heb ook koolhydraat arm gedaan maar zodra je weer iets moet gaan opbouwen schoot het er weer aan. Maar het heeft me wel geleerd dat ik heel gevoelig ben voor carbs, en dat je minder nodig hebt dan je vaak eet.

   Succes ermee!

 101. Renee

  Wat een slanke taille heb je!

  • Marleen

   Dat vond ik nou ook! 😉

  • Jacky

   Thanks 🙂 Die willen we ook behouden – de rest moet vooral afvallen haha.

 102. Chantal

  Respect dat je dit zo allemaal online durft te zetten. Veel succes iig! En ik zou er zeker nog wel wat vaker over willen lezen. 🙂

  • Jacky

   Durf ik ook eigenlijk niet 😉 maar ik had zoiets : als ik het schrijf doet ik het volledig met alle info. Anders is het half-half en daar ben ik niet van 😉

 103. Lifesplash

  Veel succes! De ultieme tipis eigenlijk: je eetstijl aanpassen. Nu denk je misschien jaja, heel veel werk en me eetstijl is toch prima? Ik had zelf vroeger ook overwicht en ben bij heel wat diëtistes beland. Inmiddels eet ik nu heel anders en voel me veel fitter en gezonder. Ik kom helemaal geen vitamines oid tekort (kwam uit de bloedtest) war bij Weight watchers wel het geval kan zijn natuurlijk. Ik raad je weight watchers niet af hoor, maar de beste manier is toch om je eetstijl te veranderen. En zo heel moeilijk is dat niet! Je mag me hierover best mailen, dan kan ik wat lijsten en informatiestukjes die ik van mijn diëtiste kreeg sturen. Ik snap best als je ’t niet wilt hoor. 🙂 Veel succes met afvallen en het gaat je wel lukken!

  • Shanna

   Ik weet niet of je weight watchers kent, maar het ís je eetstijl veranderen. Niets meer, niets minder. Weer leren eten.

  • Jacky

   Zoals Shanna ook zei, WW is je levensstijl aanpassen. Je leert door de punten en de verzadigingshokjes (vertel ik volgende keer over) waar je goed vol van zit maar wel gezond is en je hebt de fotoformules zodat je genoeg van alles binnenkrijgt.
   Maar bedankt dat je mee denkt! Lief 🙂

  • Lifesplash

   Oh, haha dat wist ik niet! Ik dacht dat de punten tijdelijk waren en mensen daarna altijd weer ‘normaal’ gingen eten. Maar door de punten leer je natuurlijk wat gezond is en wat niet. Niet aan gedacht, haha. Nogmaals veel succes en geen dank hoor. 🙂

  • Maushi

   Ik ben best benieuwd hoe jij je levensstijl zo makkelijk hebt omgegooid. Ik vind het zelf erg lastig te bepalen wat gezond is en wat niet en hoeveel ik het beste kan eten :O

 104. Luna

  Wat goed dat je hierover durft schrijven! Mij lijkt het leuk om er wat meer over te lezen! Veel succes!!!

 105. Sanne

  Super veel succes Jacky! Je kunt het zeker weten en wat zal je blij zijn met het resultaat! Ga je ook meer sporten trouwens? Omdat je meer verteld over de punten 🙂

  • Jacky

   Ik sport al 2 à 3x in de week dus dat ga ik zeker zo houden 🙂

 106. Conny

  ik heb ook last van overgewicht.
  en ik heb ook veel dieeten gedaan ook die van de weightwatchers.
  die hielp voor mij niet .
  toen ben ik een wii gaan kopen en de wii fit en het eerste boek van sonje bakker.
  en dat hielp voor mij wel.
  en ik ben daar door 40 kilo kwijt geraakt.
  ik denk als je af wil vallen zoek dan wel verstandig wel dieet je wil gaan doen.
  en welke bij je past.
  dames heel veel succes.
  vondt het wel een super artikel.

  • milou

   Zooo 40 kilo respect joh! Echt super goed!

   Ik heb ook sonja bakkere gedaan 15 weken lang en viel ong. 8 kilo af maar ik was het daarna gewoonecht zat! Al dat saaie eten van haar!

   Ik heb nu dieeten afgezworen en maak mijn eigen eetschemas voor heel de week, die gewoon gezond zijn en super gaan! Val er ongeveer een halce kilo per week mee af!!

  • Jacky

   Goed van je Conny! Zoals er staat, ik kom ook al van ver en ben al veel afgevallen – maar nu moet ik nog een beetje. Ik denk dat Weight Watchers goed bij mij past, maar de kilo’s zullen het vertellen de aankomende maanden!

  • Conny

   dank je wel.
   en ik wens je heel veel succes.
   hoop dat dat je net zo ver kom als ik.

 107. Annelies

  Veel succes Jacky!

 108. Christel

  Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en succes voor je weightwatchers periode!:)
  Het lijkt mij zelf ook erg leuk om hier vaker over te lezen! Ook van Cynthia;)
  Ik weet hoe ontzettend moeilijk het is om toch de verstandige keuzes te blijven maken. Maar daar heb je de steun van het forum en ons dan ook voor!:)

  • Jacky

   Ah Lief 🙂 Ja we weten allemaal dat een appel beter is dan chocolade – maar ik kan niet mijn hele leven op een appel blijven kauwen haha. Daarom denk ik dat dit goed voor me is. Hopen dat de kilo’s er af vliegen!

  • Miss Lipgloss

   Ik ben binnenkort ook weer aan de beurt 😉 Veel mensen zeggen ‘maar je kan toch gewoon gezonde keuzes maken in plaats van dieten’, het probleem is dat veel mensen niet weten wat die gezonde keuzes precies zijn, en hoeveel je daar dan van mag. Het fijne bij WW (of een ander dieet) is dat je dan een houvast hebt, en dus minder kans op terugval.

  • Barbara

   Wat een heel makkelijk hulpje is voor het maken van juiste keuzes; probeer eens een plantaardig dieet. Dit mag misschien drastisch klinken, maar er schuilt veel meer achter dan ‘alleen maar groenten, fruit en tofu’. Peulvruchten, noten, zaden, allerlei vervangers en bovenal; veel, veel minder troep binnenkrijgen. Ik ben zelf geen veganist maar eet wel steeds vaker plantaardig eten (fruit/granen smoothies in de ochtend, roggebrood met avocado als lunch, bijv) en merk dat dit mij veel minder suikerdips of opgeblazen gevoel oplevert. (om over het bespaarde dierenleed nog maar te zwijgen)
   ‘Lees ook eens het boek Skinny Bitch’ is wat ik vaak hoor. Ik heb hem zelf nog niet gelezen, maar het schijnt een boek te zijn wat eens goed opsomt wat men zoal naar binnen werkt en wat voor troep dat eigenlijk is.
   Dit is geen pleidooi om plantaardig te eten, maar meer een advies van; leg jezelf eens een beperking op als je naar de (biologische) supermarkt gaat en kijk wat een wereld aan voedsel er voor je open gaat!
   Heel veel succes.

  • Jacky

   Bedankt voor je advies, ik ga het boek eens opzoeken 🙂 Ik leer zelf graag nieuwe dingen over voeding en pak uit alles een beetje wat ik voor mezelf kan gebruiken.

  • Ulko Huizinga

   Hallo, mijn naam is Ulko en ik ben personal Trainer.
   Ik doe een onderzoek naar dieëten.
   Ik zou graag van je willen weten of je
   ook tevreden met je lichaam bent ipv je gewicht?

   Mvg, Ulko

  • Marije

   Dat is nou een écht gezonde manier van afvallen! Mensen krijgen zoveel troep binnen, of ze nou dieeten of niet. Gewoon goed, gezond en puur eten. 🙂

  • Loes

   Zo ben ik nou ook begonnen. Ik schrapte de cola, chips en alle dingen waar zoetstoffen, kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen etc inzaten zo veel mogelijk en begon meer fruit te eten. Als de knop om is, is dieten zo gemakkelijk, omdat fruit en groente goed vult maar het bevat gewoon nauwelijks calorieen. En ondertussen neem je af en toe alsnog gewoon iets lekkers. Ik at bijvoorbeeld iedere dag gewoon nog een koekje bij m’n koffie en doordat ik zo bewust ben eten ben ik niet/nauwelijks meer aangekomen sindsdien :).

  • Barbara

   Of dit alles samengevat naar Gwyneth Paltrows wijze woorden:
   ‘Eat less shit’

  • Freya

   Het is dus eigenlijk ook niet zozeer alleen een dieet, maar een complete lifestyle!
   Dat maakt het zo veel gezonder 🙂 .
   Het enige nadeel van WW vind ik dat niet iedereen snapt dat het om de écht gezonde keuzes gaat en niet alleen op de punten. Ik heb namelijk ook op een forum gezeten waar meerdere personen ook aan WW zaten, en daar werd vaak wel voor magere producten en voor light producten gekozen maar niet voor echt gezonde voedingsmiddelen.

   Ik ben echt benieuwd om meer van jullie beiden te lezen over WW, over hoe het werkt en hoe jullie er mee om gaan, en wat voor heerlijke en gezonde dingen jullie eten (receptjes graag 😀 ).

   En veel sterkte ermee, ik vind het stoer dat jullie dit doen!!!