Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
13 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • decoratie
  • interieur
  • kerst
  • muziek
Een MissLipgloss artikel

It’s beginning to look a lot like…

Ik vind de zomer het fijnste seizoen, maar de feestdagen zijn toch ook wel mijn favoriete tijd van het jaar. Sinterklaas is geweest, dus nu ‘mag’ je je hullen in kerstsferen. Mijn boom staat nu al eventjes, ik ben gék op kerst en vind het heerlijk om mijn huisje gezellig te maken. En wat dacht je van luisteren naar een goede kerst playlist?

Het hele jaar door heb ik kaarsjes in huis staan, maar met de feestdagen vind ik het nóg gezelliger. Elke avond steek ik mijn kaarsen aan, die in mijn huiskamer staan. Op mijn salontafel en bij de televisie. Ik heb vooral houders waar ik waxinelichtjes inzet (de goedkoopste oplossing!). Het lantaarntje heb ik van Valetdix, een winkel in Zwolle. Ik weet niet maar waar de bol van kaarsvet van is, deze heb ik al jaren. Ik heb daar een glaasje in staan met een kaarsje er in. Het kleine potje is gewoon een potje waar groenten in zaten (heb het label er af geweekt en het potje goed schoongemaakt) en rechts zie je een kaars van Rituals, in de Hammam geur. Heerlijk!

Zo gezellig! Ik houd helemaal niet zo van échte kerstversiering als kerstmannetjes, kerststallen en kerstkransen, ik maak het graag gezellig met dingen die het hele jaar kunnen staan.

En natuurlijk een kerstboom! Ik heb een nepperd, en ik weet niet waar de ballen van zijn, ik kreeg ze cadeau toen ik uit huis ging van mijn buurvrouw. Ik heb zilveren ballen en grijze, ze passen perfect bij mijn interieur. Ik heb ook roze ballen en versiersels, maar die heb ik er dit jaar uit gelaten. Ik ben heel blij met mijn nieuwe LED kerstlampjes. Ik heb elk jaar weer ruzie met de kersverlichting, omdat dat altijd in zo’n ‘cirkel’ zit, ik vind het onmogelijk om die goed in de boom te krijgen. En: raakt altijd in de knoop. Bij de V&D kocht ik een snoer met 120 LED lampjes aan een streng, die ook geschikt is voor buiten. Kostte €25 volgens mij, maar is heel zuinig, gaat lang mee (tenminste, dat staat op de doos) en je hangt hem zo in de boom. Ideaal.

Het lijkt speciaal voor kerst, maar dat is het niet! Deze Rudolph kocht ik in Rotterdam voor €14,95 bij Sluijter & Meijer. Heerlijk fout en juist daarom zo leuk! Verder doe ik niks aan kerstversiering, ik maak het vooral gezellig met kaarjes, sfeerverlichting en lampjes. En natuurlijk de kerstboom.

Maar waardoor kom ik nu écht in de kerststemming? Door kerstmuziek! Laatst was ik op zoek naar een leuke kerst playlist, maar ik kon er geen een vinden die me echt aansprak, dus maakte ik er dit jaar zelf weer een. Vol met oude en nieuwe kerstmuziek, soms een beetje fout, maar dat hoort ook wel bij de kerstdagen, toch? Als je het leuk vind, kan je hier klikken om de MissLipgloss Xmas playlist te luiteren op Spotify. Als ik deze muziek aanzet zit ik echt totaal in die heerlijke kerststemming! En eigenlijk zijn die weken voor kerst toch wel het allerleukste, naar die leuke dagen toeleven, kerstmuziek luisteren, overal kerstverlichting en -versiering zien, kerst shoppen, plannen maken voor de feestdagen… Ik ben er gek op.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.