Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
26 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Inzamelingsactie voor Zuid-Afrika

Van Gitte kreeg ik een poosje terug een mailtje of ik haar kon helpen bij het inzamelen van geld voor een goed doel. Als ik kan helpen met iets voor een goed doel, zeg ik natuurlijk altijd ja! Ik kan het jullie zelf wel helemaal gaan uitleggen, maar Gitte kan dit zelf veel beter:


Beste Misslipglossfans, Ik ben Gitte en ik ben 17 jaar oud en ik mag van Cynthia een stukje op haar site schrijven omdat ik jullie wat wil vragen en wat wil vertellen! Het zit namelijk zo: Ik vertrek op 26 april voor 4 weken naar Zuid-Afrika om vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis genaamd Agape. Hier zitten kinderen t/m 18 jaar die hun ouders verloren hebben aan HIV/AIDS, of hun ouders kunnen niet meer voor hen zorgen i.v.m. HIV/AIDS. Ik ga daar met verschillende dingen helpen, bv. Helpen met de crèche voor de kleinsten, tegen het einde van de middag de oudste kinderen helpen met hun huiswerk. Ook ga ik natuurlijk proberen in de tijd dat ik daar ben hun een onvergetelijke tijd te bezorgen door leuke dingen te doen en te organiseren! Veel mensen denken dat vrijwilligerswerk gratis is, maar dat is niet zo. Je moet sowieso zelf je vliegreis betalen, en je moet een bepaald bedrag aan je organisatie (ik ga met Be-more) betalen. Je moet de organisatie betalen omdat die bepaalde dingen voor je regelen zoals: bv. accommodatie & verblijf, transport kosten, en veel meer. Ik heb al het geld al bij elkaar, dus nu ben ik geld aan het inzamelen, zodat ik leuke dingen kan doen met de kindjes of dingen kan gaan kopen waar ze veel aan hebben. Zo ben ik ook een statiegeld actie aan het opzetten bij de supermarkt bij mij in de buurt en ben ik nog meer manieren aan het zoeken om zoveel mogelijk geld te verzamelen! Daarom mailde ik Mascha en Cynthia om te vragen of ik via hun sites een stukje mocht schrijven om aan jullie te vragen of jullie misschien wat geld wilden doneren. Ze vonden het een leuk plan dus vandaar dit stukje! Ik zamel het geld in via mijn organisatie, zodat het sowieso goed besteed wordt! 50% van het ingezamelde geld, mag ikzelf besteden tijdens mij verblijf, waaraan weet ik nog niet. Ik wil eerst graag zien waar ik denk waar ze het meeste aan hebben, dus ik beslis tijdens mijn verblijf daar samen met de begeleiding waaraan ik het besteed! 40% van het ingezamelde geld gaat ook naar Agape, maar wordt verzameld in een ander potje. Dit geld wordt gebruikt als Agape aangeeft dat ze het graag willen gebruiken omdat ze het nodig hebben voor een grote onderneming (bv. Een nieuw huis). Met de overige 10% wordt er voor gezorgd dat het geld optimaal besteed wordt en zorgt Be-More samen met Agape voor de juiste controle en rapportering. Kortom het geld wordt goed besteedt! Hoe kun jij geld doneren? Jij kunt een bedrag overmaken naar 12.17.74.228 t.n.v. Be More te Nijmegen o.v.v. Gitte ten Westeneind. Vermeld er Misslipgloss bij, zodat ik jullie voordat ik ga kan vertellen hoeveel geld ik uiteindelijk via Misslipgloss heb binnengehaald! Tijdens mijn verblijf daar kunnen jullie mij volgen via: http://gittetenwesteneind.helptmee.nl. Ik zal uiteindelijk ook laten weten wat ik met het ingezamelde geld heb gedaan! Alvast heel erg bedankt, en jullie horen nog van mij! Groetjes Gitte! P.S. Denk jij ook over vrijwilligerswerk na? Kijk eens op www.be-more.nl!


Ik vind het zelf een ongelooflijk goed initiatief van Gitte dat ze naar Zuid-Afrika gaat voor vrijwilligerswerk. Wat stoer en goed zeg!
Ik zou zeggen, alle kleine beetjes helpen. Ik heb zelf ook geld gedoneerd en ik hoop dat jullie ook een paar euro over hebben voor het werk dat Gitte gaat doen in Zuid-Afrika. Bedenk dat de mensen daar het veel harder nodig hebben dan wij!
Succes, Gitte!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.