Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • c cosmetics and care
  • caroline van eeuwijk
Een MissLipgloss artikel

Interview Caroline van Eeuwijk

Caroline van Eeuwijk is 32, voorstander van een gezonde levensstijl met respect voor de omgeving en oprichter van C Cosmetics and Care. Je hebt al over haar spa & salon kunnen lezen in deze blogpost. Vandaag is het tijd voor haar verhaal, over waarom ze van een baan in de advocatuur de natuurlijke beauty industrie instapte, en over haar passie voor pure cosmeticaproducten.

 

Caroline: ‘Toen ik 18 was, kreeg ik een voedselallergie, waardoor ik me ging verdiepen in gezond eten en gezond leven, in alle opzichten. Ik was erg bezig met ingrediënten en alles wat ik in en op mezelf stopte. Ik studeerde toen rechten, heb dat afgemaakt en vond een baan in de advocatuur. Ik werkte toen op een advocatenkantoor in Amsterdam. Mijn hart lag daar alleen niet echt. Ik wilde vooral iets meer op deze wereld achterlaten, en iets dóen, en niet alleen voor mijn cliënten. Ik nam ontslag en ging toen echt nadenken over wat ik wilde. Ik was natuurlijk al die tijd al bezig met een gezonde levensstijl en wilde daar wel iets mee doen. Concreet wilde ik eigenlijk een centrum voor bewustwording rondom gezond leven, en als vanzelf ging dat richting beauty en huidverzorging. Ook omdat je een gezonde levensstijl terugziet in je huid. Ik wist dat er enorm veel mooie natuurlijke huidverzorgingsmerken waren, maar bijna niks was te koop in Nederland. In augustus 2009 wist ik dat ik écht een spa & salon wilde openen en ik februari 2010 was C Cosmetics and Care voor het eerst open. Het ging zo snel omdat ik toen wist dat ik de eindjes aan elkaar moest knopen, ik had een businessplan, ik had de financiering, en toen vond ik een pand en had ik een huurcontract.’

‘Het allerleukste aan het hebben van C Cosmetics and Care is het hebben van blije klanten. Blije klanten die zien en voelen hoe goed de natuurlijke verzorging voor hun huid is, die terugkomen en vooral bewust worden van wat ze doen met hun huid. Prachtig is dat. De andere mooie kant van mijn werk is dat ik ook invloed heb op mijn leveranciers. Ik ben altijd bezig met mijn leveranciers en altijd op zoek naar mooie natuurlijke producten. Als er dan net een ingrediënt inzit wat ik écht niet wil, dan wil ik het niet verkopen, ook niet als het maar een klein beetje is. Dan gaan leveranciers wel meer nadenken en soms veranderen ze hun productieproces. De minder leuke kant is echt de administratie. Dat hoort bij ondernemer zijn en ik vind het niks aan.’

 

‘Als ik de beauty industrie zou mogen veranderen, dan zou ik kiezen voor schonere, betere ingrediënten. Dat er veel meer geld en tijd wordt gestoken in daadwerkelijke goede en pure producten in plaats van marketing en promotie. Er moet gekeken worden naar de inhoud in plaats van naar de reclame. Dat vind ik nu erg jammer, dat de tijdschriften en blogs volstaan met alle standaard merken, eigenlijk omdat zij het meeste geld besteden aan marketing en promotie. Die geweldige mooie pure natuurlijke merken doen dit niet, maar hebben wel prachtige producten. Als ik twee ingrediënten zou mogen bannen uit alle producten die in de winkels liggen, is het minerale olie en parabenen. Minerale olie omdat het echt slecht is voor je huid en je huid afsluit, en parabenen omdat het in je bloed terecht komt en je hormonen beïnvloedt.’

‘Ik ben het liefst zoveel mogelijk in de winkel. Ik kan er voor kiezen om dat niet te doen, ik heb mijn werknemers, maar ik wil er zelf graag zijn. Alleen op maandag ben ik vrij, maar vaak heb ik dan nog wel een training. De maandag gaat wel grotendeels naar mijn zoontje. De rest van de week sta ik in de winkel en heb ik ook afspraken rondom marketing, pr en distributie, ik ben namelijk ook distributeur van een aantal merken. De combinatie van het ondernemen en zelf in de winkel staan vind ik erg leuk.’

‘Beautytips die ik aan iedereen mee wil geven? Dat is vooral dat je nadenkt over wat je koopt en op je huid smeert. Een goedkoop product is niet meteen slecht, maar er kan ook niet echt veel inzitten wat écht iets doet voor je huid. Dit heeft dus niet echt waarde voor je huid. Duurder is niet per se beter, maar er zitten over het algemeen dan wel betere stoffen in die je huid echt verzorgen en mooier maken. Je merkt dit echt aan het product, het gevoel op je huid, en het feit dat je er dan gewoon veel minder van nodig hebt.

Daarnaast: less is more. Je hebt geen twintig potjes en flesjes nodig om je huid te verzorgen. Drie of vier is genoeg. Bekijk gewoon wat jouw huid echt nodig heeft, bekijk je behoeftes, en pas je huidverzorging daarop aan. Zoveel hoeft het niet te kosten. Kwalitatief goede, pure producten gaan lang mee en je zal het verschil merken aan je huid.’

Nieuwsgierig naar Caroline en haar mooie shop & spa? Bezoek dan eens C Cosmetics and Care in Amsterdam, aan de Herestraat 30.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.