Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • interieur
Een MissLipgloss artikel

Interieur inspiratie: de werkplek

Ik ben gek op alles wat met interieur en wonen te maken heeft. Vind het heerlijk om door de grote woonmagazines te bladeren en online inspiratie op te doen. Het is lang geleden dat ik eens mijn wooninspiratie liet zien, tijd om mijn Pinterest ‘Office’ board eens te delen! Kijk je mee naar mijn droomkantoor?

 

Ik werk zelf thuis en blijf dat – voor zover ik nu denk – de komende jaren wel doen. Ik ben een tijdje opzoek geweest naar een kantoor buiten huis, maar dat had voor mij teveel nadelen. Het kost veel, je moet elke dag de deur uit om te werken en je moet ineens met allerlei andere dingen rekening houden. En vaak zien kantoorruimtes die je kan huren er zo kaal uit… Voor mij is thuis werken ideaal. Ik heb alle vrijheid, de luxe van mijn eigen huis en kan het doen wanneer ik wil. Het enige nadeel is nu dat mijn werkplek thuis in mijn woonkamer is. Mijn droom is om wanneer ik ga verhuizen een echt ‘los’ kantoor te hebben in huis. Dus op zolder, of in een aparte ruime kamer. Op die manier kan ik zelf rust creëren en ’s avonds de deur achter me dicht doen. Heel misschien ga ik volgend jaar verhuizen naar een grotere woning, maar honderd procent zeker is dat nog niet. Ik ben al wel lekker aan het fantaseren over mijn eigen kantoor… Op Pinterest verzamel ik foto’s van hoe ik mijn kantoor wel zou willen hebben, ooit. Kijk je mee? Misschien kan je inspiratie opdoen voor jouw werkplek!

Ik houd van de stoel – al heb ik wel een goede bureaustoel nodig voor mijn rug – en die kalender op de muur is ook leuk. Ik zou die wel een paar slagen groter willen hebben. Al weet ik dat ik toch alles digitaal in mijn agenda bij houd. Nutteloos dus, maar het ziet er wel leuk uit.

Ik houd van katoenplanten! <3 die fluffy bolletjes. Leuk in zo’n oude verroeste vaas. Maar dan wel met alles wit eromheen, niet zo donker als op deze foto.

Dit vind ik prachtig, zo strak en clean! In mijn huis wil ik het liefst ook alles zo opgeruimd mogelijk hebben, geen tierelantijntjes en alle losse frutsels opgeruimd in lades en kasten.

Die witte vloer, dat licht…

Alles vind ik leuk hieraan, behalve de achterwand, dat is niet mijn smaak. Oh en ik zou een wand voor die open kasten maken. Teveel ruis.

Oh, zucht…. Ik droom al jaren van deze stoel, de Eames Lounge Chair. Prachtig vind ik hem, en als ik hem soms ergens spot in real life móet ik er op zitten (en dan wil ik er niet meer vanaf komen). Ik weet niet wat ik er zo prachtig aan vind, maar dit is de perfecte lounge stoel. Zo ontzettend mooi. En hoe hij zit… Ultiem relaxed. Helaas, helaas, is deze nogal prijzig. Nogal. Deze kost tussen de €6000 en €7000 en dat gaat me (heel erg veel) te ver. Er zijn replica’s, maar áls ik hem dan koop, wil ik ook the real deal. Of het ooit gaat gebeuren weet ik niet, maar dromen mag altijd, toch? Ik vind hem zo, zo, ZO prachtig. En als ik hem ooit zou hebben, zou hij waarschijnlijk niet in mijn kantoor staan, maar in mijn woonkamer.

Ik vind die grote spiegel in combinatie met de witte glanzende vloer heel mooi. Maakt het heel ruimtelijk!

Ik heb zelf net zo’n tafel en bankje, toevallig! Ik vind alles heel leuk aan dit interieur. Niet een kantoor, maar het is wel inspiratie voor mijn kantoor. Vooral de witte vloer. Als ik ooit een apart kantoor heb in huis, dan leg ik er een witte gladde laminaatvloer in. Prachtig. Te veel gedoe (lees: je ziet er alles op) voor in de woonkamer en slaapkamer, prima voor in het kantoor.

De vloer. Wit wit wit! De rest is niet zo mijn stijl.

Gewoon mooi. De betonnen vloer vind ik gaaf.

Combinatie van wit met die aardetinten is mooi, en ik wil ook zo’n metalen archiefkast! Cool! De wand met lijstjes en foto’s vind ik te druk.

Hele toffe lamp!

Ik vind dit bureau gaaf. Ik twijfel nog of ik dan zo’n bureau zou nemen, of een heel strakke witte, of juist een heel grove van steigerhout. Hij moet in ieder geval groot zijn, heel, heel groot.

De perfecte plek voor motivational quotes is natuurlijk de werkplek!

Again, de vloer en de ‘clean-heid’ van de ruimte vind ik erg mooi.

Moooooooooi!

Schattig detail. Alles wit, en dan knalroze post-its op de muur. Dat zie ik mezelf ook wel doen, haha.

Je ziet het wel. Ik ben gek op wit, ruimte, licht, strak. Geen poespas, geen tierelantijntjes, geen romantische details als kant en frutsels. Strakke lijnen, minimalistisch: niet meer dan nodig. Een paar grote decoratieve details zoals een grote lijst met een foto of quote, een grote vaas met wat bloemen of katoenplanten. Een grote kaars. That’s it. Verder niks. Een werkplek moet in mijn ogen zo rustig en clean mogelijk zijn, zodat het enige waar je aan kan denken is je werk. Oooo, ik zie mezelf al zitten hoor, in mijn gefantaseerde kantoor, haha!

Bronvermelding: zie mijn Pinterest board

Is dit ook een beetje jouw stijl, of zou jij het heel anders doen? En fantaseer jij ook over een toekomstig huis, kamer of werkplek? En hoe doe je dat?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.