Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
10 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • interieur
  • orchidee
  • plant
  • wonen
Een MissLipgloss artikel

Intereuridee: De Orchidee

Vertelde ik je laatst over een van mijn favoriete bloemen, de lelie, vandaag wil ik je mijn práchtige orchideeën laten zien. De orchidee is geen bloem, maar een plant en ziet er geweldig uit. Ik vond ze zelf altijd wat truttig, maar hoe ik ze laatst kreeg zijn ze alles behalve truttig!

Ik zie zelf orchideeën vaak ‘alleen’ (dus één plantje) in een potje staan. Ik houd daar niet zo van… Ik kan niet uitleggen waarom, het is gewoon niet zo mijn smaak, denk ik. Laatst kreeg ik van iemand een geweldig mooi cadeau, namelijk orchideeën. Maar niet één in een potje, nee, zo’n tien planten in een grote bak. Wat een geweldig idee!

Ik wist eerst echt niet waar ik hem neer moest zetten, maar zo op de grond vind ik ze toch wel het mooist. Zo’n tien planten staan bij elkaar in een grote ronde bak, en wat vind ik het prachtig! Het leuke hiervan vind ik dat de orchidee zulke prachtige bloemen heeft en ik dus niet elke week een nieuwe bos bloemen hoef te kopen, maar gewoon constant kan genieten van de prachtige orchideeën.

Ik vond het wel leuk toen ik een foto van mijn woonkamer postte op Instagram, dat zoveel meiden reageerden met ‘Wat een prachtige bak bloemen!’. Ik kreeg er super veel reacties op, zowel op Instagram als op Twitter, ik ben dus niet de enige die orchideeën mooi vind!

De orchidee is heel makkelijk, ze heeft maar een keer per week of twee weken wat water nodig, verder bloeit ze gewoon lekker door.

Dus, een ideetje voor als je geen zin of tijd hebt om elke week verse bloemen te halen, of om ‘lastige’ planten in huis te halen: denk eens aan de orchidee. Er zijn heel veel soorten en kleuren en ze variëren ook in prijs. Een plant varieert in prijs van zo’n zeven euro tot zeventien euro. Hoe weet je of je een ‘goede’ orchidee hebt? Een goede, gezonde en sterke orchidee heeft dikke takken en bladeren, stevige bloemknoppen (die er niet zomaar af vallen) en geen felle kleuren (hoe meer pigment, hoe minder sterk de plant).

Ben jij ook zo dol op orchideeën?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.