Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Inner beauty: waar word jij écht blij van?

Ken je dat? Dat je soms van die momenten hebt waarop je je súperblij voelt? Gewoon blijer dan anders, een soort natural high. Als ik dat heb ga ik vaak nadenken hoe dat precies komt, wat me op dat moment zo blij maakt. Volgens mij is het ook een tag die nu rondgaat op blogs, dus ik vond het wel toepasselijk er een blogpost over te maken. En dan wil ik ook graag weten wat jou nou écht blij maakt.

 

 

En dan bedoel ik niet een beetje blij, maar écht blij! Niet glimlachen, maar breeduit je tanden laten zien of – nog beter – buikpijn krijgen van het lachen. Hieronder mijn happy things.

 • Thuiskomen na drukke dagen – of meerdere dagen van huis te zijn geweest. Meestal kom ik moe en met veel tassen thuis, en dat moment dat ik binnen kom lopen m’n spullen neerzet en op de bank plof. Ik vind het echt heerlijk om druk te zijn en veel dingen te doen, en het is dan nog fijner om thuis te komen en even niks te hoeven. Daar kan ik echt van genieten, dat ene moment. En het liefst dan het vooruitzicht te hebben dat ik die avond lekker op de bank een film kan kijken en niks hoef of moet.

 • Met vriend(inn)en samen zijn en achteraf buikpijn hebben van het lachen. Niks is fijner dan lachen. Keihard lachen, zo hard dat je niet meer kan stoppen en dat je buik er pijn van doet. Dat gevoel vind ik zo heerlijk!
   

 • Spontane supergezellige avonden. Ik ben een planner, ik houd er van dingen uit te stippelen op de manier hoe ik ze wil. Maar eigenlijk zijn de dingen die spontaan gebeuren het allerleukst. Een borrel op het terras of in de tuin die uitloopt tot een avondje met superlekker eten en na middernacht thuiskomen. Of een vriendin die spontaan langskomt wat heel gezellig wordt. Daar kan ik heel gelukkig van worden, momenten met mensen die ik leuk en lief vind, die spontaan ontstaan.
   

 • Lekker eten. Ja, daar kan ik echt heel blij van worden!
   

 • Chubby.

 • Amsterdam. Ik had dit nooit gedacht, maar ik ben echt gek geworden op deze stad. Vanaf september heb ik dus daar ook een kamer, omdat ik er zo veel ben. Daar heb ik heel veel zin in, ik ben een beetje verliefd op Amsterdam.
   

 • Alles wat met MissLipgloss te maken heeft. Of nou ja, bijna alles. Ik kan oprecht heel blij worden van het lezen van comments, mailtjes, tweets en Facebookberichtjes. Het is elke dag weer iets bizars, dat zoveel meiden mijn site lezen en reageren. Daar word ik altijd heel, heel erg blij van. Elke dag weer 🙂 Ook vind ik de zakelijke dingen er om heen heel leuk en leerzaam om te doen. Afspraken met mijn mediabureau (zij doen mijn advertenties), of bij De Nieuwe Zaak waarmee ik de webshop ga openen in oktober. Op bezoek bij PR-bureaus en de persevenementjes. Ik leer er veel van en ik vind het een fijn gevoel om nauw samen te werken met mensen. Zij doen waar zij goed in zijn en ik doe waar ik goed in ben. Ik ben een mensen-mens en ook al is het grootste deel van mijn werk online, het liefst doe ik meetings en afspraken in real life in plaats van via mail of telefoon. Als ik dan een afspraak heb gehad kan ik breed glimlachend weer terug naar het station lopen.

 • Nieuwe mensen ontmoeten. In het verlengde van het vorige punt. Afgelopen jaar heb ik echt veel nieuwe mensen leren kennen waarvan sommigen heel belangrijk voor me zijn geworden. Dat vind ik prachtig. Dat komt door nieuwe samenwerkingen waar vriendschappen uit ontstaan, maar ook door via vriend(inn)en weer andere mensen te leren kennen. Zo ga ik in september  een appartement delen met Charlotte die ik dit jaar leerde kennen, dat vind ik echt gaaf 🙂 Ook heb ik via internet veel mensen ontmoet en dat vind ik zo leuk en fijn.
 • Beseffen hoe goed ik het heb. Dit klinkt echt cheesy, maar het is wel zo. Ik doe wat ik leuk vind, ik woon mooi, ik ben gezond, heb lieve mensen om me heen…  Dit is niet om te braggen, maar ik denk dat het echt goed is om regelmatig even stil te staan bij wat je hebt en daar tevreden mee te zijn.

 

En nu ben ik benieuwd naar waar JIJ blij van wordt! Laat het me weten bij de comments. Ik ben benieuwd 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.